Zaradi posledic vdora meteornih vod v poslopje RTV Slovenija se soočamo s precejšnjo gmotno škodo, uničenjem stavbnega pohištva in tehnične opreme, tako v stavbi Radia Slovenija na Tavčarjevi 17, kot tudi v stavbi Televizije Slovenija na Kolodvorski 2 v Ljubljani.

RTV Slovenija
RTV Slovenija

Na radijski strani je voda zalila predvsem studie in režije od drugega nadstropja navzdol, delno uničeni in poplavljeni so glasbeni studio 13, dva dramska in dva govorna studia, škoda je tudi v predprostoru režije Vala 202 ter v montirnicah. Na televizijski strani pa je največ škode v prostorih prve in druge kleti ter v garderobi v pritličju. Nedelujoča so tudi dvigala v desnem delu stavbe Televizije Slovenija.

V prihodnjih dneh nas čakajo številne prilagoditve, odprava posledic poplave, precej oteženo delo zaposlenih ter tudi ocena nastale škode. Že sedaj lahko rečemo, da je škoda precejšnja, kar je še dodatno breme ob že sicer zelo slabi finančni situaciji, v kateri posluje RTV Slovenija.

Gledalce, poslušalce in uporabnike obveščamo, da bomo kljub težki situaciji nemoteno nadaljevali z radijskimi in televizijskimi programi, oddajami in vsebinami.

Ob tej priložnosti se iskreno zahvaljujemo vsem tistim, ki ste že včeraj pa tudi danes nemudoma in nesebično priskočili na pomoč.