V zadnjih tednih je delovni vsakdan vseh zaposlenih na RTV Slovenija, še posebej novinarjev in drugih ustvarjalcev vsebin, pod neposrednimi in posrednimi verbalnimi napadi in pritiski. Javno blatenje javnega zavoda RTV Slovenija in zaposlenih se kljub pozivom in opozorilom nadaljuje. Zgroženi smo tudi nad nekolegialnim in obsojanja vrednim znašanjem med zaposlenimi ter nad ustrahovanjem in poskusi diskreditiranja znotraj RTV Slovenija.

Nameščanje plakatov z nedopustno vsebino, namenjenih ustvarjalcem Studia City, presega meje pravice do svobode govora in neposredno posega v pravico posameznika do varnega opravljanja svojega dela. Vodstvo RTV Slovenija tovrstna ravnanja odločno obsoja in bo ukrepalo v skladu z vsemi pravnimi možnostmi.

Šokirani smo tudi nad žaljivim načinom nekaterih naših javno izpostavljenih zaposlenih, ki v drugih medijih nedostojno in nespoštljivo obračunavajo s svojimi neposredno nadrejenimi, kolegi in tudi drugimi zaposlenimi. Razočarani smo nad etično spornimi izjavami, za katere v civiliziranem dialogu ne bi smelo biti prostora.

Kljub temu, da vodstvo RTV Slovenija javnost vedno znova poziva h kulturi dialoga, zaposlene pa k spoštovanju smernic komuniciranja, žal nekaterih dejanj ne moremo več spregledati in bomo morali glede tega tudi sprejeti ustrezne ukrepe.