Ustvarjalci kviza Vem! so pripravili dve posebni, obletniško obarvani oddaji Vem! V prvi, ki bo na sporedu v torek, 23. oktobra, bodo križanke reševali znani obrazi – ob Boštjanu Romihu in Gorazdu Mavretiču se bo prvič v vlogi tekmovalca pomeril tudi eden od voditeljev kviza. Foto: Adrijan Pregelj
Ustvarjalci kviza Vem! so pripravili dve posebni, obletniško obarvani oddaji Vem! V prvi, ki bo na sporedu v torek, 23. oktobra, bodo križanke reševali znani obrazi – ob Boštjanu Romihu in Gorazdu Mavretiču se bo prvič v vlogi tekmovalca pomeril tudi eden od voditeljev kviza. Foto: Adrijan Pregelj
Pripravite smejalne mišice za posebno edicijo oddaje Vse je mogoče. Foto: Žiga Culiberg
Nagrado Franeta Milčinskega - Ježka za leto 2017 je prejel Drago Mislej - Mef. Foto: Žiga Culiberg

Letošnje leto je za RTV Slovenija zelo posebno, saj javni zavod praznuje kar 90 let Radia Slovenija in 60 let TV Slovenija. Jubilej bodo obeležili tudi v priljubljenem kvizu, posebni oddaji Vse je mogoče in v nedeljski razvedrilni oddaji Vikend paket, v kateri bodo razkrili letošnja Ježkova nagrajenca.

Vem! z znanimi obrazi in superfinalisti
Kviz Vem! je konec septembra vstopil v osmo sezono in z izjemno priljubljenostjo dokazuje, da smo Slovenci ugankarski narod, saj si vsako oddajo v povprečju ogleda skoraj 145 tisoč gledalcev. Voditelja Aljoša Ternovšek in Anže Zevnik še naprej skrbita za prijetno vzdušje in pošten razplet tekmovanja.

Ustvarjalci kviza Vem! so pripravili dve posebni, obletniško obarvani oddaji Vem! V prvi, ki bo na sporedu v torek, 23. oktobra, bodo križanke reševali znani obrazi – ob Boštjanu Romihu in Gorazdu Mavretiču se bo prvič v vlogi tekmovalca pomeril tudi eden od voditeljev kviza. Naslednji dan, v sredo, 24. oktobra, pa se bodo pomerili trije superfinalisti, zmagovalci petih oddaj. Pomerili se bodo predstavniki treh generacij in zelo zanimivo bo spremljati, kaj bo vplivalo na zmago – mladost ali izkušnje.

Vse je mogoče
Sobota, 27. 10. 2018, ob 20.00 na TV SLO 1
V tokratni posebni ediciji oddaje Vse je mogoče vas čaka nas nekaj novih iger, nekaj že dobro znanih, zato smeha gotovo ne bo manjkalo. Na poševnem odru pa bomo posneli prav posebno televizijsko oddajo. Za zabavo in smeh bodo poskrbeli: strup v majhni flaški Miha Brajnik, igralka Tina Gorenjak, multitalentirani Tilen Artač, voditeljica Katarina Braniselj, igralec Igor Štamulak, zabavni Mario Ćulibrk in voditelj David Urankar.

Podelitev Ježkove nagrade v Vikend paketu
Nedelja, 28. 10. 2018, ob 17.20 na TV SLO 1
Ob zaključku tedna pa bodo v oddaji Vikend paket razkrili, katera sta letošnja Ježkova nagrajenca. Letos bosta podeljeni dve nagradi, in sicer nagrada Franeta Milčinskega – Ježka za izvirne dosežke ali opus v tistih umetnostnih zvrsteh radijske in televizijske ustvarjalnosti, ki sledijo tradiciji Ježkovega duha, in posebno nagrado Franeta Milčinskega – Ježka za življenjsko delo, ki se podeljuje ob jubilejnih obletnicah RTV Slovenija.

V želji, da bi vzpodbudili izvirne dosežke in opuse v zvrsteh radijske in televizijske ustvarjalnosti, ki sledijo žlahtni tradiciji Ježkovega duha, bo Programski svet RTV Slovenija letos že tridesetič podelil nagrado Franeta Milčinskega - Ježka. Dosedanji prejemniki Ježkove nagrade so: Marjan Marinc, Bojan Adamič, Srečko Golob, Urban Koder, Iztok Mlakar, Mojmir Sepe, Ervin Fritz, Jani Kovačič, Tomaž Pengov, Pavel Lužan, Gojmir Lešnjak, Vita Mavrič, Zlatko Šugman, Jure Ivanušič, Črt Škodlar, Nataša Tič Ralijan, Andrej Rozman Roza, Sašo Hribar, Kolektiv Narobov, Adi Smolar, Tone Partljič (za življenjsko delo), Lado Leskovar, Vinko Möderndorfer, Barbara Cerar in Tone Fornezzi – Tof (za življenjsko delo), Tilen Artač, Toni Gašperič, Marko Radmilovič, Ljerka Belak, Desa Muck in Drago Mislej – Mef.