Z kot Zofka - vsako soboto ob 8.00
Z kot Zofka - vsako soboto ob 8.00

Spomladanski prvi val epidemije nam je pokazal, da naši mladi gledalci zelo dobro sprejemajo voditelje, ki jih v živo pozdravijo, jim prinašajo veselje in smeh, tudi zanimivosti in nova znanja, vse, kar otroke v teh nenavadnih časih razvedri, navdihuje, opogumlja in jim vliva upanje. Zato smo se odločili, da naš dobro znani sobotni dopoldanski blok oddaj popestrimo z oddajo v živo oziroma kar z dvema.

Šolarji imajo Niko in Nika in prav je, da tudi vrtičkarji dobijo svoje junake. To bodo Nejko Smejko, Anka in Gaki.

Z KOT ZOFKA
Vsako soboto ob 8.00 na TV SLO 1

Z kot Zofka je nova oddaja, ki jo bodo predšolski otroci ob sobotnih jutrih lahko spremljali v živo. Izmenjaje jo bodo vodili Nejko Smejko (Nejc Jezernik), Anka (Anka Eržen) in Gaki (Gašper Lovrec) v družbi navihanih Zane, Larsa in Karle.

»Zofka je okrog sebe zbrala druščino mladih nadarjenih igralcev, ki so se kljub drugačnim časom znali približati otroškim sovoditeljem. Razdaljo so tako zapolnili entuziazem, domišljija, iznajdljivost in prijateljstvo. Želimo si, da bi se spoprijateljili tudi z našimi gledalci in osvetlili njihova sobotna jutra,« je želja urednic oddaje Sare Lužovec in Jelke Ribarič Grabljevec.

Voditeljica Anka Eržen se v družbi Nejca in Gašperja dobro počuti: »Zelo sem vesela, da sta moja sovoditelja prav Nejc in Gašper, ki oddaji s svojo humorno interpretacijo ogromno doprineseta. Vaje oziroma celoten ustvarjalni proces je zaradi izjemne ekipe sproščen in zabaven.« V studiu bodo voditelji z otroki sestavljali besede in reševali besedne uganke, pri čemer bodo lahko sodelovali tudi gledalci. Spoznavali bodo poklice in izvedeli, čemu so namenjeni različni predmeti. Otroci zunaj studia bodo predstavljali živali in se oglašali iz delovnega kotička. Tudi hudomušnih pesmi ne bo manjkalo. »Užival sem v ustvarjanju in snemanju pesmi. Vaje in studio pa vsakič znova ponujajo odličen izziv,« se svoje prve oddaje veseli Gašper Lovrec, Nejc pa dodaja: »Noro doživetje! Ekipca odštekana in noro srčna. Kaj več bi si lahko želel?«

Vse dogajanje bo tiho in mirno opazovala zofa Zofka, ki najraje posluša ljudske pesmi. S pomočjo glasbenikov Luke Krofa, Božidarja Koleriča in Mihe Ribariča so nastale prave glasbene mojstrovine s prirejenim besedilom.

Napovednik: Z kot Zofka
Nik in Nika bosta z vami vsako sobotno jutro.
Nik in Nika bosta z vami vsako sobotno jutro.
Sobotni krompir - vsako soboto ob 9.10
Sobotni krompir - vsako soboto ob 9.10

SOBOTNI KROMPIR
Vsako soboto ob 9.10 na TV SLO 1

Ne predstavljam si življenja brez krompirja, na tega Sobotnega pa komaj čakam, ker vem, da je tudi veselje nalezljivo!

Nik

Priljubljena voditelja Nika (Rozman) in Nik (Škrlec) bosta tudi po krompirjevih počitnicah imela svoj krompir – Sobotni krompir! V svojo družbo bosta vabila zanimive znane in manj znane goste, se lotila zabavnih in kdaj pa kdaj tudi resnih tem, mlade spodbujala k ustvarjanju in raziskovanju, drug drugega še naprej izzivala z novimi izzivi, preverjala, kaj mladi počnejo ob sobotah in kakšno je bilo otroštvo popularnih …

Govori se, da bo več časa za izzive, tega se izredno veselim!

Nika

Sobotni krompir bo potekal v živo, mladi gledalci pa se bodo lahko vsako soboto Niki, Niku in ekipi Otroškega in mladinskega programa Televizije Slovenija pridružili tudi prek družbenih omrežij.

Napovednik: Sobotni krompir