Gledanost včerajšnje tekme je bila zopet odlična in slovenski olimpijci še naprej podirajo rekorde gledanosti, ki se tokrat nanašajo na spremljanje vsebin ponoči. Za spremljanje včerajšnje košarkarske tekme, ki je bila na sporedu ob 3. uri, je svoj spanec prekinilo neverjetno število slovenskih navijačev. In sicer je v povprečju celotno tekmo v živo spremljalo 7,2 % oz. 137.600 gledalcev, ta številka pa je z uporabo funkcije zamika čez dan narasla na 10,2 % oz. 194.000 gledalcev nad 4. letom starosti.

Pri gledanju v živo je ob koncu tekme število gledalcev celo preseglo 10 % (10,1 % oz. 192.500 posameznikov), kar predstavlja najvišjo nočno gledanost (med 2. in 6. uro zjutraj) v zgodovini merjenja gledanosti v Sloveniji. Izjemen je tudi delež gledalcev (81 %), kar pomeni, da so skoraj vsi, ki so bili včeraj ponoči pred TV sprejemniki, gledali košarkarsko tekmo, tekma pa je tako postala oddaja z največjim deležem gledalcev v zadnjih nekaj letih v Sloveniji. (Vir: RTV Slovenija iz raziskave AGB Nielsen Media Research, panelni vzorec 450 gospodinjstev, starost nad 4 leta, gledanost znotraj istega dneva)

Zgornjim podatkom o gledanosti pa je potrebno dodati še veliko število gledalcev, ki so si prenos tekme ogledali na spletnem portalu rtvslo.si. Tekmo je v živo na spletu spremljalo hkrati skoraj 24.000 različnih uporabnikov. Takšnega števila uporabnikov v nočnem času še ne pomnimo. (Vir: MMC RTV Slovenija)