Ekipa Otroškega in mladinskega programa pripravlja čisto svež Počitniški krompir, osrednji dopoldanski počitniški program, ki bo šolarje vsak dan od 17. do 28. februarja 2020 izobraževal, navdihoval in razvedril. Oddaje bodo potekale v živo, od ponedeljka do petka, z začetkom po jutranjih poročilih ob devetih.

Uradni logotip oddaje Počitniški krompir.
Uradni logotip oddaje Počitniški krompir.

Vsestranski igralec Nik Škrlec iz Malih sivih celic bo v voditeljski vlogi tokrat združil moči z igralko Niko Rozman, ki smo jo na malih zaslonih lahko spremljali v napeti kriminalni nadaljevanki Jezero. Igrivima in inovativnima voditeljema se bodo v živo pridružili znani in manj znani Slovenci, predvsem pa tudi navdihujoči mlajši gostje. Ob zanimivih pogovorih in pestrem dogajanju v studiu se bosta voditelja vsak dan lotila tudi kakšnega posebnega izziva, ki bo nedvomno privabil nasmeh na lica gledalcev.

V počitniškem programu bo na sporedu tudi serija kratkih dokumentarnih filmov Izzivalci, uredništvo Infodroma bo vsak dan pripravljalo sveže novice, uredništvo Malih sivih celic bo poskrbelo za eksperimente, da pa ne bo manjkalo humorja, bodo poskrbeli v uredništvu Osvežilne fronte.

Mladi gledalci bodo tako ves čas zimskih počitnic obdani z raznovrstnim otroškim in mladinskim programom, poleg tega pa bodo lahko sodelovali in soustvarjali oddajo na družbenem omrežju Instagram.