POČITNIŠKI KROMPIR - vsako jutro takoj po poročilih ob 9.05.
POČITNIŠKI KROMPIR - vsako jutro takoj po poročilih ob 9.05.

ZIMSKI POČITNIŠKI KROMPIR

Od 15. 2. do 26. 2. na TV SLO 1

Nika in Nik (Nika Rozman in Nik Škrlec) bosta sobote za dva tedna zamenjala s počitnicami. Mlade gledalce bosta pozdravila med tednom, vsako jutro takoj po poročilih ob 9.05.

Po kratkih, svežih novicah o dogajanju doma in po svetu, ki jih bodo posebej za mlade gledalce pripravili v uredništvu Infodroma, bosta v svojo družbo povabila zanimive mlade goste, ki bodo svojim vrstnikom predstavili svoj hobi. Vstop v njun počitniški studio bodo imeli tudi odrasli. S strokovnjaki bosta iskala odgovore na vprašanja, povezana s strahovi, našim odnosom do živali, z njimi se bosta pogovarjala o samopodobi, zaupanju, bolečini in še čem.

Teme pogovora bodo hkrati vabile k ogledu desetih kratkih dokumentarnih filmov serije Izzivalci, ki bodo v Počitniškem krompirju premierno predvajani. Seveda pa tudi v Počitniškem krompirju ne bo šlo brez izzivov, s katerimi se bosta vsak dan znova spoprijela Nika in Nik.

Mladi gledalci bodo lahko ves čas oddaje tudi aktivno sodelovali na družbenem omrežju Instagram.

Luka bo prvič obiskal tabor, kjer se bo družil z vrstniki, ki imajo, tako kot on, motnjo pozornosti ali ADHD.
Luka bo prvič obiskal tabor, kjer se bo družil z vrstniki, ki imajo, tako kot on, motnjo pozornosti ali ADHD.

Gledalci si bodo lahko premierno ogledali čisto novo serijo dokumentarnih filmov iz serije Izzivalci, ki je nastala pod okriljem Evropske radiodifuzne zveze, katere članica je tudi RTV Slovenija.

Namiznoteniški igralec Adrian iz Nemčije se bo potrudil, da se bo na mladinskem prvenstvu zahodnih dežel Nemčije uvrstil v drugi krog.
Namiznoteniški igralec Adrian iz Nemčije se bo potrudil, da se bo na mladinskem prvenstvu zahodnih dežel Nemčije uvrstil v drugi krog.

Izzivalci so mladi junaki iz različnih evropskih držav in Japonske, ki so si zadali različne cilje, ki jih bodo skušali doseči. Kana iz Japonske ima govorno motnjo s katero se bo soočila, ko organizira praznovanje rojstnega dne, mlada ovčerejka Lena iz Škotske bo sodelovala pri najzahtevnejših letnih opravilih, Vito iz Hrvaške bo skušal s pomočjo boksa preboleti izgubo mame, namiznoteniški igralec Adrian iz Nemčije pa se bo potrudil, da se bo na mladinskem prvenstvu zahodnih dežel Nemčije uvrstil v drugi krog. V prvem tednu počitnic bo na sporedu tudi film, ki smo ga posneli na Televiziji Slovenija, Luka: mavrični bojevnik. Luka bo prvič obiskal tabor, kjer se bo družil z vrstniki, ki imajo, tako kot on, motnjo pozornosti ali ADHD.

V drugem tednu počitnic bo Keniši z Japonske z dna morja skušal prinesti morsko uho, Portugalec Tiago bo vrstnike učil portugalski znakovni jezik, siamska dvojčka Hasan in Husein iz Irske se bosta podala na plezalno steno. Izziv dvanajstletnega Viktorja pa bo postati najmlajši inštruktor preživetja v naravi na Hrvaškem.

VAFLJEVI SRČKI
Na sporedu v času zimskih počitnic – od ponedeljka do petka ob 10.00 na TVS 1

Med počitnicami mlade gledalce čaka pravi televizijski posladek. Na TV SLO 1 prihaja norveške otroška serija Vafljevi srčki, posneta po istoimenskem romanu priljubljene in večkrat nagrajene norveške avtorice Marie Parr (1981), ki ji pravijo tudi Astrid Lindgren mlajše generacije. Za Vafljeve srčke je avtorica prejela več nagrad, med drugimi nizozemsko Zilveren Griffel in francosko Prix Sorcie`res.

Med počitnicami mlade gledalce čaka pravi televizijski posladek.
Med počitnicami mlade gledalce čaka pravi televizijski posladek.

Trile je tih in sramežljiv devetletni fant iz zaliva Razbita Matilda na Norveškem. Na njegovi kmetiji z mamo živi tudi deklica Lena, ki je polna nenavadnih zamisli. Trile bi rad, da bi postala najboljša prijatelja, toda Lena vztraja, da je dovolj, če ostaneta le dobra soseda. Otroka kmalu postaneta neločljiva pajdaša pri skupnih pustolovščinah.

ZA REPOM
Nova oddaja za otroke - o živalih!
Na sporedu v času zimskih počitnic, v soboto 20. 2. in 27. 2. ob 9.15 na TVS 1

ZA REPOM - v soboto 20. 2. in 27. 2. ob 9.15 na TVS 1
ZA REPOM - v soboto 20. 2. in 27. 2. ob 9.15 na TVS 1

So polži res počasni in pujsi požrešni? Imajo mačke devet življenj in so miši revne?
Z oddajo Za repom želimo gledalcem živalski svet približati na svež način. Vsakič bomo primerjali dve živali, podirali stereotipe o njihovih značilnostih, iskali nenavadna dejstva.

Voditelja Klemen Kovačič in Nika Rozman bosta v uvodni rubriki Pomigni s pomočjo treh namigov poskušala odkriti skrito žival, nato pa jo bosta obiskala, se ji približala in raziskala temo oddaje. V kratki animirani rubriki Na repu slave bomo na humoren način predstavljali »slavne« živali. Rubrika Zarjovi za živali! bo gledalce spodbudila, da lahko s preprostimi akcijami in pravilno oskrbo tudi sami pripomorejo k njihovi lepši prihodnosti. Ker bomo v oddaji sledili takšnim in drugačnim repom, se spodobi, da oddajo z rapom tudi zaključimo. Verze o živalih je prispeval glasbenik Jose.