Zmagovalka EME 2020 Ana Soklič, ki je gledalce in poslušalce prepričala s skladbo Voda, je po izboru povedala, da je sporočilo njene pesmi tudi ta, da se je včasih potrebno umakniti od pretiranega razmišljanja in prepustiti, da se stvari zgodijo naravno. »Nisem pričakovala zmage, saj je to moja avtorska skladba. Poskušaš dati vse od sebe, a ne veš, kaj se bo zgodilo. Vedno si želim, da bi na oder stopila gola in bosa, to je edino prava stvar, ljudje pa so tisti, ki se odločijo, ali jim je všeč.«

Zmagovalka EME je Ana Soklič Foto: Adrian Pregelj
Zmagovalka EME je Ana Soklič Foto: Adrian Pregelj

Na letošnjem izboru EMA se je predstavilo 12 izvajalcev s prav toliko skladbami.

Večer je povezoval igralec, glasbenik in televizijski voditelj Klemen Slakonja. Na eminem odru pa sta znova nastopila tudi lanska zmagovalca Zala Kralj in Gašper Šantl.

Na odru EME so se nocoj predstavili Simon Vadnjal (Nisi sam), Saška (Še kar lovim tvoj nasmeh), Gaja Prestor (Verjamem vase), Ana Soklič (Voda), Inmate (The Salt), Manca Berlec (Večnost), Tinkara Kovač (Forever), Božidar Wolfand – Wolf (Maybe Someday), Parvani Violet (Cupid), Klara Jazbec (Stop the World), Imset (Femme fatale) in Lina Kuduzović (Man like u).

Voditelj EME 2020: Klemen Slakonja Foto: Adrian Pregelj
Voditelj EME 2020: Klemen Slakonja Foto: Adrian Pregelj

Tričlansko žirijo, ki je izbrala dva superfinalista, so letos sestavljale priznane glasbene ustvarjalke in naše uspešne predstavnice na Pesmi Evrovizije Maja Keuc, Nuša Derenda in Darja Švajger. Odločile so, da se v superfinale uvrstita Ana Soklič in Lina Kuduzović. Gledalci in poslušalci so nato s telefonskim glasovanjem določili zmagovalca. V telefonskem glasovanju je Ana Soklič prejela 5035 glasov, Lina Kuduzović pa 4369.

Fotografije z izbora EMA so v visoki resoluciji dostopne TUKAJ (prenesete jih lahko do 29. 2. 2020).

Zmagovalka EME 2020 Ana Soklič Foto: Adrian Pregelj
Zmagovalka EME 2020 Ana Soklič Foto: Adrian Pregelj