Na Popevki 2021 je slavila Raiven. Foto: Adrian Pregelj
Na Popevki 2021 je slavila Raiven. Foto: Adrian Pregelj
Veliko nagrado strokovne žirije za najboljšo skladbo v celoti je prejel Gregor Ravnik. Foto: Adrian Pregelj
Veliko nagrado strokovne žirije za najboljšo skladbo v celoti je prejel Gregor Ravnik. Foto: Adrian Pregelj

Na festivalskem odru studia 1 Televizije Slovenija smo slišali 11 novih popevk, ki so se uvrstile v bogato zakladnico slovenskih popevk. Nastopili so: Balladero (Marelice), Aleksandra Ilijevski & Goran Bojčevski kvartet (Pusti Me), Uroš Buh (Blizu), Okustični (Še bolj prav), Vudlenderji (Podaril si mi svoje srce), Gregor Ravnik (Še ko te ni, te imam), Veronika Kumar (Solzam), Tomaž Hostnik (Če imel bi moč), Raiven (Volkovi), Žiga Rustja (Ko padeš) in Lea Sirk (Zgodba za dva). Vse popevke so izvajalci odpeli v živo ob spremljavi revijskega orkestra RTV Slovenija pod dirigentskim vodstvom Patrika Grebla. Skozi festivalski večer je občinstvo pred televizijskimi in radijskimi sprejemniki popeljal Tilen Artač.

Izmed vseh je občinstvo najbolj prepričala Raiven, ki je za skladbo Volkovi prejela Veliko nagrado občinstva Popevke 2021. Avtorja glasbe sta Sara Briški Cirman in Peter Khoo, avtorica besedila Sara Briški Cirman, avtor priredbe pa Anže Rozman.

Izjemna glasbenica Raiven je po zmagi na festivalu Popevka 2021 povedala: »Želim si poiskati kakšne zelo posebne besede, ampak tako kot ve vsak zmagovalec in vsakdo, ki je napisal pesem, ki izhaja iz neke ranljivosti, da so občutki neopisljivi ter da sem zelo hvaležna in zelo presenečena

Pojasnilo glede spremembe števila nastopajočih

V uredništvu Razvedrilnega programa TV SLO je bila na predlog izborne strokovne komisije Popevke 2021 sprejeta odločitev, da se iz tekmovalnega programa festivala Popevka izloči ena od skladb, saj se je po naknadnem preverjanju ugotovilo, da za sodelovanje na festivalu Popevka 2021 ni izpolnjevala vseh zahtevanih pogojev.

Pet nagrad je podelila tudi strokovna žirija, ki so jo sestavljali predsednica žirije Eva Hren ter Eva Boto, Alja Kramar, Leon Oblak in Žiga Pirnat.

Veliko nagrado strokovne žirije za najboljšo skladbo v celoti je prejel Gregor Ravnik za skladbo Še ko te ni, te imam. Avtorja glasbe sta Marko Hrvatin in Mitja Bobič, avtor besedila Drago Mislej Mef, avtor priredbe pa Patrik Greblo. Nagrado za najboljše besedilo je prejel Tomaž Hostnik za skladbo Podaril si mi svoje srce v izvedbi Vudlenderjev. Nagrado za najboljšo priredbo je prejel Aleš Avbelj za skladbo Še bolj prav, ki so jo izvedli Okustični. Nagrado za najboljšo interpretacijo in nagrado za mladega obetavnega avtorja ali izvajalca je prejela Veronika Kumar za avtorsko pesem Solzam.

Foto: Arhiv RTV SLO
Foto: Arhiv RTV SLO
Dostop do digitalnega albuma v spletni trgovini ZKP RTV Slovenija
Dostop do digitalnega albuma v spletni trgovini ZKP RTV Slovenija

Festivalske popevke tudi na digitalnem albumuFestivalske popevke tudi na digitalnem albumuZKP RTV Slovenija, založba kakovostnih programov, je izdala digitalni festivalski album z vsemi festivalskimi skladbami, dodana pa je tudi zmagovalna skladba festivala Popevka 2019. Album bo od nedelje, 12. septembra, na voljo v spletnih digitalnih trgovinah in v spletni trgovini https://zkp.rtvslo.si/s/popevka2021