Nino Ošlak s kristalno vazo Rogaške Slatine. Foto: Katja Kodba
Nino Ošlak s kristalno vazo Rogaške Slatine. Foto: Katja Kodba

Poleg velike nagrade občinstva je bilo danes podeljenih še pet nagrad strokovne žirije. Veliko nagrado strokovne žirije za najboljšo skladbo v celoti je prejela Eva Hren za pesem Kako zveni pomlad. Nagrado za najboljše besedilo je letos prejela Zvezdana Novaković za pesem Vodana. Nagrada za najboljšo interpretacijo je šla Otu Pestnerju, nagrado za najboljšo priredbo je prejel Matija Krečič iz skupine Manouche, nagrado za obetavnega mladega avtorja ali izvajalca pa je prejela Sara Lamprečnik.

V strokovni komisiji za letošnji festival so sodelovali: Gašper Salobir, predstavnik ZKP RTV Slovenija, profesor glasbe, akademski glasbenik, multi-inštumentalist in dirigent, mag. Matej Jevnišek, predstavnik Radia Slovenija, glasbeni urednik in voditelj na 1. programu Radia Slovenija, urednik Uredništva glasbenega razvedrilnega programa, Janez Hace, bas kitarist, producent, skladatelj in član skupine Siddharta, Boris Benko, skladatelj in član Dua Silence, Gregor Strasbergar - Štras, pevec, kitarist in tekstopisec glasbene skupine MRFY.

Vse popevke so izvajalci odpeli v živo ob spremljavi revijskega orkestra RTV Slovenija pod dirigentskim vodstvom Patrika Grebla. Voditeljici večera sta bili Helena Blagne in Raiven, ki sta se v šov programu ob spremljavi orkestra predstavili tudi s svojim prvim duetom - skladbo z naslovom Ikona.

Helena in Raiven. Foto: Anže Furlan
Helena in Raiven. Foto: Anže Furlan

Končni vrstni red po glasovanju občinstva:

Med nama - Nino Ošlak
Kako zveni pomlad - Eva Hren
Spomin na te - Oto Pestner
Na polno - Anika Horvat
Ob svitu - Sara Lemprečnik
Vodana - Baba'n'dica
Ni isto - Nina Grilc
Oda Ljubljanskemu gradu - Alex Volasko
Čas nazaj zavrtiva - Manouche
Ko vidiš me srečno - Kataya
Plamen - Parvani Violet
Nekaj lahkega - Canegatto

Skladbe v odličnih aranžmajih in v izvedbi z revijskim orkestrom RTV Slovenija, sestavljenim iz glasbenikov Simfoničnega orkestra RTV Slovenija in Big Banda RTV Slovenija, so že na voljo za prenos oziroma najem. Najdeta jih tukaj: https://zkp.rtvslo.si/sl/Zabavna_glasba/razlicni_izvajalci_popevka_2023/