Na drugem tekmovalnem večeru Dnevi slovenske zabavne glasbe 2017: Poprock je slavil(a) Anabel s skladbo Ob kavi. Foto: Jani Ugrin
Na drugem tekmovalnem večeru Dnevi slovenske zabavne glasbe 2017: Poprock je slavil(a) Anabel s skladbo Ob kavi. Foto: Jani Ugrin
Zadnji festivalski večer so gostili Anja Križnik Tomažin, Tin Vodopivec in Perica Jerković
Zadnji festivalski večer so gostili Anja Križnik Tomažin, Tin Vodopivec in Perica Jerković

Zadnji festivalski večer so gostili Anja Križnik Tomažin, Tin Vodopivec in Perica Jerković, nastopili pa so: Kalamari (VRTILJAK), Sara Lamprečnik (LE TI TO ZNAŠ), Žiga Rustja (POZABI NA VSE), Bomb Shell (TIDIDAM), Nina (TE NE PREMAKNE), Andraž Hribar (HUANANI), Mama rekla (NA KRILIH ZMAJA), Amadea Begovič (LE SRCE), Luka Sešek (MASKA), Roundsquare (SVET), Anabel (OB KAVI), Anika Horvat (DIHANJE).

Strokovna žirija v sestavi: Marta Zore, Lovro Ravbar, Žiga Klančar, Mojca Menart in Miha Vardjan je med dvanajstimi skladbami izbrala tri finaliste: Andraž Hribar (HUANANI), Amadea Begovič (LE SRCE) in Anabel (OB KAVI).

Med njimi so gledalci in poslušalci s telefonskim glasovanjem za zmagovalno skladbo festivala Poprock izbrali pesem Ob kavi izvajalke Anabel.

V spremljevalnem programu sta Tin in Perica zabavala občinstvo s komično priredbo skladbe Punca, ti si k'r OK, prav tako smo slišali zmagovalno popevko in Nuško Drašček, ki je tokrat Tak dan zapela v spremljavi festivalskega benda, Alex Volasko pa nas je spomnil na lansko zmagovalko Poprocka Pesem in poljub.

Strokovna žirija je ob zaključku festivala Dnevi slovenske zabavne glasbe, upoštevajoč vse skladbe, predstavljene na Poprocku in Popevki, podelila nagrade v štirih kategorijah.

Nagrado za najboljše besedilo je prejela Anja Rupel za skladbo Tak dan v izvedbi Nuške Drašček.

Nagrado za najboljšo interpretacijo je prejela Nuška Drašček.

Nagrado za najboljšo priredbo je prejel Aleš Avbelj za skladboTak dan v izvedbi Nuške Drašček.

Nagrado za najobetavnejšega avtorja ali izvajalca sta prejel(a) Mon'ami.

Za finančni del nagrad avtorjem je tudi letos poskrbelo združenje SAZAS.

Festivalska zgoščenka
Digitalni glasbeni album DSZG17/Popevka in DSZG17/Poprock sta na voljo v spletnih digitalnih trgovinah (npr. iTunes in Google Play). Založba kakovostnih programov, ZKP RTV Slovenija, pa je na dan festivala Poprock izdala zgoščenko z vsemi 24 novimi skladbami s festivalskih večerov Poprock in Popevka.

Foto: Jani Ugrin

Služba za odnose z javnostjo RTV Slovenija