Oder bo ob spremljavi izvrstnega benda zavzelo petnajst eminentnih glasbenih izvajalcev, ki so tako ali drugače zaznamovali Izštekane. Koncert bo Val 202 neposredno prenašal prek radijskih valov in v spletnem videoprenosu.

Petnajst izvajalcev, trideset skladb

Kot vedno, kadar se Izštekani odpravijo iz varnega zavetja radijskega studia pred občinstvo, se bodo poigravali s številkami. K praznovanju so povabili petnajst vokalnih solistov, duetov ali predstavnikov vidnih glasbenih zasedb. Med njimi so taki, ki so se prvič izštekali že pred tremi desetletji, pa tisti, brez katerih si takega praznovanja ni moč zamisliti, in tudi taki, ki v Izštekanih sploh še niso nastopili:

SILENCE
VLADO KRESLIN
URŠA MIHEVC (Fed Horses)
GREGOR STRASBERGAR (MRFY)
HAMO
BORIS KOKALJ (Kokosy)
JURE LESAR
KLEMEN KLEMEN
JARDIER
VAZZ
TOMI M (Siddharta)
SEVERA in GAL GJURIN
SLON in SADEŽ
SAŠA VIPOTNIK (AKA Neomi)
BORUT MAROLT (Niet)

Vsak bo izvedel dve skladbi. Formula je torej jasna: 15 x 2 = 30. Kako narediti izračun in koliko je še neznank, pa ostaja dobro varovana skrivnost. Rezultat bo vsekakor nadvse izštekan!


Več kot petnajstčlanska glasbena zasedba Smrdel Brothers Collective se bo zbrala posebej za to priložnost. Peljala nas bo od pretanjenih, minimalističnih izštekanih trenutkov do veličastnih eksplozij, manjkala ne bodo tudi godala, trobila, pihala. Zasedbo vodi basist Peter Smrdel, za zahtevnejše aranžmaje pa bo poskrbel skladatelj Leon Firšt.


“Seveda so Izštekani narejeni za občinstvo in ta odziv pomeni veliko. Največ pa pomeni odziv glasbenikov na povabilo. Ta je dokaz, kakšno delo, kakšen kapital smo skupaj z njimi z leti prigarali. Nastopiti v Izštekanih nekaj pomeni. Vsi se na oddajo pripravijo več kot resno in v njej dejansko presegajo sami sebe. Biti zraven pri nastajanju mejnikov v slovenski popularni glasbi, na neki način temu botrovati je velik privilegij. In ena najlepših stvari, ki so se mi zgodile v življenju,” pripoveduje Jure Longyka.