Zvezdana Mlakar je dramska igralka, ki je že od leta 1987 članica osrednjega dramskega gledališča v Sloveniji. V zadnjem času se njeno gledališko ustvarjanje tesno povezuje tudi s televizijskim. V svoji gledališki monodrami o prvi pilotki, ki je preletela Atlantik, naslavlja številna ženska vprašanja, ki jih odpira v nizu pogovornih večerov z naslovom Zvezdana. Zvezdanini pogovorni večeri pa so pred kratkim postali tudi del velike koprodukcijske predstave 2020 po motivih Yuvala Noaha Hararija na odru Gallusove dvorane Cankarjevega doma. »Naključij v življenju ni, so samo stvari na ključ« je prepričana Zvezdana Mlakar.

Zvezdana Mlakar se vrača na male zaslone. Foto: Adrian Pregelj
Zvezdana Mlakar se vrača na male zaslone. Foto: Adrian Pregelj

»Skozi zgodbe gostov sem se dotikala svojih, tudi najbolj intimnih vprašanj in presenečena ugotavljala, da so se z isto močjo dotikale tudi vas. Zgodbe so zdravilne in živimo jih že ves svoj človeški vek. Deljenje zgodb nas nauči pripovedovati, deliti, slišati, videti... Videti v vsakem, slehernem človeku lepoto njegovega bistva. Brez preračunavanja. Brez predsodkov.«

Zvezdana Mlakar

V novem nizu večernih intimnih pogovorov, ki se vračajo na program Televizije Slovenija, bo tako Zvezdana s svojim neposrednim, iskrenim in strastnim pristopom še posebej nagovarjala svoje gledalce. Povabila jih bo, da ji zaupajo svoje osebne zgodbe in skupaj z njo razmišljajo o svojih življenjskih preizkušnjah pred televizijskimi kamerami. V televizijskem studiu bo prvič aktivno sodelovalo tudi občinstvo, ki bo skupaj z voditeljico razglabljalo o bolečih, pa tudi veselih in navdihujočih izpovedih osrednjih gostov. Gledalci bodo dobili edinstveno priložnost, da spregovorijo o lastnih izkušnjah v povezavi z obravnavanimi temami.

V televizijskem studiu bo prvič aktivno sodelovalo tudi občinstvo. Foto: Adrian Pregelj
V televizijskem studiu bo prvič aktivno sodelovalo tudi občinstvo. Foto: Adrian Pregelj

V prvi oddaji, ki si jo boste gledalci Televizije Slovenija lahko ogledali v soboto, 29. februarja ob 21.40 na TV SLO2, se bo Zvezdana pogovarjala s starši, ki se jim je v življenju zgodilo najhujše: izgubili so svoje otroke. Osrednja gostja večernega pogovora bo Tea Gajšek, ki se je v svojem življenju razveselila petih nosečnosti, rodila je štirikrat in pokopala dva svoja otroka. Zdaj se ukvarja s pisanjem in branjem pogrebnih govorov. Kaj nas takšne nepredstavljive izgube lahko naučijo o življenju in o nas samih?

V drugi oddaji, ki bo na sporedu tik pred dnevom žena, pa vam bo Zvezdana predstavila eno najuspešnejših hrvaških pevk, Danijelo Martinović. Pred kratkim je izdala že drugo zbirko navdihujočih motivacijskih poezij, ki so rezultat njenih lastnih življenjskih izkušenj in dejstva, da je že pred časom stopila na pot duhovnosti. V večernem pogovoru vam bo Zvezdana predstavila novo, avtentično Danijelo, ki je to bila že ves čas, le mi smo jo ocenjevali preveč površno.

Če imate zanimivo in sporočilno življenjsko zgodbo oziroma izkušnjo, ki bi jo radi delili tudi z drugimi, vas Zvezdana vabi, da se oglasite preko elektronske pošte na zvezdana@rtvslo.si in se prijavite na ogled oddaje v živo.

Napovednik - Zvezdana: Povezani v bolečini