Bacek Jon Foto:
Bacek Jon Foto:
Lahko noč, otroci!
Siddharta in Simfonični orkester RTV Slovenija
Janez Bončina Benč in Big Band RTV Slovenija
Božična zgodba
W. A. MOZART
Simfonična ekstaza

BACEK JON 11- 13 (3 X DVD)

Koliko vragolij si lahko izmisli ovca? Veliko, če je ovca v resnici bacek. Bacek Jon! Radoveden je, razigran in navihan ter vedno poln genialnih idej, brž ko kmet obrne hrbet svojemu dvorišču. Dvajset najnovejših mee... ga zgod in nezgod priljubljenega Backa Jona in poseben šampionski dodatek. Na treh DVD-jih - Preplašeni Jon, Peklenska vročina in Senčne lutke.

LAHKO NOČ, OTROCI... 2013 (DVOJNI CD + KNJIŽICA)

Radijska pravljica za lahko noč že 48 let vsak dan pospremi otroke v svet sanj. Na novi dvojni zgoščenki je 17 pravljic, poleg zmagovalnih treh še 14 najlepših zgodb, ki jih je vredno poslušati večkrat. Literarno spretno oblikovana besedila, odlična interpretacija naših gledaliških igralk in igralcev ter glasbena spremljava pričarajo pravljični svet in hkrati puščajo domišljiji prosto pot.

SIDDHARTA & SIMFONIČNI ORKESTER RTV SLOVENIJA (DVOJNI CD + DVD)

Siddharta ne bi bila zasedba, ki že vrsto let niza presežek za presežkom, če ne bi tudi leta 2013 svojih oboževalcev razveselila z novo bogato izdajo. V sodelovanju s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija in ZKP je tokrat javnosti postregla s trojno izdajo dveh razprodanih koncertov v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma: »Čudovit večer, poln prelepih čustev, ki nas je po desetih letih ponovno združil!«

JANEZ BONČINA BENČ & BIG BAND RTV SLOVENIJA (DIRIGENT TADEJ TOMŠIČ): LIVE IN MONS (2013) (CD)

Ena največjih legend slovenske popularne glasbe z rockovskim in soulovskim predznakom je združila moči z Big Bandom RTV Slovenija in na eksplozivnem koncertu v klubu Mons v Ljubljani izvedla vrsto svojih uspešnic iz skoraj že pol stoletja dolgega obdobja ustvarjanja (Bendologija, Kadar ognji gorijo, Poet, Maja z biseri, Gvedolina, kdo je bil?, Navali narod na gostilne,…). »Bilo je samo vprašanje časa, kdaj se bo to zgodilo..v vseh letih glasbenega ustvarjanja sem nekje globoko v sebi čutil, da dobre pesmi dobijo svojo pravo obliko in vsebino v sodelovanju z vrhunskimi glasbeniki in aranžerji…«, je ob tem zapisal Benč.

BOŽIČNA ZGODBA (CD)

Živimo v času, ko pri praznovanju Božiča vedno hitreje pozabljamo, v čem je prvotni pomen tega praznika. Pripoved nas skozi izbor skladb te vsebinsko in oblikovno prestižne izdaje vodi od angelovega oznanjenja do obdarovanja svetih treh kraljev. Vsi posnetki so iz arhiva Radia Slovenija, štiri med njimi so celo prvič izdane na zgoščenki. Pesmi pričajo o bogatem korpusu slovenskih božičnih pesmi, raznolika pa je tudi zasedba glasbenih umetnikov – poustvarjalcev: Simfonični orkester in vsi zbori RTV Slovenija (otroški, mladinski in komorni), Slovenski oktet, Ljubljanski oktet, Oktet Deseti brat, Eroika, Marcos Fink, Bernarda Fink in Nataša Valant.

W. A. MOZART: KVARTETI ZA FLAVTO IN GODALNI TRIO (GRAHEK, KOLBL, ROME, ŠKERJANEC) (2013) (CD)

V komornih delih Wolfganga Amadeusa Mozarta so kombinacije pihal in godal redke. Štiri izmed petih tovrstnih skladb so kvarteti za flavto oz. za flavto, violino, violo in violončelo, to pa je za skladatelja, ki (po lastnih besedah) flavte ni maral, dokaj presenetljivo. Vseeno sodijo med njegove mojstrovine, ki jih interpretirajo Matej Grahek (flavta), Miran Kolbl (violina), Maja Rome (viola), Igor Škerjanec (violončelo).

ROK GOLOB - ORKESTER SLOVENSKE FILHARMONIJE, SLOVENSKI KOMORNI ZBOR IN GOSTI: SIMFONIČNA EKSTAZA (2013) (CD)

Izdaja s skladbami z velikega cross-over koncerta Simfonična ekstaza skladatelja, dirigenta, aranžerja večinštrumentalista Roka Goloba. Zbral je same vrhunske glasbenike - ob Orkestru Slovenske filharmonije in Slovenskem komornem zboru so nastopili Tomi M (Siddharta), Maja Keuc, Tokac (Dan D), Sabina Cvilak, Katrinas, Jadranka Juras, Lara Baruca, Eva Černe, Nuška Drašček, Matjaž Robavs (Eroika), Murat & Jose, Urška Majdič, HeaveniX,vsi pa se se odrekli izvajalskim pravicam od prodaje v humenitarne namene delovanje Rdečih noskov.

Tik pred izidom so še štirje projekti, ki bodo ekskluzivne predstavitve doživeli na predprazničnih koncertih (izdaje bo možno tudi kupiti spletni trgovini založbe, v prodajalnah pa bodo na voljo šele v začetku prihodnjega leta):

GLENN MILLER REVIVAL Big Banda RTV Slovenija pod taktirko pozavnista, skladatelja in aranžerja Emila Spruka z Nušo Derendo (21. decembra v jazz klubu Mons),

QUINTA ESSENCIA zasedbe Bossa di novo (29. decembra v SNG Drama Ljubljana),

1133 - zborovska »live« antologija zadnjih štirih let delovanja APZ Tone Tomšič

LES DEUX AMIS uglednega kitarskega dua Jerko Novak in Žarko Ignjatović.