Sporočila za javnost
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 5.0 od 8 glasov Ocenite to novico!
Katastrofalno neurje s točo je v petek, 8. junija, povzročilo ogromno škodo na območju Bele krajine. Samo v Črnomlju je bilo poškodovanih več kot 700 zasebnih stavb. Foto: RTV SLO/Ilinka Todorovski
Debela toča je razbila stekla in zvila pločevino na veliko avtomobilih. Foto: RTV SLO/Ilinka Todorovski
Nad območjem Črnomlja se je znesla kot jajca velika toča. Foto: RTV SLO/Ilinka Todorovski

Dodaj v

Slovenska kronika začenja humanitarno akcijo za pomoč Belokranjcem

Posebni dobrodelni projekt RTV Slovenija
14. junij 2018 ob 13:17
Ljubljana - RTV SLO

Slovenke in Slovenci smo že večkrat pokazali, da znamo stopiti skupaj in z dobrodelnimi prispevki pomagati tistim, ki so jih naravne katastrofe najbolj prizadele. Ob nedavni uničujoči ujmi se je RTV Slovenija odločila, da organizira humanitarno akcijo z zbiranjem prispevkov, ki bodo v celoti namenjeni odpravljanju škode na območju občine Črnomelj.

Petkovo neurje s točo je samo v Črnomlju poškodovalo več kot 700 zasebnih stavb, velika škoda pa je nastala tudi na gospodarskih in industrijskih objektih, javnih zavodih, objektih kulturne dediščine in na kmetijskih posevkih in trajnih nasadih, ob tem pa je nastala skupna škoda v višini kar 18,5 milijona evrov.

Gledalci bodo sredstva lahko nakazovali na poseben račun Gasilske zveze Črnomelj


Gasilska zveza Črnomelj
Belokranjska cesta 10, 8340 Črnomelj


TRR: SI56 0243 0001 8399 492
Sklic: 0806


"Pomen javne RTV Slovenija se pokaže tudi ob dogodkih, ko so ljudje soočeni s posledicami raznih ujm. Mislimo, da je naša dolžnost, da se, ko gre zares, odzovemo in skušamo pomagati, kolikor je v naših močeh. Upamo, da bomo s humanitarno akcijo, s katero želimo pomagati Belokranjcem, potrkali na čim več vrat in pri našem občinstvu spodbudili zavedanje, da moramo stopiti skupaj in pomagati ljudem, ki so se znašli v hudih stiskah,"
je povedal generalni direktor RTV Slovenija, Igor Kadunc.

Na RTV Slovenija bodo danes, 14. junija 2018, ob 19:30 s posebno humanitarno Slovenska kronika na Televiziji Slovenija 1 pričeli z akcijo zbiranja sredstev za pomoč Belokrajncem v stiski. Zbiranje bo potekalo 14 dni, o njem bomo poleg večkratne objave zbranih sredstev govorili v oddajah Dobro jutro, v ponedeljkovem Tedniku pa poročali o tem, kako poteka obnova. Poziv k doniranju bomo predvajali v vseh programih in platformah RTV Slovenija.

Sredstva bomo zbirali do 28. junija.

Dan kasneje, 29. junija, bomo v oddaji Slovenska kronika objavili višino zbranih sredstev. Jeseni bomo gledalcem v Slovenski kroniki pokazali, za kaj je bil porabljen njihov denar.

Služba za komuniciranje RTV Slovenija
Prijavi napako

Sporočila za javnost pripravlja in objavlja Služba za komuniciranje RTV Slovenija. Dodatna vprašanja lahko posredujete na e-naslov pr@rtvslo.si.
Kazalo