Benjamin Šeško. Foto: www.alesfevzer.com
Benjamin Šeško. Foto: www.alesfevzer.com

Po zmagi nad Portugalsko je slovenskega nogometnega zvezdnika dolgo čakala navdušena množica. Nekateri so na svoj račun prišli že na stadionu, številni otroci, njihovi starši in drugi pa so morali počakati še malo dlje, da je najprej opravil vse medijske obveznosti, nato pa jih je pozdravil ob odhodu iz slačilnice.

"J...š Ronalda, mi imamo Šeška!" je nekdo zavpil, ko je "Šele" zakorakal proti zbranim za ograjo v garaži. Z veseljem je opravil tudi ta del svoje naloge in razveselil mnoge (glej video). Ko je končal, je ura ravno odbila polnoč.

"Najpomembneje je, da si upamo igrati"

Med pogovorom z novinarji je predtem razmišljal tudi o ronaldomaniji, ki je v ponedeljek in torek tresla Ljubljano in Slovenijo. "Veliko se je govorilo o Ronaldu, kar ni najbolj prijetno, saj smo vendarle mi gostitelji. Razumem pa ljudi, velika zvezda je, najbrž nikoli več ne bo prišel sem. Mene je vse skupaj le še bolj motiviralo, češ pokazali bomo, kaj lahko naredimo. In da v nogometu ni vse odvisno le od enega posameznika," je povedal 20-letni Radečan.

Slovenska reprezentanca je zmagala z 2:0, s čimer je bil seveda izjemno zadovoljen tudi Šeško. "Zelo ponosen sem na fante, da smo pokazali, da lahko zmagamo tudi proti takšni ekipi. Res neverjetno, česa smo sposobni. Veselimo se že naslednjih tekem. Najpomembneje je, da si upamo igrati, imamo igralce z neverjetno kakovostjo. Moramo biti samozavestni, lahko ciljamo na velike stvari. Upam, da ne bomo popuščali."

Spomnil se je tudi na Matjaža Keka, ki je tekmo izpustil zaradi družinskih razlogov. "Zelo vesel sem, da smo selektorju lahko malo pomagali, da se malo boljše počuti. Za njim je težko obdobje, tudi mene je zelo stisnilo. Ni prijetno."

Elšnik: Nismo se jih ustrašili

Do ušes je bil nasmejan Timi Max Elšnik, ki je na 13. tekmi za izbrano vrsto dosegel prvi zadetek. V 80. minuti je postavil končni izid. "Prvenec v reprezentančnem dresu je za vsakogar nekaj posebnega, proti takšnemu tekmecu, v domačih Stožicah in ob zmagi še toliko bolj. Postavil bi ga ob bok tistemu poleti proti Ludogorcu, ko se je Olimpija prvič uvrstila v skupinski del bojev v Evropi."

Timi Max Elšnik. Foto: www.alesfevzer.com
Timi Max Elšnik. Foto: www.alesfevzer.com

Kapetan zmajev je priznal, da je imel srečo, ko v prvem polčasu sodnik Irfan Peljto iz Bosne in Hercegovine po njegovem prekršku nad Joaom Cancelom ni pokazal na 11-metrovko, poudaril pa je, da je bil pristop proti Portugalcem pravi: "Hitro se je videlo, da se jih nismo ustrašili. Izkoristili smo priložnosti, ki so se nam ponudile, in jih tudi mi postavili v neugoden položaj. Lahko bi dosegli še kakšen zadetek. V obrambi pa smo vsi garali. Pred tekmo je bilo pričakovati, da bodo imeli več zrelejših priložnosti. Ko je v drugem polčasu malo padla intenzivnost, smo tudi sami znali zadržati žogo."

Zelo zadovoljen je bil z novo travnato površino v Stožicah, Cristiano Ronaldo pa je nanj naredil manjši vtis, kot je mislil, da ga bo. "Ko tekma začne, si v transu, kot da bi bil hipnotiziran. Delaš svoj posel, oni si podajajo žogo, ti tečeš. Nimaš časa razmišljati, koliko milijonov sledilcev ima in kakšna megazvezda je. Pokrival sem ga pri kotih in je bil velikokrat blizu mene. Če bi imel čas in bi za sekundo razmišljal, kdo on je, bi mi verjetno dal gol z glavo. Njegovo veličino bom prav dojel šele v naslednjih dneh med pregledovanjem posnetkov in fotografij s tekme."

Gnezda Čerin in Elšnik spravila Portugalce na kolena
Sorodna novica Nekoč Kekov "ta mali", danes sanja o nečem velikem na evropskem prvenstvu

Šporar: Nobenemu tekmecu ne bo lahko

Pred novinarje je stopil tudi Andraž Šporar. "Vrhunska tekma, pravzaprav brez napak. To je igra, ki si je želimo. Smo Slovenija, ne Brazilija, vedno moramo biti čvrsti in stati skupaj, med posameznimi vrstami ne sme biti veliko prostora. Ko se nam odpre prostor, pa imamo dovolj kakovosti, da premagamo vsakogar," je ocenil.

Pogled je v nadaljevanju že usmeril proti juniju in evropskemu prvenstvu v Nemčiji. "Tako bomo igrali tudi na Euru. Prepričan sem, da nikomur od naših tekmecev ne bo lahko. Če smo lahko igrali proti Portugalcem, lahko tudi proti Angležem. Šli bomo tekmovat, ne samo odigrat tri tekme. S samozavestjo in bojevitostjo, kot smo ju pokazali danes, upamo, da bomo dosegli lepe izide. Pred tekmo sem izjavil, da bi bilo najlepše, če bi mi zmagali in bi Ronaldo odšel naravnost v slačilnico brez menjave dresov. Točno to se je zgodilo. Tega zdaj ne morem vzeti nazaj, zato sprejmem (smeh)."

Grafiko zagotavlja <a href='https://www.sofascore.com' target='_blank'>sofascore.com</a>
Grafiko zagotavlja sofascore.com
Grafiko zagotavlja <a href='https://www.sofascore.com' target='_blank'>sofascore.com</a>
Grafiko zagotavlja sofascore.com
Neverjetni občutki po veliki zmagi