Navijači so se zbrali pred hotelom Grand Plaza, kjer so nastanjeni zvezdniki izbrane vrste Portugalske. Foto: MMC RTV SLO
Navijači so se zbrali pred hotelom Grand Plaza, kjer so nastanjeni zvezdniki izbrane vrste Portugalske. Foto: MMC RTV SLO

Veliko ljudi je Portugalce pričakalo že na letališču Jožeta Pučnika na Brniku, kjer so nogometaši pristali ob 18.36, a so zaradi varnostnih ukrepov ostali brez snidenja z njimi. Tudi tisti pred letališko stavbo so ostali praznih rok, saj se jim je avtobus s policijskim spremstvom izognil.

Največja množica nogometnih navdušencev se je zbrala pred hotelom v središču Ljubljane, tudi tam pa se Ronaldo ni ustavil. Najbolj navdušeni so zato rezervirali hotelske sobe oziroma še vedno čakajo v avli. V izogib srečanjem s preostalimi gosti je portugalska reprezentanca sicer rezervirala celotno nadstropje hotela. Najpogumnejši upajo, da se jim sreča nasmehne zjutraj med hotelskim zajtrkom, je v Odmevih poročala novinarka TV Slovenija Ališa Kasjak Gutman.

Večina oboževalcev si torkove prijateljske tekme proti Sloveniji v Stožicah ne bo mogla ogledati v živo, saj so vstopnice, ki so še ostale, pred slabimi tremi tedni razprodali v štirih minutah, seveda predvsem zaradi Ronalda.

Že prej je Nogometna zveza Slovenije prodajala vstopnice za vseh šest letošnjih domačih tekem slovenske reprezentance v paketu, posamičnih vstopnic za dvoboj proti Portugalski pa ni ostalo veliko.

Poostrena varnost tudi v hotelu

39-letnik je ikona športa, z rekordnimi več kot 625 milijoni sledilcev samo na Instagramu velja za superzvezdnika, številni bi ga želeli videti ali posneti fotografijo z njim. Takoj po končanem srečanju v Ljubljani, ki se bo v torek začelo ob 20.45, se bo reprezentanca Portugalske odpravila domov.

Ronalda navijači pričakali že na letališču, nato pa še pred hotelom Grand Plaza

Na največjem slovenskem stadionu so v preteklih tednih prenovili zelenico, položili so t. i. travno preprogo, ki bo prvi preizkus doživela prav na tekmi. Treningov na njej ni bilo. Slovenci so trenirali na Brdu pri Kranju, Portugalci pa nazadnje v ponedeljek dopoldne v domovini.

Zagotovo se obeta spektakel, ki bo zelo dobro varovan. Tako v hotelu kot na stadionu bodo organizatorji poskrbeli za varnostne ukrepe.

Avtobus s portugalskimi nogometaši je prispel v Ljubljano okoli 19.30. Foto: TV Slovenija, zajem zaslona
Avtobus s portugalskimi nogometaši je prispel v Ljubljano okoli 19.30. Foto: TV Slovenija, zajem zaslona

Martinez: Pravi zgled mlajšim

Selektor Portugalske Roberto Martinez na večerni polurni novinarski konferenci v Stožicah ni želel razkriti, ali bo Ronaldo začel tekmo. Bil pa je poln hvale na njegov račun.

"Cristiano je ogromno naredil v karieri, vedno hoče biti najboljši. Je pravi zgled mlajšim. Enako velja za Pepeja. Ta zmes igralcev, izkušenih in mlajših, je pomembna, pomembno je tudi to, da se delijo izkušnje med generacijami," je dejal.

Prav tako je pohvalil uspehe Slovencev v zadnjem obdobju. "Videl sem dobre tekme Slovenije proti Danski, Severni Irski in Finski, bile so impresivne. Tako bo to res dober preizkus za nas. Matjaž Kek je opravil zelo dobro delo, ima strukturirano ekipo z dvema dinamičnima napadalcema, ki se dopolnjujeta. Benjamin Šeško je eden boljših napadalcev v nemški ligi, imate še Andraža Šporarja, zelo pomembno vlogo ima tudi Petar Stojanović. Pričakujemo, da bo domačo vrsto težko zlomiti," je povedal.

Martinez: Slovenska reprezentanca deluje uglašeno kot klub
Sorodna novica "Najlepše bi bilo, če Ronaldo ne bi z nikomer menjal dresa"

Ronaldo drugi najboljši strelec kvalifikacij

Tudi nogometaš PSG-ja Vitinha je poudaril, da Ronaldo kljub veteranskim letom še vedno igra pomembno vlogo v izbrani vrsti: "Zelo pomemben je. Je naš kapetan in izjemen strelec." Z desetimi zadetki je bil drugi najboljši strelec kvalifikacij za Euro 2024, takoj za Belgijcem Romelujem Lukakujem, ki je dosegel 14 golov.

Ronaldo od januarja 2023 igra za Al Nasr v Savdski Arabiji. Predtem je pustil neizbrisen pečat pri Manchester Unitedu (2003–09) in madridskem Realu (2009–18), med letoma 2018 in 2021 je igral za Juventus, precej slabše pa mu je šlo v drugem obdobju pri rdečih vragih v sezoni 2021–22, ko se je sprl s trenerjem Erikom ten Hagom.

Pred osmimi leti evropski prvak v Franciji

Na 205 tekmah za izbrano vrsto Portugalske je dosegel 128 zadetkov in je absolutni rekorder. Leta 2016 se je veselil naslova evropskega prvaka, ko je Portugalska na finalni tekmi v St. Denisu premagala Francijo z 1:0 po podaljšku.

Ronaldo tudi v Ljubljani sprožil evforijo med navijači