"Mogoče bomo imeli srečo." Foto: MMC RTV Slovenija/Niko Hari
Sorodna novica Padla Portugalska! Junaka Gnezda Čerin in Elšnik, Ronaldo jezen iz Stožic.

Tudi danes dopoldne je bilo pred hotelom Grand Plaza mogoče videti nekatere vztrajne navijače, ki še vedno upajo, da bodo, pa če le zgolj za trenutek, videli 39-letno športno ikono Cristiana Ronalda, ki se ponaša z rekordnimi več kot 625 milijoni sledilcev samo na Instagramu. "Ne potrebujem avtograma ali sebka. Dovolj mi je že, da ga vidim," je za MMC dejal eden izmed treh študentov, ki so se zadrževali pred hotelom Grand Plaza.

"Na tekmo žal ne gremo, so prej že vse vstopnice razprodali, zato pa smo tu zdaj." Foto: MMC RTV Slovenija/Niko Hari

"Mogoče bomo imeli srečo, v bistvu smo na malici med predavanji na fakulteti, pa smo malo prišli še sem pogledat. Res sva velika oboževalca. Najin prijatelj je večji oboževalec Messija, a je vseeno tu," je povedal drugi izmed trojice, ki ne vedo, ali namerava priti ven, a bi se "tepli po glavi, če bi ga zamudili."

Sorodna novica Ob prihodu Ronalda najbolj navdušeni celo rezervirali hotelske sobe

Večina oboževalcev si torkove prijateljske tekme proti Sloveniji v Stožicah ne bo mogla ogledati v živo, saj so vstopnice, ki so še ostale, pred slabimi tremi tedni razprodali v štirih minutah, seveda predvsem zaradi Ronalda. "Na tekmo žal ne gremo, so prej že vse vstopnice razprodali, zato pa smo tu zdaj," je dejal eden izmed oboževalcev, ki meni, da je Ronaldo najboljši nogometaš na svetu in verjetno tudi najbolj znana oseba, ki je prišla v Slovenijo. "Škoda bi ga bilo zamuditi," je še pristavil.

Pričakali so jih že na letališču

Veliko ljudi je sicer včeraj portugalske nogometaše, ki se bodo drevi v Stožicah prijateljsko pomerili s Slovenci, pričakalo že na letališču Jožeta Pučnika na Brniku. Pristali so ob 18.36, a so zaradi varnostnih ukrepov ostali brez snidenja z njimi. Tudi tisti pred letališko stavbo so ostali praznih rok, saj se jim je avtobus s policijskim spremstvom izognil.

Takoj po končanem srečanju v Ljubljani se bo reprezentanca Portugalske odpravila domov. Foto: MMC RTV Slovenija/Niko Hari
Takoj po končanem srečanju v Ljubljani se bo reprezentanca Portugalske odpravila domov. Foto: MMC RTV Slovenija/Niko Hari

Največja množica nogometnih navdušencev se je zbrala pred hotelom v središču Ljubljane, tudi tam pa se Ronaldo ni ustavil. Portugalska reprezentanca je, zato da bi se izognila srečanjem s preostalimi gosti, rezervirala celotno nadstropje hotela. Najbolj navdušeni so zato rezervirali hotelske sobe, čakali v avli ali pa so upali, da se jim sreča nasmehne med hotelskim zajtrkom.

Takoj po končanem srečanju v Ljubljani, ki se bo začelo ob 20.45, se bo reprezentanca Portugalske odpravila domov. Zagotovo se obeta spektakel, ki bo zelo dobro varovan. Tako v hotelu kot na stadionu bodo organizatorji poskrbeli za varnostne ukrepe.

Pomembne informacije za gledalce tekme

Zaradi razprodanih Stožic in velikega zanimanja javnosti NZS obiskovalcem večerne tekme priporoča, da si preberejo pomembne informacije o prometni ureditvi in priporočilih za navijače.

INFORMACIJE NZS-ja

Ronaldo absoluten rekorder

Ronaldo od januarja 2023 igra za Al Nasr v Savdski Arabiji. Predtem je pustil neizbrisen pečat pri Manchester Unitedu (2003–2009) in madridskem Realu (2009–2018), med letoma 2018 in 2021 je igral za Juventus, precej slabše pa mu je šlo v drugem obdobju pri rdečih vragih v sezoni 2021–2022, ko se je sprl s trenerjem Erikom ten Hagom.

Na 205 tekmah za izbrano vrsto Portugalske je dosegel 128 zadetkov in je absolutni rekorder. Leta 2016 se je veselil naslova evropskega prvaka, ko je Portugalska na finalni tekmi v St. Denisu premagala Francijo z 1:0 po podaljšku.

Iz oddaje Dobro jutro: Cristiano Ronaldo v Sloveniji
Športna zgodba: Nogometni zvezdnik Cristiano Ronaldo