Ronaldo se v Stožicah ni naigral. Foto: Reuters
Ronaldo se v Stožicah ni naigral. Foto: Reuters

Dvoboj Slovenije in Portugalske je požel ogromno pozornosti, morda največ med vsemi pripravljalnimi oz. prijateljskimi tekmami v zgodovini slovenske reprezentance. Gostje si v Stožicah niso priigrali veliko zglednih priložnosti, za Slovenijo pa sta, po čvrstem prvem polčasu, v drugem zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik, torej oba osrednja vezna igralca. Izpolnila se je želja Andraža Šporarja, ki je pred tekmo zatrdil, da bi bilo najlepše, če Slovenija zmaga in Cristiano Ronaldo na koncu odhrumi z zelenice.

Sorodna novica Padla Portugalska! Junaka Gnezda Čerin in Elšnik, Ronaldo jezen iz Stožic.

Gost nogometnega podkasta Vala 202 Žoga je okrogla in nekdanji igralec Maribora in Olimpije Denis Šme razmišlja, da je Sloveniji uspelo izkoristiti prostor, ki se je naredil med gostujočo obrambo in vezno vrsto, hkrati pa je z dobro igro v obrambi omejila portugalski napadalni potencial.

"Tekma bi se lahko razpletla tudi drugače, sodnik nam je šel marsikdaj na roko. Uvod s portugalske strani se mi ni zdel nonšalanten, bili so aktivni, pokazali so željo, ampak tudi na račun slovenske kompaktnosti, dobre postavitve v vezni in obrambni vrsti si niso ustvarili veliko. Premagati tako talentirano reprezentanco, ki je skozi kvalifikacije nanizala deset zmag ob visoki razliki v golih, je velika stvar. Je najava resnosti slovenske reprezentance in s tega stališča je to velika zmaga."

Sorodna novica Cesar: "Veselje in zadovoljstvo, a ostajamo trdno na tleh, EP hitro prihaja"

Radijskega reporterja Marka Cirmana je navdušilo kar nekaj posameznikov v slovenski reprezentanci: "Izstopal je Bijol. Danes je bil videti kot štoper za 30 milijonov evrov, odlične so bile tudi Stojanovićeve diagonale. Karničnik je odigral krasno tekmo, dihal za ovratnik Joau Felixu, ki je zelo neugoden nogometaš, velikokrat žogo spravi mimo nasprotnika, ko se zdi, da je akcije že konec. Karničnik je bil zelo dosleden in Felix ga je velikokrat udaril po tem, ko je Karničnik že oddal žogo."

Boštjan Janežič je opozoril, da se je slovenska igra dvignila po vstopu Žana Celarja, ki je odigral pomembno vlogo pri obeh zadetkih: "Vem, da je dvojec Šeško in Šporar v napadu že zabetoniran, vendar bomo na turnirju potrebovali vsaj še tretjega napadalca. Konkurirata Vipotnik in Celar, Zahoviča tokrat ni bilo zraven. Ko je Celar vstopil na igrišče proti Portugalcem, se je s kombinacijo, tekom, globinskimi podajami začela boljša slovenska igra v napadu. Sodeloval je pri obeh golih in pokazal je, da je željan igre in dokazovanja, tako da sem ga v zadnji četrtini tekme dodobra opazil."

Sorodna novica 16.000 navijačev in fantastična Slovenija na kolena spravili velikega Ronalda

Še en valovski nogometni reporter Jože Pepevnik pa je poudaril igro prvega strelca Adama Gnezde Čerina, ki je proti eni od najboljših evropskih reprezentanc opozoril nase: "Že pred golom se mi je zdela njegova igra zelo dobra. Je vezist z nizkim težiščem, dobro se je vrtel med portugalskimi nogometaši. Ni ga strah sprejeti žoge z obrazom proti svojemu golu, z nasprotniki za svojim hrbtom, dobro rešuje te situacije. Dodana vrednost reprezentance je lahko, da ima vezista pri 24 letih, ki lahko odigra na takšni ravni. Ko odigraš tako dobro proti portugalski reprezentanci, je tudi za nogometaša osebno to lepa reklama za nadaljevanje kariere."

Voditelj valovskega nogometnega podkasta je bil Luka Petrič, tudi tokrat je ob koncu epizode, ki je bila posneta takoj po koncu tekme na ploščadi stadiona v Stožicah, sledil nogometni kviz.

Nejevoljni Ronaldo, spodbudna Slovenija