Neymar je pred štirimi leti z Brazilijo osvojil prvi naslov olimpijskega prvaka. Foto: Reuters
Neymar je pred štirimi leti z Brazilijo osvojil prvi naslov olimpijskega prvaka. Foto: Reuters

"V okviru ideje, da nastopimo z najboljšo reprezentanco, je nastop Neymarja pravi korak v tej smeri," je željo pokomentiral selektor olimpijske reprezentance Andre Jardine.

Brazilci na olimpijskih igrah branijo zlato kolajno iz Ria de Janeira in cilj je obramba naslova. "Da bi lahko računal z Neymarjem, si ne želim samo jaz, ampak o tem sanja vsak trener. Seveda pa je tematika zelo občutljiva in z njo se bo ukvarjal tudi predsednik neposredno," po poročanju nemške tiskovne agencije DPA še pravi Jardine.

Igranje Neymarja je odvisno od več dejavnikov. Neymarja si želi tudi selektor članske reprezentance Tite, ki ga je že uvrstil v izbrano vrsto za naslednji kvalifikacijski tekmi za SP 2022 na začetku junija. A želi si ga tudi na tekmovanju Copa America v Argentini in Kolumbiji. Južnoameriško prvenstvo pa se bo začelo 13. junija. Vseh nalog pa Neymar ne bo zmogel.

Pred štirimi leti je Neymar igral za brazilsko olimpijsko reprezentanco. V finalu so gostitelji po streljanju enajstmetrovk na stadionu Maracana premagali Nemce in petkratnim svetovnim prvakom priigrali tudi prvo olimpijsko zlato.