Nekdanji učenec OŠ Brezovica Hiraku Nomura gotovo spada med najbolj zagrete podpornike slovenskih športnikov na letošnjih olimpijskih igrah. Zaradi njegove gorečnosti in težke življenjske zgodbe so se v olimpijskem komiteju odločili, da ga nagradijo s prav posebnim dresom in priznanjem.

Pogačar še ne dojame, kaj se je zgodilo

Na slovenskem veleposlaništvu v Tokiu mu je Bogdan Gabrovec, predsednik Olmipijskega komiteja Slovenije, izročil dres slovenskih košarkarjev na letošnjih igrah. Na dres so se že pred tem podpisali slovenski košarkarji, po izročitvi pa so podpise dodali še Tadej Pogačar, Jan Tratnik in Jan Polanc.

Hiraku se je rodil v Sloveniji, nato pa mu je kmalu po rojstvu umrla mama, decembra lani pa je izgubil še očeta. Po smrti obeh staršev ga je k sebi vzela teta, ki živi na Japonskem, zato letos obiskuje šolo v Tokiu.

Poleg športnikov so mu spodbudne besede namenili tudi slovenska veleposlanica Ana Petrič, ministrica za šolstvo in šport Simona Kustec Lipicer in vodja slovenske delegacije na olimpijskih igrah Miro Cerar. Cerar je Nomuri podaril tudi spominski srebrnik in drobno pomoč, potem pa se je osnovnošolec še podružil s kolesarji.