Ryan Regez. Foto: Reuters
Ryan Regez. Foto: Reuters

To je bil šele četrti smučarski kros v izvedbi olimpijskih iger, v vseh prejšnjih je nastopil Filip Flisar, ki se je vselej uvrstil v polfinale, a vedno ostal brez zadnje vožnje, ki je prinašala medalja (osvojil je mesta od šest do osem).

Švicarja do dvojne zmage
Smučarski kros razveselil Švicarje
Smučarski krog, moški
UvrstitevTekmovalecDržava
1Ryan RegezŠvica
2Alex FivaŠvica
3Sergej RidzikOlimpijski atleti Rusije
4.Erik MobaergŠvedska
Ailing Eileen Gu. Foto: Reuters
Ailing Eileen Gu. Foto: Reuters

Kitajka v snežnem žlebu do naslova

Prvi komplet medalj so podelili smučarkam prostega sloga v snežnem žlebu. Zmagala je Kitajka Ailing Eileen Gu, ki je za svoj nastop prejela oceno 95,25. Na odru za zmagovalke sta se ji pridružili Kanadčanki Cassie Sharpe in Rachael Karker. Prva je za nastop dobila oceno 90,75, druga 87,75. Za tričetrt točke se je bron izmuznil Estonki Kelly Sildaru. To je za Gu že tretja medalja na teh igrah in druga zlata.

V čem je velika prednost Eileen Gu?
Smučanje prostega sloga, snežni žleb, halfpipe (Ž)
UvrstitevTekmovalecDržavaRezultat
1Ailing Eileen GuKitajska95,25
2Cassie SharpeKanada90,75
3Rachael KarkerKanada87,75

Kroll do prve zlate olimpijske medalje
Hitrostni drsalci so tekmovali na 1000 metrov, najboljši je bil Thomas Kroll. To je že peta zlata medalja Nizozemcev (skupaj pa enajsta) na letošnjih igrah v hitrostnem drsanju. Drugo mesto je osvojil Kanadčan Laurent Dubreuil, ki je na 500 metrov ostal praznih rok, medtem ko je Norvežan Haavard Holmefjord Lorentzen z bronom dopolnil svoj olimpijski komplet. Pred štirimi leti je bil zlat na 500 metrov in srebrn na 1000.

1000 m (M)
UvrstitevTekmovalecDržavaRezultat
1Thomas KrolNizozemska1:07,92
2Laurent DubreuilKanada+0,40
3Haavard Holmefjord LorentzenNorveška+0,56

Četrto pekinko zlato za Johennesa Thingnesa Boeja
Francozinja Justine Braisaz-Bouchet je dobila tekmo biatlonk s skupinskim startom. Na zmagovalni oder sta stopili še Norvežanki Tiril Eckhoff in Marte Olsbu Roeiseland. Pri moških se je novega olimpijskega uspeha veselil Johannes Thingnes Boe. Več TUKAJ.

V hokeju na ledu bosta znana oba finalista. Tja so se že uvrstili Finci, ki so z 2:0 izločili Slovaško. Drugi par je Rusija – Švedska.

Krling: Bron za kanado
Kanada je v krlingu v boju za bron premagala ZDA z 8:5. Finale med Veliko Britanijo in Švedsko bo v soboto. Danes bosta na sporedu še oba ženska polfinala.

Krling, moški
UvrstitevTekmovalecDržava
finaleVelika BritanijaVelika Britanija
finaleŠvedskaŠvedska
3KanadaKanada


V živo
Pomagajte nam poiskati jekleni trenutek na ZOI 2022

Začeli smo akcijo iskanja najbolj olimpijskega trenutka na igrah v Pekingu. Med olimpijskimi igrami izpostavljamo nekaj izstopajočih olimpijskih trenutkov, nekaj tistih športnikov, ki najbolj poosebljajo olimpijski duh.

Svoj glas lahko oddate tukaj.