Takole so Ingrid Landmark Tandrevold povsem izmučeno odnesli iz ciljnega izteka v Džangdžjakovu. Foto: EPA
Takole so Ingrid Landmark Tandrevold povsem izmučeno odnesli iz ciljnega izteka v Džangdžjakovu. Foto: EPA

Tandrevold, ki je že v preteklosti imela težave s srcem, se je na nedeljski zasledovalni tekmi, ki jo je dobila njena reprezentančna kolegica Marte Olsbu Roeiseland, nekaj metrov pred ciljem ustavila in nato s težavo premaknila čez ciljno črto, kjer je izčrpana obležala na tleh.

Ničesar si ne želim bolj, kot da bi nastopila s svojimi reprezentančnimi kolegi in najboljšo ekipo, a moje zdravje je pomembnejše. Odločitev je bila res težka, a stara sem šele 25 let, tako da upam, da bom v tem športu še dolga leta.

Ingrid Landmark Tandrevold

Reprezentančni zdravnik Lars Kolsrud jo je zdaj poslal domov, čeprav bi morala tekmovati še na sredni štafetni tekmi. "Zdravniška odločitev je, da Ingrid zdaj konča tekmovanje. Želimo jo spraviti domov, kjer bo opravila preglede, da vidimo, kaj lahko storimo, da se to ne bo več ponavljalo," je povedal Kolsrud.

Verjetno je šla krepko čez svojo mejo
25-letna biatlonka, ki je novico o koncu svojih nastopov na igrah sporočila na ponedeljkovi novinarski konferenci, je dejala, da si sicer zelo želi nadaljevati olimpijske nastope, a da je njeno zdravje pomembnejše. "Ničesar si ne želim bolj, kot da bi nastopila s svojimi reprezentančnimi kolegi in najboljšo ekipo, a moje zdravje je pomembnejše," je dejala. "Odločitev je bila res težka, a stara sem šele 25 let, tako da upam, da bom v tem športu še dolga leta," je dodala. "Zdaj se počutim zelo dobro. Mislim, da sem na tekmi na visoki nadmorski višini in v težkih razmerah šla čez svojo mejo. Ker sem že imela težave s srcem, moramo biti pazljivi," je ob tem še povedala Norvežanka.

Trikratno svetovno prvakinjo s štafeto, ki je zadnje zlato osvojila lani na Pokljuki, bo na sredni tekmi zamenjala Karoline Knotten.

Pomagajte nam poiskati jekleni trenutek na ZOI 2022

Začeli smo akcijo iskanja najbolj olimpijskega trenutka na igrah v Pekingu. V prihodnjih dveh tednih bomo izpostavil nekaj izstopajočih olimpijskih trenutkov, nekaj tistih športnikov, ki najbolj poosebljajo olimpijski duh.

Svoj glas lahko oddate tukaj.