Med olimpijskimi igrami se živo srebro spušča krepko pod ničlo. Foto: EPA
Med olimpijskimi igrami se živo srebro spušča krepko pod ničlo. Foto: EPA

Ta bi se morala v torek začeti ob 17. uri, zdaj pa jo bodo skušali izpeljati ob 14.30, kar pomeni ob 7.30 po srednjeevropskem času. Temperature se bodo namreč v času prvotnega termina spustile pod -15 stopinj Celzija, občutek mraza pa bo celo nižji od -20, so zapisali na uradni spletni strani Mednarodne biatlonske zveze (IBU).

"Ker vremenska napoved predvideva temperature 15 stopinj in več pod lediščem, lahko to po pravilih Mednarodne biatlonske zveze ogrozi izvedbo tekmovanja," je po odločitvi organizacijskega odbora iger dejal slovenski funkcionar Borut Nunar, direktor tekmovanj za svetovni pokal.

"S tem, ko smo začetek štafete prestavili za dve uri in pol naprej, upamo, da se bomo izognili res nizkim temperaturam in za tekmovalce pripravili varno in pošteno tekmovanje," je še za IBU dodal Nunar.

Štafeto bo imela na startu tudi Slovenija, zastopali jo bodo Jakov Fak, Miha Dovžan, Lovro Planko in Rok Tršan.

Pomagajte nam poiskati jekleni trenutek na ZOI 2022

Začeli smo akcijo iskanja najbolj olimpijskega trenutka na igrah v Pekingu. V prihodnjih dveh tednih bomo izpostavil nekaj izstopajočih olimpijskih trenutkov, nekaj tistih športnikov, ki najbolj poosebljajo olimpijski duh.

Svoj glas lahko oddate tukaj.