Alex Pullin je bil zastavonoša na olimpijskih igrah v Sočiju. Foto: AP
Alex Pullin je bil zastavonoša na olimpijskih igrah v Sočiju. Foto: AP

Pullin, dvakratni svetovni deskarski prvak, ki je tekmoval na treh olimpijskih igrah in je bil na OI v Sočiju leta 2014 tudi zastavonoša avstralske ekipe, je umrl leta 2020 med podvodnim ribolovom v Queenslandu. Star je bil 32 let, kot vzrok smrti pa so navedli utopitev.

Oktobra lani, 15 mesecev po Pullinovi smrti, je njegova vdova, manekenka Ellidy Pullin, s pomočjo posthumne umetne oploditve rodila hčerko.

Pred začetkom olimpijskih iger v Pekingu se je avstralska deskarska ekipa poklonila Pullinu, ki se je upokojil leta 2020, tik pred smrtjo, češ da še vedno "absolutno ostaja velika prezenca v ekipi".

Foto: AP
Foto: AP

"Jasno, da je pomenil veliko ljudem in celotni avstralski skupnosti zimskih športnikov zelo veliko," je povedal Bolton novinarjem. "Razmišljal sem o tem danes zjutraj in mislim, da to ekipo, ki jo imamo v Pekingu, Chumpy še vedno tako zelo navdihuje."

Chumpyjev duh je živ v Pekingu

31-letni Bolton je zastopal Avstralijo skupaj s Pullinom v Sočiju leta 2014 in v Pjongčangu leta 2018. Prejšnji teden je v Cortini d'Ampezzo v deskarskem krosu osvojil bronasto medaljo, kar je bilo njegovo četrto karierno odličje.

"Vsi so imeli toliko pozitivnih interakcij s Chumpyjem, toliko nasvetov jim je dal, toliko znanja delil," je dodal Bolton. "Veliko od tega, v kar je Chumpy verjel in kar je Chumpy predstavljal, nauke, ki mu jih je uspelo predati drugim tekmovalcem, bo še kako živo tu v Pekingu, in mislim, da bo vse to ekipi pomagalo. Mislim, da je še vedno velik del vsega, za kar si prizadeva ta ekipa."