Presrečni Žan Kranjec. Foto: Reuters
Presrečni Žan Kranjec. Foto: Reuters

Tudi tokrat se je med prvimi s čestitko oglasila najuspešnejša slovenska smučarka v zgodovini, dobitnica dveh zlatih olimpijskih medalj iz Sočija Tina Maze.

"Wohooooo! #Stöckli #smuči z #MarcoOdermattom ponovno zlatim v veleslalomu! #ŽanKranjec bravooo!" je zapisala Mazejeva, ki se je s tem poklonila tudi svojemu opremljevalcu smuči, švicarskemu Stöckliju.

Sorodna novica Izjemni Kranjec po predstavi življenja do veleslalomskega srebra!

Navdušeni so bili tudi drugi športniki. Znova se je oglasil rokometni reprezentant Jure Dolenec: "Kapo dol, noro, kakšna druga vožnja!! Že šesta medalja."

Srebrni kajakaš iz Ria de Janeira Peter Kauzer pa je zapisal: "BRAVO! RESPECT!"

Kranjčev sotekmovalec Štefan Hadalin, ki je predčasno končal sezono in ostal brez nastopa v Pekingu, se je 29-letnemu Ljubljančanu priklonil z besedami: "Chapeu @zan_kranjec, to je tisti lauf, ki si ga želi vsak smučar in ti si ga naredil, brezkompromisno ... in naredil si ga SAM! Imaš moj poklon in iskrene čestitke, uživaj."

Kranjčev nekdanji smučarski kolega v hitrih disciplinah Rok Perko pa je veselje izrazil z zapisom "#silver feels like #gold so well deserved! #legend" (#srebro je kot #zlato zelo zasluženo #legenda).

Sorodna novica Kranjec: Olimpijska medalja je nekaj neverjetnega. Sanjal sem o tem.

Pinturault čestital vsem trem

Olimpijskemu podprvaku so na Twitterju čestitale tudi številne športne organizacije in klubi, med njimi nogometna, odbojkarska in košarkarska zveza.

Posebne besede so Kranjcu namenili tudi na Twitterjevi strani svetovnega pokala v alpskem smučanju FIS Alpine, kjer so zapisali: "Nikoli ne nehaj verjeti v sebe in daj vse, kar zmoreš. Čestitke @zan_kranjec za tvoje prvo olimpijsko odličje."

Po tekmi se je oglasil tudi eden od kandidatov za medalje, dvakrat bronasti veleslalomist na prejšnjih dvojih zimskih igrah Alexis Pinturault, ki je zapisal, da je dal od sebe vse in da po tekmi, na kateri je osvojil peto mesto, ničesar ne obžaluje.

"Dal sem vse od sebe, kar trenutno lahko. Brez obžalovanj. Velike čestitke #MarcoOdermattu, veleslalomistu leta, @zan_kranjec, po najtežjih časih, ki jih lahko doživimo v svojem življenju, in @mathieufaivre za osvojeno medaljo za Francijo," je Francoz dobitnikom medalj še športno čestital.

Ob vseh čestitkah je izstopala tudi tista nekdanjega slovenskega reprezentančnega vratarja (in občasnega MMC-jevega analitika) Mladena Dabanovića, ki je pozval tudi k malce več športnega navijanja. "Seveda si zelo želimo medaljo Žana ... Ampak toliko navdušenja ob napak drugih ???," je tvitnil.