Timi Zajc z obema medaljama. Foto: BoBo
Timi Zajc z obema medaljama. Foto: BoBo

V Hramšah se je zbralo okoli 300 prijateljev, sorodnikov in pokroviteljev, ki so v prešernem razpoloženju pozdravili vrnitev Timija Zajca iz Pekinga, poroča novinarka Televizije Slovenija Petra Bezjak Cirman.

Nekateri med njimi so družno spremljali že prenose tekem skakalcev in navdušeno sporočili, da so Hramše z dvema medaljama postale "prva vas v Sloveniji".

"Kraj Hramše spada v krajevno skupnost Galicija. Galicija že ima dve olimpijski medalji Urške Žolnir, zdaj imamo še zimsko. Smo zelo ponosni in veseli," je povedal predsednik krajevne skupnosti Peter Vipavc.

Timi Zajc navdušen nad sprejemom v domačih Hramšah

Timi Zajc se je na sprejem pripeljal z motorjem. "Zelo lepo je, da sem prišel domov z medaljami. Vesel sem, da se je vse poklopilo, moramo uživati v trenutku," je dejal za Televizijo Slovenija in se zbranim navijačem zahvalil za podporo. "Spodobi se, da se poveselimo, kot je treba," je dodal.

Zajc je zlato medaljo dobil na mešani ekipni tekmi v smučarskih skokih, nato pa še srebrno na ekipni tekmi moških skakalcev.

Prve skoke s smučmi je Zajc opravil v bližini svoje hiše, zato ne čudi, da so se na dogodku spominjali tudi njegovih začetkov. "Timi je že s petimi leti, ko je prišel k nam prvič na skakalnico, pokazal ekstremen talent," je povedal Felix Skutnik, predsednik smučarskega društva Vizori.

Moravče. Foto: BoBo
Moravče. Foto: BoBo

Sprejem za Lovra Kosa v Moravčah

Občina Moravče je medtem pripravila sprejem za Lovra Kosa, ki se je začel nekoliko pozneje, ob 19. uri. Tudi Kosa je po navedbah Televizije Slovenija pričakalo več sto ljudi. Na dogodek je javnost povabil tudi župan Moravč Milan Balažic.

Radovljica ponosna na someščana Petra Prevca

Popoldne so sprejem za someščana Petra Prevca, ki je osvojil dve olimpijski kolajni, pripravili tudi v Radovljici.

Prevc v Radovljici sicer živi šele zadnjih nekaj let, zato je vesel, da so ga Radovljičani tako lepo sprejeli, je za Radio Slovenija poročala Romana Erjavec.

Sprejem za Petra Prevca v Radovljici. Foto: BoBo
Sprejem za Petra Prevca v Radovljici. Foto: BoBo

"Vesel sem, da vidim toliko mladih ljudi, različnih generacij, vesel sem, da šport poveže vse," je na sprejemu povedal Prevc, ki mu je čestital tudi legendarni skakalec Franci Petek.

Radovljica s Petrom Prevcem zdaj ob Juretu Franku, Sari Isakovič, Iztoku Čopu in Jakovu Faku postaja najbolj olimpijsko ovenčana občina, na kar so Radovljičani, je dejal župan Ciril Globočnik, izjemno ponosni. "Naši športniki imajo 16 odličij z olimpijskih iger, kar je skoraj tretjina vseh medalj," je poudaril.

Občina Radovljica je Prevcu v skladu z olimpijskimi medaljama podarila zlatnik in srebrnik s podobo prvega slovenskega dramatika Antona Tomaža Linharta.

Sprejem za brata Prevc bo v Kranju

Petra Prevca skupaj z bratom Cenetom, ki je v domovino prinesel srebrno medaljo z moške ekipne tekme, v petek čaka tudi sprejem na Mestni občini Kranj, saj sta oba člana Smučarskega kluba Triglav Kranj.

Petra Prevca na sprejemu v Radovljici pozdravil tudi Franci Petek