Foto: AP
Foto: AP

V petek je 33-letna zvezdnica serije Vampirski dnevniki (Vampire Diaries) na svojem Instagramu objavila serijo fotografij v čast Whitovi bogati karieri, vključno s fotografijami zadnjega spusta po žlebu trikratnega olimpijskega zmagovalca. "Ne bi mogla biti bolj ponosna. Na vse, kar si dosegel v zadnjih 20 letih kot tekmovalec in kot moški, v katerega si zrastel," je zapisala. "Edinstven si."

"Danes slavimo tebe. Tvoje trdo delo. Tvojo strast. Tvojo odločnost. Tvoj talent. Tvojo neustrašnost. Tvoj pogum. Tvojo dušo. Tvoje srce. TVOJO ZAPUŠČINO," se je kanadska igralka bolgarskega rodu poklonila svojemu 35-letnemu spremljevalcu, s katerim je v zvezi dve leti.

Nina Dobrev je še zapisala, da je to začetek novega poglavja za deskarja, ki je v četrtek svojo zadnjo tekmo končal na nehvaležnem četrtem mestu.

Objavo je sklenila z romantičnim sporočilom za Whita, ki je pred tem napovedal, da ga leta 2026 ne bo več na olimpijske igre, in potrdil, da se upokojuje. "Vedno boš G.O.A.T. (najboljši vseh časov, op. a.) deskanja. Da ne omenjam, da si tudi najboljši fant vseh časov :) @shaunwhite," je sklenila.

Čustveno slovo

Nina Dobrev je čez celotne olimpijske igre na družbenih omrežjih goreče navijala tako za svojega fanta kot za celotno ameriško ekipo.

White se je v četrtek po svojem zadnjem nastopu v pogovoru za NBC zlomil in v solzah priznal, da je upal na več. "Danes sem si želel več, ampak bom vzel, kar lahko dobim. Ponosen sem. Vse življenje sem tekmoval," je dejal. "Veliko čustev se me loteva. Vzkliki množice ob izteku, prijazne besede mojih tekmecev. Tako srečen sem."

Zlato je šlo Japoncu Ajumuju Hiranu, srebro Avstralcu Scottyju Jamesu, bron pa Švicarju Janu Scherrerju.