Tim Mastnak ter njegov oče in trener Robert na kočiji. Foto: BoBo
Tim Mastnak ter njegov oče in trener Robert na kočiji. Foto: BoBo

Po zlatih in bronastih olimpijcih Urši Bogataj, Niki Križnar in Glorii Kotnik se je domov vrnil tudi Tim Mastnak. Pred domačo hišo v Medlogu so ga zvečer nestrpno pričakali tako navdušeni navijači kot tudi bližnji, ki so zanj med njegovimi nastopi na zimskih olimpijskih igrah močno stiskali pesti. Po 28 urah na poti (po pristanku letala ga je čakala še vožnja iz Milana) se je pred njih pripeljal na kočiji.

Olimpijskega junaka in njegovega očeta Roberta, ki je Tima na Kitajskem spremljal kot trener, je topel sprejem presenetil in navdušil.

"Hvala vsem, ki ste prišli. Nisem pričakoval česa takšnega. Vedel sem, da se nekaj dogaja, ampak ste me malo presenetili. Tule sta dva Medloga zdaj," je z odra zbrani množici povedal nasmejani Mastnak.

"Tu je celotna vas, pa še malo več. Noro, zelo lepo, zelo sem vesel. Komaj čakam, da se poveselimo vsi skupaj. Kar pozabil sem, da sem utrujen. Zdaj je na vrsti zabava," je dejal v pogovoru s Sašo Kisovec za TV Slovenija.

Na sprejem so prišli tudi gasilci, okolico pa so okrasili z napisi, kot je: Čestitamo, olimpijski podprvak Tim Mastnak. Prav tako so poskrbeli za glasbo.

"Za nas je zlat, čeprav ni. Je srebrno-zlat," je poudarila ena izmed udeleženk bučne zabave.

Timova mama Rozalija je pojasnila, da so zabavo pripravili njegovi prijatelji in pokrovitelji: "Jaz danes samo čakam doma, kdo kaj pripelje. Tako je lepo, da lepše ne more biti. Kot da sanjam. Včasih se malo uščipnem in se vprašam, ali je res."

Na vprašanje, ali je vedel, kaj ga čaka, je sestra Patricia že pred Timovim prihodom odgovorila: "Nekaj sumi – malce se šali z menoj in mi noče povedati, kje je, da se ne moremo preveč organizirati." Dodala je, da deskarju niso izdali, kako velik dogodek mu pripravljajo.

Tim Mastnak se je pred navijače pripeljal na kočiji
Sprejem za Tima Mastnaka