Tina Maze bo seveda tudi letos
Tina Maze bo seveda tudi letos "novinarsko" najbolj oblegana smučarka. Foto: MMC RTV SLO
Vstopnice za odrasle so po štiri, za mladino pa dva evra. Foto: Marko Madžarac
Zlata lisica še pod vprašajem

Temperatura na pohorski progi se je danes povzpela tudi nad 10 stopinj Celzija. Še vedno velja, da bo tekmovalna žirija zeleno luč za sobotni veleslalom prižgala okoli devetih zjutraj na dan tekme po zadnjem pregledu stanja na progi.

"Glede na vreme proga v zelo dobrem stanju"
Vodja tekmovanja Gorazd Bedrač pojasnjuje: "Glede na toplo vreme so razmere na progi zelo dobre. Uspelo nam je ohraniti dovolj snega za izvedbo tekme. Naredili smo 15 različnih možnosti za pripravo snega. Prilagajali se bomo vremenu. V petek bo sledila osnovna priprava in utrjevanje snega, nato pa bo v soboto zjutraj o usodi tekmovanja odločala žirija. Ta bo šla na progo okrog osme ure in okrog devete ure pričakujemo končno odločitev. Trenutno ne razmišljamo o odpovedi tekmovanja. Mayr, kontrolor Fisa, je dejal, da je prepričan, da bo tekmovanje izvedeno."

Tekmovanje zavarovano, a o odpovedi ne razmišljajo
"V tem trenutku so razmere na progi stabilne in četrti dan zapored ne izgubljamo količine snega. Obdržali smo okrog 50 cm snega. Pred tem smo izgubili okrog 20 centimetrov snega v višino, na srečo pa smo znali stabilizirati razmere. Z dobrim delom ter pravilnimi odločitvami bomo lahko v soboto in nedeljo izpeljali tekmi. Vsaka organizacija tekmovanja pa prinaša tveganja. Organizacijski odbor je, kot vsako leto, sklenil zavarovalno polico za povrnitev stroškov v primeru odpovedi. Odpoved bi bila sicer velik udarec za organizatorja, za smučarski klub Branik. Zato o odpovedi neradi oziroma sploh ne razmišljamo," je povedal Srečko Vilar, generalni sekretar Zlate lisice.

Tudi letos pričakujejo dobiček
O finančnih podrobnostih tekme je Vilar dejal: "Kljub dodatnim aktivnostim za ohranjanje snega ne pričakujemo zvišanja načrtovanih stroškov. Lani smo končali z 80.000 evrov dobička in pričakujemo, da bo tako tudi letos. Proračun tekmovanja je tako kot v zadnjih petih letih okrog 1.200.000 evrov, sredstva pa prireditelji zagotavljajo z izvajanjem mednarodnih pogodb in z lastnim marketingom."

Massi potrdil nastop Mazejeve
Medtem pa je trener Andrea Massi iz Avstrije sporočil, da bo Tina Maze nastopila na Zlati lisici. Massi je v sredo dvignil veliko prahu z izjavo, da "nastop Mazejeve na Zlati lisici ni samoumeven". Najboljša slovenska smučarka zadnje čase ni v najboljši formi, po treningu na solnograškem pa so se v ekipi odločili, da Tina vendarle nastopi.

Zlata lisica še pod vprašajem