Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Mikser • oddaje

Mikser Tržaški škof msg. Henrik Trevisi

11.04.2024

V studiu je gost tržaški škof mons. Henrik Trevisi. Z voditeljico oddaje Mairim Cheber teče beseda o njegovem obisku v tržaškem islamskem središču v Trstu, o pomanjkanju duhovnikov v slovenski verski skupnosti, o soočanju s preteklostjo, ki je za mesto Trst včasih boleča in o pripravah na papežev obisk v Trstu v mesecu juliju. Uredništvo Mairim Cheber, Luana Grilanc, Jan Leopoli. Režija Jan Leopoli.

Mikser Mikser; Pomanjkanje slovenskih občinskih jasli v tržaški občini

29.02.2024

V tokratnem Mikserju bo govor o pomanjkanju slovenskih občinskih jasli v tržaški občini. Gosta voditeljice Mairim Cheber bosta Nives Košuta in Matia Premolin, ki pereče vprašanje zelo dobro poznata in si skupaj s slovenskimi občinskimi svetniki in drugimi akterji prizadevata za dokončno rešitev. V prispevkih bosta spregovorila tudi ravnatelj Dijaškega doma Srečka Kosovela Gorazd Pučnik in nekdanji svetnik Občine Trst, odvetnik Peter Močnik. Režijo podpisuje Luana Grilanc, ekipo dopolnjujeta še urednika Jan Leopoli in Nataša Ferletič.

Mikser Mikser; Ministrica za kulturo RS dr. Asta Vrečko

01.02.2024

Ob skorajšnjem kulturnem prazniku je gostja v studiu ministrica za kulturo Republike Slovenije dr. Asta Vrečko. V pogovoru z voditeljico Mairim Cheber preleti dosežke v poldrugem letu zasedanja položaja, beseda pa teče tudi o priložnostih, ki jih prinaša EPK 2025.

Mikser Slovenci v Italiji

04.01.2024

Tržaška folklorna skupina Stu ledi je pred kratkim praznovala 50. obletnico delovanja. V studiu se o ljudskih plesih, narodnih nošah, nesnovni kulturni dediščini in popularizaciji folklornih plesov voditeljica Mairim Cheber pogovarja s člani TFS Stu ledi Bruno Manin, Marijanom Spetičem in Petrom Suhadolcem. Uredništvo Mairim Cheber, Jan Leopoli. Režija Luana Grilanc.

Mikser Mikser; Ivan Gergolet

07.12.2023

Gost v studiu je prejemnik Vesne za režijo na letošnjem Festivalu slovenskega filma Portorož Ivan Gergolet, režiser in scenarist celovečerca MOŽ BREZ KRIVDE – L'UOMO SENZA COLPA. V svojem prvem celovečercu Gergolet koplje globoko po človekovi naravi in nenazadnje morali, ko odpira vprašanje posledic azbesta. V filmu preizprašuje tudi gledalčevo stopnjo empatije; koliko sočutja si zasluži posameznik, ki se v življenju ni zmenil za nikogaršnjo bolečino? Voditeljica oddaje je Mairim Cheber, režijo podpisuje Jan Leopoli. Oddajo bogati še prispevek Pesmi devetih noči.

Mikser Mikser; Poplave v Sloveniji

09.11.2023

Tema oddaje so povodnji, ki so v preteklih mesecih prizadejale Slovenijo. V studiu se z voditeljico Mairim Cheber pogovarjajo poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije Srečko Šestan, vremenoslovec pri deželni meteorološki opazovalnici OSMER ARPA Furio Pieri in direktor službe za varstvo pri Deželi Furlaniji Julijski krajini Fabio Cella. Uredništvo Mairim Cheber, Nataša Ferletič in Jan Leopoli, režija Luana Grilanc.

Mikser Mikser magazin (gost: generalni konzul RS v Trstu Gregor Šuc)

06.07.2023

Gost v studiu bo generalni konzul RS v Trstu Gregor Šuc ob skoraj enoletnem bivanju med nami. V prispevkih pa o videonatečaju Kaj skuhamo donas, o gozdnem vrtcu v Pevmi ter o namizni igri za promocijo poznavanja Gorice in Nove Gorice v luči EPK GO2025! Uredništvo Mairim Cheber, Nataša Ferletič, Jan Leopoli in Živa Pahor.

Mikser Mikser; Slovensko šolstvo v Italiji

08.06.2023

Tokrat o slovenskem šolstvu v Italiji. Katera je bodočnost naših šol? Ali je prihodnost slovenskih vzgojno-izobraževalnih ustanov v večrazrednicah ali pa v številčnejših razredih v manj številnih šolah? V oddaji sodelujejo senatorka Tatjana Rojc v povezavi iz Rima, v studiu pa vodja Urada za slovenske šole pri Deželnem šolskem uradu za Furlanijo - Julijsko krajino Igor Giacomini in ravnatelj Državnega izobraževalnega zavoda Jožefa Stefana Primož Strani. Svoje poglede sta v prispevku podala tudi predsednika SKGZ in SSO Ksenija Dobrila in Walter Bandelj. Oddajo vodi Mairim Cheber, režijo podpisuje Jan Leopoli, uredništvo sestavljata še Živa Pahor in Nataša Ferletič.

Mikser Marko Kravos in Adrijan Rustja

11.05.2023

V mesečniku Mikser sta tokrat gosta kulturnika, vidna obraza med Slovenci v Italiji, ki letos obhajata pomemben življenjski jubilej, literat Marko Kravos in igralec Adrijan Rustja. V pogovoru z Mairim Cheber se bosta sprehodila po spominih na umetniške dosežke, ki so krojili živelj Slovencev na tej strani bivše meje in širše. Kravos s svojimi prevodi je nekakšen povezovalni most med slovenskim in italijanskim delom Trsta, Rustja pa lahko marsikaj pove o zgodovini tržaškega gledališča in naše radijske hiše. Oddajo bogatijo izseki iz našega arhiva, pa tudi prispevek o obnovitvenih delih svetoivanskega Narodnega doma, ki ga je pripravila Poljanka Doljak. Režijo podpisuje Živa Pahor, ob režiserki sestavljajo uredništvo oddaje še Jan Leopoli, Mairim Cheber, Nataša Ferletič in Poljanka Doljak.

Mikser Priprave na Evropsko prestolnico kulture

13.04.2023

Tokratna oddaja je nastala v prostorih Feiglove knjižnice v Gorici. Njena tema so namreč priprave na Evropsko prestolnico kulture. Sogovorniki so direktor Zavoda GO!2025 Gorazd Božič, programski vodja Stojan Pelko in direktorica EZTS GO Romina Kocina. Pogovor vodi Mairim Cheber, režijo podpisuje Jan Leopoli, uredništvo oddaje sestavljajo poleg omenjenih še Živa Pahor, Nataša Ferletič in Poljanka Doljak.

Mikser Mikser magazin

16.03.2023

Gostji v studiu sta nagrajenki na proslavi ob dnevu slovenske kulture Slovencev v Italiji, glasbenica Petra Grassi in pesnica Andreina Trusgnach. O svoji umetniški karieri, življenjskih izkušnjah, ki so se prelile na papir v obliki poezije in na notno črtovje, spregovorita v pogovoru z Mairim Cheber. Oddajo bogatita še dva prispevka. Urednica Tamara Stanese je pripravila portret pokojnega opernega pevca Ivana Sancina – Giannija, sodelavec Aljaž Škrlep pa je v kamero ujel prelesti in bolesti »zgodovinske prepustnice«. Uredništvo Mikserja sestavljajo Mairim Cheber, Jan Leopoli in Živa Pahor, ki podpisuje režijo oddaje.

Mikser Dušan Jelinčič in Aleksander Gadijev

16.02.2023

Rdečo nit tokratne oddaje sestavljajo ljubezen, strast, predanost in talent. Z voditeljico Mairim Cheber se o teh vrlinah pogovarjata nagrajenca Prešernovega sklada in sicer pisatelj Dušan Jelinčič in pianist Alexander Gadjiev. Uredništvo Mairim Cheber, Jan Leopoli in Živa Pahor.

Stran 1 od 8
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov