Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sosed sosedu • prispevki

Sosed sosedu Gorica Gorizia

02.05.2016

Najstnikom iz slovenske in italijanske Gorice je skupno najmanj to, da obiskujejo slovensko šolo. Da jih lahko združuje še mnogo več že tretje leto spoznavajo na pobudo profesoric slovenskega jezika iz novogiriške gimnazije in slovenskega licejskega pola v Gorici.

Sosed sosedu Rokodelska akademija

25.04.2016

V Pomurju vse od leta 2007 s pomočjo čezmejnega projekta oživljajo stare obrti, kot so lončarstvo ali pletenje košar. Rokodelska akademija je Slovence povezala tudi z Madžari in v naše kraje prinesla nekatere pozabljene tehnike in znanja.

Sosed sosedu Castoola

25.04.2016

Kaštula. Še ena posrečena narečna beseda iz Pomurja. Kaj pomeni, bosta povedala kar Uroš in Simon, sodelavca istoimenskega zagonskega podjetja, ki bo morda spremenilo tudi naš TV-program.

Sosed sosedu Illustrateur

18.04.2016

Če ste v Franciji kdaj odprli katerega od tamkajšnjih časopisov, revij ... ste lahko naleteli na njegovo delo. Ilustriral je tudi francoske izdaje iz serije Knjig za telebane. Gre za skrivnostnega ilustratorja, ki se najraje predstavlja kot SAT.

Sosed sosedu Kiosk

18.04.2016

"Kiosk Office" je skupni delovni prostor na območju Francije in Nemčije. Pod njegovim okriljem v Strasbourgu in Offenburgu že šest let ponujajo pomoč Francozom in Nemcem, ki želijo odpreti podjetje, a niso seznanjeni s francosko ali nemško zakonodajo. Dobrim idejam pomagajo vstopiti tako na nemško kot na francosko tržišče.

Sosed sosedu Muzej treh dežel

11.04.2016

Muzej treh dežel je posvečen sobivanju treh narodov na tromeji med Francijo, Nemčijo in Švico. Je edini muzej na svetu, posvečen tromeji. Vse od svojega nastanka vzpodbuja čezmejno sodelovanje raziskovalcev iz vseh treh dežel.

Sosed sosedu Mauz & Wauz

11.04.2016

Paketi presenečenja za pse in mačke. Se vam zamisel zdi nekoliko smešna? Da je lahko to zgodba o uspehu, sta dokazala podjetnika iz Nemčije.

Sosed sosedu Phorest

04.04.2016

Phorest je zagonsko podjetje iz Dublina z inovativno spletno aplikacijo zaradi katere naj bi se obisk kozmetičnih salonov po svetu povečal. Njihov cilj -- milijon uporabnikov v letošnjem letu. Z zagonom, ki ga imajo, jim bo to verjetno tudi uspelo.

Sosed sosedu Turizem na prostem

04.04.2016

Močan funt, skupen jezik in kultura - Britanci so obiskovalci številka 1 na Irskem. Evropski projekt med državama od leta 2007 spodbuja tudi izmenjavo različnih praks na področju turizma na prostem.

Sosed sosedu Slušna terapija

28.03.2016

Vabljeni v Dublin, v eno od evropskih glasbenih prestolnic. Rhona je s prijateljicami tudi sama nastopala v bendu in hodila na koncerte, tako da so jo na koncu pošteno bolela ušesa. Še dobro ... Iz težave se je razvila poslovna ideja.

Sosed sosedu Futsal

28.03.2016

Učenje, ki ne poteka kot klasičen pouk -- to je recept za uspeh projekta Futsal, ki je povezal Valižane in Irce ter mladim iz številnih socialno ogroženih družin pomagal do prve zaposlitve. In to z najlepšim športom sveta …

Sosed sosedu Carolina Melis

21.03.2016

Carolino Melis, ki ste jo spoznali v prispevku o sardinski volni, bomo spoznali še bolje. Je nekdanja plesalka in koreografinja, ki se je pozneje uspešno prelevila v režiserko, scenaristko, ilustratorko in oblikovalko. Seznam njenih naročnikov se bere kot katalog najprestižnejših blagovnih znamk.

Stran 1 od 6
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov