Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Moje mnenje • oddaje

Moje mnenje 90 dni do volitev

26.01.2022

Državnozborske volitve bodo čez natanko tri mesece. V napeto politično tekmo vstopajo novi izzivalci. Ključno ime je Robert Golob. Kako usodno bo posegel v znana politična razmerja? Kaj pa drugi novinci na političnem odru? Jim lahko uspe? Kako bo na razplet volitev vplivala prebujena civilna družba? Katere teme bodo krojile parlamentarne volitve? Bodo to spopadanje z epidemijo, cepljenje, življenjski standard ljudi, energetska kriza in podražitve, varovanje okolja, digitalizacija? Bi se bilo treba pogovarjati tudi o spremembi volilnega sistema? Kako pomembni so programi strank za odločanje na volitvah? O tem v oddaji Moje mnenje z Mojco Šetinc Pašek.

Moje mnenje Zagonska podjetja za Slovenijo

19.01.2022

Slovensko gospodarstvo kljub koronavirusni krizi dosega spodbudne rezultate – tudi zaradi inovativnih zagonskih podjetij. S čim se taka podjetja ukvarjajo, kdo so njihovi lastniki in kdo jih financira? O tem v tokratni oddaji Moje mnenje z Vido Petrovčič.

Moje mnenje Zdravstvo pred razpadom?

12.01.2022

Na pregled ali diagnostiko nedopustno dolgo čaka najmanj 90 000 ljudi. Ljubljančani splošnega zdravnika iščejo v Logatcu. Reformo zdravstva čakamo že leta, a je doslej ni uspelo izpeljati ne levi ne desni vladi. In kaj bi bolnikom prinesel izstop zdravnikov iz sistema javnega sektorja ? O tem v sredo zvečer oddaji Moje mnenje na Drugem.

Moje mnenje Predsedovanje Svetu EU-ja, podvig ali zamujena priložnost?

05.01.2022

V kakšnem stanju je Slovenija Evropsko unijo z novim letom prepustila Franciji? Po šestih mesecih predsedovanja je naša država potrdila, da je vse prej kot nekoč ubogljiva in kimajoča učenka. V čem se je drugo slovensko predsedovanje Svetu Evropske unije razlikovalo od prvega pred skoraj petnajstimi leti? Takrat je bila Slovenija nova, dobrodošla članica Unije, ki je sprejela evro in vstopila v schengensko območje. Oddaja Moje mnenje z Edvardom Žitnikom.

Moje mnenje Novi začetki

29.12.2021

Vsako novo leto prinese nove začetke. Z njimi se prepletajo tudi zgodbe gostov zadnje letošnje oddaje Moje mnenje. Kako se spopasti z izgubo partnerja, invalidnostjo, z zamenjavo službe ali s selitvijo v drugo državo? Mogoče nas njihove izkušnje spodbudijo k razmisleku ob začetku novega leta. Oddajo vodi Vida Petrovčič.

Moje mnenje Kako bo zaživel zakon o dolgotrajni oskrbi

22.12.2021

Po desetletjih prizadevanj za sistemsko ureditev dolgotrajne oskrbe je državni zbor sprejel zakon, ki ureja to področje. Na ministrstvu za zdravje zagotavljajo, da je s tem omogočen dostop do storitev za vse, ki tako oskrbo potrebujejo. Toda pravkar sprejeti zakon odpira tudi številna vprašanja, med drugim, ali zares zagotavlja celovite in boljše storitve za vse uporabnike. Kako bo s financiranjem? Kdo bo storitve izvajal in ali bo to področje doletela privatizacija? Pa tudi, zakaj so v omenjeni zakon vključeni družinski pomočniki, kar bi moralo biti urejeno s posebnim zakonom? Kako bo ob vseh teh pomislekih zakon o dolgotrajni oskrbi zaživel, v oddaji Moje mnenje z Mojco Šetinc Pašek.

Moje mnenje Kaj bo z imperijem po Elizabeti II.?

15.12.2021

Britanska kraljica Elizabeta II. se zaradi pešajočega zdravja vse redkeje pojavlja v javnosti; svoje protokolarne obveznosti, ki jih v desetletjih ni nikoli izpustila, pa, kot sporočajo iz Buckinghamske palače, z žalostjo prepušča sinu Charlesu. Javnost v Združenem kraljestvu se sicer ob najboljših željah 95-letni zelo priljubljenimi kraljici na tihem sprašuje, kdaj bo napočil dan, ko bo vladarsko žezlo, zaradi takšnih ali drugačnih razlogov, predala nasledniku. Kakšna bo usoda države po Elizabeti, ki Združeno kraljestvo v dobrem in slabem vodi skoraj sedemdeset let? V tem dolgem času se je marsikaj spremenilo: če nad imperijem nekoč sonce ni nikoli zašlo, je danes Združeno kraljestvo kraljice Elizabete država, ki jo dohiteva in celo prehiteva več nekoč tradicionalnih evropskih tekmic. Kakšna naj bi bila prihodnost Združenega kraljestva po Elizabeti v oddaji Moje mnenje z Edvardom Žitnikom.

Moje mnenje Glas o Sloveniji

08.12.2021

Kako znana je Slovenija v tujini in kaj vedo tujci povedati o njej? Kako daleč seže glas o njej? Vsak lahko predstavlja svojo domovino, pa naj je športnik, glasbenik, diplomat ali kdo drug, ki na svoj način pušča sled Slovenije v tujini. Priložnosti za to se ponujajo same. O tem, koliko nam jih uspe izkoristiti, pa v tokratni oddaji Moje mnenje z Igorjem Pirkovičem.

Moje mnenje Nič več »bla, bla, bla …«

01.12.2021

Odzivi na podnebno konferenco v Glasgowu so različni. Izpusti ogljikovega dioksida se bodo do leta 2030 zmanjšali za 45 odstotkov v primerjavi z letom 2010, vendar premog in subvencije za fosilna goriva še ne bodo opuščeni. Kaj to pomeni za Slovenijo, za premogovnik Velenje, za TEŠ 6? Ali bo jedrska energija veljala za zeleno? O energetski prihodnosti Slovenije bo govor v naslednji oddaji Moje mnenje. Oddajo vodi Vida Petrovčič.

Moje mnenje O trgu nepremičnin, kdaj bo počil nepremičninski balon?

24.11.2021

V oddaji Moje mnenje bomo govorili o slovenskem nepremičninskem trgu, o cenah nepremičnin, ki so v zadnjem letu in pol, kljub epidemiji, podivjale. Kaj kroji in izkrivlja trg nepremičnin? In kakšen je vpliv cen stanovanj ter dostopnosti stanovanjskih posojil na finančno stabilnost? Zakaj mladi do lastnega stanovanja sploh ne morejo? Ali lahko pričakujemo, da bo ta nepremičninski balon počil in kakšne bodo posledice? Pa tudi o desetletju predlogov za uvedbo nepremičninskega davka. Bo Slovenija sploh uvedla davek na nepremičnine? Moje mnenje z Mojco Šetinc Pašek.

Moje mnenje Zagate plač v javnem sektorju

17.11.2021

Plačni sistem v javnem sektorju že desetletja številnim povzroča preglavice. Največji uspeh so leta 2008 dosegli socialni partnerji z uveljavitvijo enotnega plačnega sistema, ki zadeva okoli 170.000 javnih uslužbencev. V trinajstih letih so se tudi v tem sistemu pokazale anomalije in pomanjkljivosti, ki jih naslednjim vladam ni uspelo odpraviti. V tem času so nekateri sindikati želeli celo izstopiti iz enotnega plačnega sistema, na primer sindikat zdravnikov in zobozdravnikov, Fides. Minister za javno upravo Boštjan Koritnik si je zamislil prenovo plačnega sistema, ki ukinja enotni sistem, poudarek je na večji povezanosti plač z rezultati dela, večje variabilno nagrajevanje naj bi dosegli z ukinitvijo ocenjevanja, delodajalci pa bi dobili več avtonomije pri določanju osnovnih plač. To je le nekaj predlogov, ki jim večina sindikatov ni naklonjena. Kaj vse prinaša nov predlog plačnega sistema v javnem sektorju in čemu sindikati najbolj nasprotujejo – v tokratni oddaji Moje mnenje z voditeljico Jasno Krljič Vreg.

Moje mnenje »Delo išče, delo dobi …«

10.11.2021

Po zadnjih podatkih Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD) za september se je Slovenija s 3,9-odstotno brezposelnostjo uvrstila med gospodarsko in socialno najuspešnejše države sveta. Brezposelnost v Sloveniji se zmanjšuje že osmi mesec zapored. S pomanjkanjem delavcev se srečujejo v gradbeništvu, zdravstvu in gostinstvu. Kako se z iskanjem zaposlenih spopadajo v podjetjih in kako jim uspe obdržati dobre delavce? O tem v tokratni oddaji Moje mnenje, ki jo vodi Vida Petrovčič.

Stran 1 od 10
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov