Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Slovenska jazz scena • oddaje

Slovenska jazz scena Boško Petrović, Big Band RTV Slovenija in Lojze Krajnčan, 2. del

15.02.2024

Posnetek koncerta iz leta 2002 je nastal v Studiu 14 Radia Slovenija, med koncertom Big Banda RTV Slovenija, pod vodstvom Lojzeta Krajnčana in z gostujočim glasbenikom Boškom Petrovićem. Izjemni hrvaški vibrafonist, skladatelj in glasbeni producent je del svojega življenja preživel v Sloveniji, kjer se je tudi glasbeno izobraževal. Znan je kot ustanovitelj popularne zasedbe Zagrebački jazz kvartet, ter vodja B.P. kluba v Zagrebu in organizator številnih jazzovskih glasbenih dogodkov. Predstavil se je z znanimi jazzovskimi priredbami in avtorskimi skladbami.

Slovenska jazz scena Pianist Bojan Z

09.02.2024

Bojan Z, s pravim imenom Bojan Zulfikarpašić, je v Franciji živeči pianist južnoslovanskega rodu. Je zvočni ekspresionist, ki klasično, balkansko in drugo glasbo združuje v samosvoj glasbeni izraz. »Moja osebna drža je, da jazz pravzaprav ni glasba, temveč odnos do nje,« pravi Bojan Z, ki je sprva igral s priznanimi francoskimi glasbeniki, npr. Aldom Romanom in Michelom Portalom, kmalu pa je začel ustanavljati svoje zasedbe in z njimi snemati albume. Med nagradami posebej izstopa naslov viteza kulture in umetnosti, ki mu ga je podelila francoska vlada, leta 2005 pa so ga razglasili za najboljšega evropskega jazzovskega glasbenika.

Slovenska jazz scena Džjezz Celje: Igor Matković – Sonic Motion (Igor Matković, Marko Črnčec, Robert Jukič, Vladimir Kostadinović)

01.09.2023

V atriju Prothasijevega dvorca v Celju se je na četrti izvedbi jazz festivala, poimenovanega Džjezz predstavil trobentač Igor Matković s svojim uspešnim avtorskim projektom v sodelovanju z odličnimi domačimi glasbeniki. To so basist Robert Jukič, pianist Marko Črnčec in bobnar Vladimir Kostadinović. Avtorska glasba Igorja Matkovića temelji na širokem konceptu uporabe jazza v različnih glasbenih žanrih. Njegov prepoznaven podpis je mešanica jazza, elektronske glasbe, efektiranih inštrumentov in ambientalne glasbe.

Slovenska jazz scena Joe Lovano, Michael Abene in Big Band RTV Slovenija

13.07.2023

Jazz festival Ljubljana v prestolnico vsako leto privabi priznane tuje jazzovske glasbenike, hkrati pa poslušalcem ponudi delež slovenske jazzovske ustvarjalnosti. Na zaključnem koncertu 51. Jazz festivala v Križankah se je tako med drugim predstavil Big Band RTV Slovenija pod vodstvom gostujočega ameriškega dirigenta Michaela Abeneja, ki je pripravil aranžmaje programa. Kot solist se je zasedbi na odru pridružil še en ameriški gost, saksofonist Joe Lovano.

Slovenska jazz scena Robert Jukič, Drama, posnetek koncerta iz SNG Drama

05.04.2023

Posnetek koncerta avtorskega projekta Roberta Jukiča iz SNG Drama Ljubljana. Jukič se predstavlja kot basist, prireditelj, avtor glasbe in besedil ter producent. Z desetčlansko glasbeno zasedbo in 7 vokalnimi solistkami je Jukič predstavil svoj avtorski projekt Ženske, v katerem se v lastnem izvirnem slogu loteva ljubezni, odnosov, izgube, upanja in drugih življenjskih tem. Na koncertu so nastopile priznane slovenske pevke Ana Bezjak, Tjaša Fabjančič, Gordana Hleb, Nina Strnad, Katja Šulc, Nina Vodopivec in Mia Žnidarič. Poleg Roberta Jukiča so nastopili še intrumentalisti Andraž Mazi, Steve Klink, Saša Lušić, Tonč Feinig, Sergej Ranđelović Runjoe, Jelena Ždrale, Klemen Bračko, Matjaž Sekne in Gregor Marinko.

Slovenska jazz scena Jani Moder, Marko Črnčec, Jani Hace in Ratko Divjak, posnetek koncerta

26.01.2023

V enem od ljubljanskih klubov je nastopila zanimiva zasedba odličnih jazzovskih glasbenikov: Jani Moder (kitara), Marko Črnčec (klaviature), Jani Hace (bas), in Ratko Divjak (bobni). Predstavili so svoje avtorske skladbe: Raletando, Lobster (Jani Moder), Hakuna Matata, Piano (Marko Črnčec) ter Funky Business (Jani Hace).

Slovenska jazz scena Hunski hrbti (Big band RTV Slovenija in Milko Lazar)

02.06.2022

Posnetek avtorskega projekta skladatelja in dirigenta Milka Lazarja, ki je kot dirigent v SNG Drama v Ljubljani z Big bandom RTV Slovenija in številnimi solisti predstavil slogovno mnogovrsten jazzovski projekt Hunski hrbti.

Slovenska jazz scena Aleš Rendla: Zgodbe za big band - Big band RTVS, Jaka Pucihar in Nino Mureškič, 1/2

02.12.2021

Bobnar in tolkalec Aleš Rendla (r. 1963) spada med najvidnejše slovenske jazzovske glasbenike. Bobne in tolkala je študiral na Visoki šoli za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu in na Berklee College of Music v ameriškem Bostonu. V osemdesetih je bil Rendla član glasbenih skupin, ki so vzpostavile t. i. »slovensko mlado jazzovsko sceno«: drugega sestava skupine Begnagrad, Srp in Quatebriga; Bratko Bibič & Madleys, v zadnjem času deluje z zasedbami Fake Orchestra, Erich Fischer Quartet, Brina in drugimi. Kot avtor in inštrumentalist sodeluje pri mnogih studijskih in živih glasbenih in gledaliških projektih in vodi lastno zasedbo Aleš Rendla Sekstet. O projektu Zgodbe za big band je Rendla zapisal: »Z glasbo sem skušal obuditi čim več pozitivnega, ustvarjalnega duha, ki je bil osrednja značilnost začetne faze Quatebriga ali Begnagrad. Kot solisti bodo nastopili člani Big banda RTV Slovenija z gostom Ninom Mureškičem na tolkalih.«

Slovenska jazz scena Big band RTV Slovenija, Ernie Watts in Michael Abene, 2. del

04.11.2021

Big band RTV Slovenija se tokrat ponosno predstavlja s solistom saksofonistom Erniejem Wattsom. Dvakratni dobitnik nagrade grammy Ernie Watts je eden od najbolj cenjenih saksofonistov na svetovni jazzovski sceni. Značilni zvok njegovega tenorskega saksofona je na več kot 500 ploščah, vse od Juliana Cannonballa Aderleya, Theloniousa Monka, Milesa Davisa, Pata Methenyja pa do Arethe Franklin, Franka Zappe in Rolling Stonesov. Zadnjih dvajset let njegove kariere je tesno povezanih s Charliejem Hadenom in njegovo skupino Quartet West, katere stalni član je. Koncertu Big banda RTV Slovenija in Ernieja Wattsa je dirigiral priznani dirigent in stalni gost Big banda RTV Slovenija – Michael Abene.

Slovenska jazz scena Slovenska jazz scena: 18. Mostarski festival bluesa in rocka, dokumentarna oddaja, 1/2

07.10.2021

Glasbeno-dokumentarna reportaža o spremembah, ki jih je zaradi pandemije covida 19 doživel Mostarski festival bluesa in rocka. Festival je leta 2020 zaradi epidemije potekal v 'družinskem krogu' v Glasbenem centru Pavarotti, obiskovalci koncerta pa so bili zaradi omejitev le tehniki in drugo osebje bosanske televizije. Ta je koncerte posnela.

Slovenska jazz scena MareziJazz 2014: Milan Svoboda in Jazz Orchestra praškega Konservatorija Jaroslava Ježka

24.09.2021

Festival big bandov MareziJazz poteka v Marezigah pri Kopru in je namenjen predstavitvi big bandov. Na njem je nastopil tudi češki ansambel Milan Svoboda in Jazz Orchestra praškega Konservatorija Jaroslava Ježka. Ansambel se ukvarja predvsem z avtorsko glasbo vodje ansambla Milana Svobode in članov skupine. Leta 2007 se je udeležil svetovnega tekmovanja študentskih big bandov Next Generation Festival v Montereyu v Kaliforniji in se kot edini neameriški orkester uvrstil v finale, med najboljših šest skupin. Režija Aleksander Šmuc, urednik oddaje Daniel Celarec.

Slovenska jazz scena Big band RTV Slovenija, Moonlight Sky in Tadej Tomšič

16.09.2021

Big band RTV Slovenija je med glasbenike, s katerimi sodeluje, dodal zasedbo Moonlight sky, ki deluje od leta 2000. Njeni člani, instrumentalisti kitarist Miha Petric, baskitarist Janez Moder, bobnar Žiga Kožar in klaviaturist Jan Sever, izvajajo fusion jazz rock s pridihom balkanskih ritmov. Za dirigenta in saksofonista Big banda Tadeja Tomšiča je bilo snovanje priredb zanimiv izziv, ob katerem se ni le zabaval, temveč ga je glasba Moonlight Sky navdihnila tudi za novo skladbo The Pressure Is On, ki jo bomo slišali za konec z energijo in čustvi nabitega koncerta. Režija Aleksander Šmuc.

Stran 1 od 3
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov