Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sozvočje svetov • oddaje

Sozvočje svetov Komorni godalni orkester Slovenske filharmonije in Nika Gorič (T. Bec, V. Žuraj)

10.04.2023

Uživali boste lahko v muziciranju Komornega godalnega orkestra Slovenske filharmonije in sopranistke Nike Gorič. V okviru cikla Sozvočje svetov sta v slikoviti Slavnostni dvorani Narodne galerije nastopila z zanimivo sodobno slovensko glasbo, ki se navezuje na Ljubljano in njene motive. Najprej bo na vrsti Ljubljanski concertino št. 5 – Kongresni trg skladatelja Tineta Beca (1993), nato pa Ljubljanski koncert št. 5 – Knjiga teles za sopran in godala skladatelja Vita Žuraja (1979), z besedili Aleša Štegerja.

Sozvočje svetov Komorni godalni orkester Slovenske filharmonije in Nika Gorič (A. Vivaldi)

09.04.2023

Uživali boste lahko v muziciranju Komornega godalnega orkestra Slovenske filharmonije in sopranistke Nike Gorič. V okviru cikla Sozvočje svetov sta v slikoviti Slavnostni dvorani Narodne galerije nastopila s poslušljivo glasbo Antonija Vivaldija. Orkester sam je izvedel deli Sinfonia v h-molu, RV 169 in Koncert za godala v g-molu, RV 157, s solistko skupaj pa je orkester poustvaril Vivaldijevo skladbo In furore iustissima irae, RV 626.

Sozvočje svetov Alpske sanje (Komorni godalni orkester in Eva-Nina Kozmus)

04.03.2021

Spremljali boste televizijsko vizualizacijo, posneto v čudovitem ambientu Narodne galerije. Komorni godalni orkester Slovenske filharmonije je poustvaril koroško ljudsko glasbo (Pojdam u Rute), Scherzo Franza Schrekerja in priljubljeni Adagietto Gustava Mahlerja. Solistka je flavtistka Eva-Nina Kozmus, zmagovalka prestižnega tekmovanja Evrovizijski mladi glasbeniki 2010. V vizualizaciji se stapljata svetova dveh umetnosti – glasbene in likovne. Posnetek bogatijo misli umetnostne zgodovinarke dr. Barbare Jaki o alpski motiviki v slovenskem slikarstvu. Umetniški vodja orkestra Steven Loy, urednik oddaje Daniel Celarec, režiser Aljaž Bastič.

Sozvočje svetov Komorni godalni orkester Slovenske filharmonije (S. Osterc – Religioso, W. A. Mozart – Rekviem v d-molu), posnetek iz Narodne galerije

01.11.2020

Komorni godalni orkester Slovenske filharmonije sestavljajo godalci orkestra Slovenske filharmonije, njihov umetniški vodja pa je violončelist Klemen Hvala. Orkester od leta 2001 v sodelovanju z Narodno galerijo prireja ciklus koncertov z naslovom Sozvočje svetov. Prireditev povezuje predavanja o likovni umetnosti s koncerti komorne glasbe in privablja obiskovalce različnih starostnih skupin. Tokratni koncert je bil posvečen Rekviemu Wolfganga Amadeusa Mozarta v zanimivi inštrumentalni priredbi za godalni orkester. Koncert je uvedel Religioso iz Suite za godalni orkester slovenskega skladatelja Slavka Osterca.

Sozvočje svetov Komorni godalni orkester Slovenske filharmonije (A. Corelli: Concerto grosso op. 6 št. 3 v c-molu)

30.06.2019

V okviru cikla koncertov Komornega godalnega orkestra Slovenske filharmonije Sozvočje svetov, ki povezuje glasbeno in likovno umetnost so v Narodni galeriji izvedli tudi Concerto grosso Archangela Corellija.

Sozvočje svetov Divertimenti: Komorni godalni orkester Slovenske filharmonije in Urban Stanič (D. Ivanuša, L. M. Škerjanc, D. Veber, M. Bravničar)

14.03.2016

Komorni godalni orkester Slovenske filharmonije od leta 2001 v sodelovanju z Narodno galerijo prireja ciklus koncertov z naslovom Sozvočje svetov. Prireditev povezuje predavanja o likovni umetnosti s koncerti komorne glasbe in privablja obiskovalce različnih starostnih skupin. Tokratni koncert je bil posvečen divertimentu, glasbeni obliki razvedrilnega značaja. Orkester se je predstavil s pianistom Urbanom Staničem in razveselil z izvedbo skladb skladateljev Draga Ivanuše, Lucijana Marija Škerjanca, Davida Vebra in Matije Bravničarja.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov