Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Politično s Tanjo Gobec • oddaje

Politično s Tanjo Gobec Volilna mrzlica 9. junija

28.04.2024

Parlament je potrdil tri posvetovalne referendume. Potekali bodo sočasno z evropskimi volitvami 9. junija. Katere volivce bodo pritegnili, gre za tvegano potezo koalicije, kako kaže strankarskim listam za evropske volitve? Gosta komentatorja: Andraž Zorko in Peter Merše.

Politično s Tanjo Gobec Volitve hkrati z referendumi?

21.04.2024

Tudi prihodnji teden bodo v Državnem zboru razpravljali o razpisu več referendumov ter možnih datumih zanje. Medtem ko se v koaliciji – še posebej pri Svobodi – zavzemajo, da bi evropske volitve in referendume izvedli na isti dan, opozicija temu nasprotuje. Tudi SD je za poseben referendumski dan, pozno jeseni. Bo Svoboda vztrajala pri 9. juniju? Poslansko soočenje: Borut Sajovic, vodja poslanske skupine Svoboda, in Matej Tonin, predsednik NSi-ja.

Politično s Tanjo Gobec Evropski denar pod nadzorom

14.04.2024

Pred bližnjimi evropskimi volitvami predstavljamo delo Evropskega javnega tožilstva, ki preiskuje najhujša kazniva dejanja na škodo proračuna Evropske unije. Oškodovanje je ocenjeno na več kot 10 milijard evrov. Kako deluje ta institucija, ki je bila ustanovljena leta 2021, z gostoma: Jako Brezigarjem, ki v kolegiju evropskih javnih tožilcev zastopa Slovenijo, in Tanjo Eler Frank, ki je skupaj z Matejem Oštirjem delegirana evropska tožilka.

Politično s Tanjo Gobec Pred volilnim kongresom SD-ja

07.04.2024

Po aferi sodna stavba so se Socialni demokrati odločili za izredni volilni kongres, na katerem bodo izbrali novo vodstvo. Kandidati za naslednico Tanje Fajon so trije, Milan Brglez, Jani Prednik in Tadej Beočanin. Naši gostje bodo govorili o tem, kakšna je prihodnost stranke in njen odnos z drugima strankama v koaliciji.

Politično s Tanjo Gobec Praznično, a nemirno

31.03.2024

Praznovanje največjega krščanskega praznika, velike noči, zaznamuje nemir v mednarodni skupnosti, vojni na Bližnjem vzhodu in v Ukrajini, ki se jima v poslanici ni izognil niti papež Frančišek. In Slovenija? Aktivna je kot nestalna članica Varnostnega sveta Združenih narodov, v Uniji se s še nekaj državami dogovarja o morebitnem priznanju Palestine in zaznamuje 20. obletnico vstopa v zvezo Nato. Slavnostno in tudi z manjšimi protesti.Gost je profesor mednarodnega prava in nekdanji predsednik republike dr. Danilo Türk.

Politično s Tanjo Gobec Shod in okrogla miza proti vladi

24.03.2024

Državni zbor začenja redno marčevsko sejo, ena od točk dnevnega reda je tudi interpelacija zoper ministrico za digitalno preobrazbo. Pretekli teden je bila vlada Roberta Goloba deležna ostrih kritik na shodu, ki ga je organiziral SDS, in na okrogli mizi, ki jo je pripravil NSi. O aktualnem dogajanju tokrat z novim podpredsednikom vlade Matejem Arčonom.

Politično s Tanjo Gobec Predlogi za posvetovalne referendume

17.03.2024

Stranka Svoboda je vložila tri predloge za razpis posvetovalnega referenduma: o evtanaziji, uporabi konoplje za medicinske namene in preferenčnem glasu na volitvah. Tudi iz opozicije prihajajo predlogi za več referendumov in za uvedbo posebnega referendumskega dne. Svoboda želi, da bi bili referendumi takrat kot evropske volitve, torej junija. Gosta sta poslanca Tamara Kozlovič iz Svobode in Jernej Vrtovec iz NSi-ja.

Politično s Tanjo Gobec Prevetritev kabineta premierja, kazni v SDS

10.03.2024

Predsednik vlade se je odločil za večje spremembe v ekipi svetovalcev v njegovem kabinetu, s položaja tako odhaja tudi vodja kabineta Petra Škofic. Na drugi strani stranka SDS kaznuje tri poslance, ki niso podpisali zahtevane izjave o lojalnosti stranki do konca mandata. Odvzete so jim funkcije v parlamentarnih odborih in komisijah. Gre za priprave na evropske volitve? Gosta: nekdanja politika in predsednika parlamenta Janez Podobnik in Pavel Gantar.

Politično s Tanjo Gobec Izzivi pravosodja

03.03.2024

V prihodnjem tednu bo prišlo do zamenjave na čelu pravosodnega ministrstva, potem ko je afera z nakupom sodne stavbe dodobra pretresla ta resor. Pred pravosodnim ministrstvom so številni izzivi, od uresničitve ustavne odločbe o sodniških plačah do protikorupcijske zakonodaje, prenapolnjenih zaporov in seveda reševanja usode že kupljene stavbe za sodišča. O tem s kandidatko za ministrico, ki je v petek prestala zaslišanje pred pravosodnim odborom v parlamentu, Andrejo Katič.

Politično s Tanjo Gobec Razpisane evropske volitve

25.02.2024

Predsednica republike je razpisala volitve poslancev iz Slovenije v Evropski parlament. Potekale bodo 9. junija. Takrat bodo volivci izbirali 9 evropskih poslancev s 5-letnim mandatom, enega več kot do zdaj. Zaradi mednarodnih razmer, vojne v Ukrajini in na Bližnjem vzhodu, pa tudi energetske krize in visoke inflacije v Uniji nekateri napovedujejo prelomne volitve. Več o tem z gostoma, evropskima poslancema Ljudmilo Novak in Klemnom Grošljem.

Politično s Tanjo Gobec Se medstrankarska trenja selijo v Državni zbor?

18.02.2024

Po odstopu pravosodne ministrice Dominike Švarc Pipan parlament ne bo razpravljal o interpelaciji zoper njo, čaka pa jih interpelacija proti ministrici Emiliji Stojmenovi Duh ter – na zahtevo SDS-a – izredna celodnevna seja o korupciji. Poleg pestrega dogajanja v SD-ju so trenja tudi v Levici. V stranki so Mihi Kordišu odrekli vodenje odborov, v SDS-u pa trije poslanci niso podpisali izjave o tem, da bodo do konca mandata ostali v tej poslanski skupini. Gostja: Urška Klakočar Zupančič, predsednica Državnega zbora.

Politično s Tanjo Gobec O usodi SD-ja in koalicije

11.02.2024

Petkov sestanek premierja in finančnega ministra z vodstvom Socialnih demokratov naj bi po besedah predsednice stranke Tanje Fajon pomiril strasti med premierjem in drugo koalicijsko partnerico. A SD jutri čaka pomemben sestanek konference, najpomembnejše srečanje stranke med dvema kongresoma. So v večini tisti, ki želijo odhod iz vlade, odhod vodstva? Gosta, Matevž Frangež, predsednik Konference Socialnih demokratov, in Klemen Boštjančič, podpredsednik vlade, Gibanje Svoboda.

Stran 1 od 17
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov