Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 19. nov. 2020

TV Koper/Capodistria • Čet, 19. nov.

Telegiornale regionale del Friuli Venezia Giulia.

Regionalni dnevnik v italijanskem jeziku za FJK.

Retrospettiva dei servizi di Silvio Odogaso delle passate stagioni.

Retrospektiva prispevke Silvia Odogasa preteklih produkcij.

La TV che ti fa crescere.

Magazinska oddaja.

La trasmissione dedicata al mondo dei viaggi che ogni settimana vi porta a conoscere cultura, storia, arte e costumi di regioni e Paesi lontani.


Potopisna oddaja, ki prikazuje življenje, kulturo, zgodovino ter običaje in navade oddaljenih regij in pokrajin.

Trasmissione dedicata alla poesia. Lettura e commento di poesie dell'ospite in studio.

Oddaja o poeziji. Branje in interpretacija poezij gostujočega avtorja.

Rubrica di approfondimento sui paesi mediterranei.

Poglobljen pregled na mediteranske države.

Alpe Adria e' un magazine curato dalle TV dell'Europa centrale. Si occupa di temi d'attualita', delle tradizioni e delle curiosita' del Centro Europa.

Mozaična polurna oddaja, ki predstavlja značilnosti posameznih krajev, dežel, ljudi, kulture, dogodkov in običajev s področja Srednje Evrope.

Reportage sugli eventi di fotografia nell'ambito della manifestazione Trieste Photo Days.

Reportažna oddaja o fotografskih razstavah v sklopu prireditve Trieste Photo Days.

Petrarca si propone di raccontare l’Italia attraverso storie di libri e librerie, scrittori, biblioteche, personaggi e mestieri collegati al libro o alla scrittura, proponendo incontri tra libri e lettori.

Petrarca pripoveduje Italijo skozi zgodbe knjig in knjižnic, pisateljev, knjižnice, osebe in obrti, povezanih s knjigo ali pisanju ter predlagala srečanja med knjigami in bralci. Oddaja je namenjena tudi jeziku kina, gledališča in glasbe. Pripoveduje na nov način obraze, glasove, besede in podobe italijanske kulture, z "mešanjem" zvrsti, ki prispevajo k njenem velikim bogastvom.

Nasadi oljk v Slovenski Istri in manjši nasadi te kulture v Goriških Brdih in Vipavski dolini ter na Tržaškem so na enem najsevernejših območij, kjer oljke še uspevajo. V tokratni oddaji se bomo pogovarjali z dr. Mileno Bučar Miklavčič z Inštituta za oljkarstvo ZRS Koper, ki skrbi za kakovost oljčnih olj slovenskih oljkarjev. Obiskali pa bomo tudi oljkarje v Dolini in Borštu ter v slovenski Istri ter se z njimi pogovarjali o izjemnih rezultatih na mednarodnih tekmovanjih in izzivih oljkarstva v prihodnosti. Oddaja je bila pripravljena v sklopu projekta Zelena kohezija, s finančno podporo Evropske unije.

18:35
Vreme

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Telegiornale

Poročila

Notiziario sportivo quotidiano.

Dnevna športna oddaja.

Oddaja namenjena vsem ljubiteljem alpinizma. Smučanje, deskanje, prosto plezanje in drugi športi na prostem, ki zagotavljajo adrenalinska doživetja.

Il programma affronta in modo leggero e divertente i difficili e delicati temi della salvaguardia dell'ambiente. Nei servizi e nelle rubriche trovano posto le soluzioni legate alla scienza e alle ecotecnologie. Lo scopo è di incuriosire e far riflettere gli spettatori.

Oddaja se osredotoča na lahek in zabaven način na težko in zapleteno tematiko varstva okolja. V prispevkih in rubrikah najdemo rešitve, ki jih ponujajo znanost in biotehnologije. Cilj je pritegniti pozornost gledalca in ga pripraviti da o tem razmišlja.

BellItalia si occupa di musei e di restauri, ma anche di paesaggio, di centri urbani, di tradizioni, personaggi e curiosità collegati alla storia e alla cultura del nostro Paese.

BellItalia je oddaja o muzejih, restavriranju, pokrajinah, urbanih centrih, tradicijah, osebah in zanimivostih italijanske zgodovine in kulture. Skozi potovanja po italijanskih regijah se v posameznih epizodah odkrivajo umetniške zaklade, znamenitosti, znane in manj znane. Oddaja je namenjena osebam, ki želijo poizvedeti o italijanski umetnosti, kulturi in pokrajinah.

Telegiornale.

Dnevnik.

»Mosaico Adriatico« pripoveduje o kulturni dediščini obmejnega ozemlja ob severnem Jadranu. Tamkajšnji pripadniki nas s svojimi zgodbami in anekdotami tega zgodovinsko bogatega območja popeljejo preko literature, zgodovine, biologije, arhitekture, umetnosti in kulture do edinstvenih spoznanj iz zadnjega tisočletja. Zametki te kulture se odražajo tudi v dandanašnjem življenju.

»Mosaico Adriatico« è una serie di dieci trasmissioni sul patrimonio culturale e materiale delle terre di confine che si affacciano sull'Altro Adriatico. Storie di luoghi e di persone, raccontate attraverso i loro protagonisti, che ci permettono di cogliere in un viaggio ideale tra letteratura, storia, biologia, architettura, arte, cultura e civiltà della tavola, l'unicità di un mondo che negli ultimi millenni e' stato un crocevia di genti e culture, di cui si conservano importanti tracce anche nell'attualità. Come in un libro, i capitoli che lo compongono sono tematici (mare, terra, pietra, fuoco, genti, bosco, parole, monti, fiumi e cucina) e tra passato e presente cercano di definire un piccolo compendio dell'universo adriatico, composto di tante tessere che hanno bisogno di cura e conoscenza per ricostruire una visione di insieme da tutelare e tramandare alle generazioni future.

Bassel è un giovane musicista, che si è inserito molto in fretta nella società belga. Malgrado tutto sente la mancanza della propria famiglia.
Christelle è una transessuale. Oggi lotta per ottenere l'affidamento dei propri tre figli. Fa coppia con un transessuale.
Jack vive in una casa abbandonata con altri amici artisti. Inoltre, frequenta dei tennisti famosi. Ha avuto un periodo difficile e dopo che la moglie lo ha lasciato e la sua ditta è fallita ha perso tutto.


Bassel je mlad glasbenik, ki se je zelo hitro vključil v belgijsko družbo. Toda zelo pogreša svojo družino.
Christelle je transseksualka. Danes se bori za skrbništvo nad svojimi tremi otroki. Ima dekle, ki je prav tako transseksualna oseba.
Jack živi v skvoterski hiši skupaj z drugimi mladimi umetniki. Poleg tega se druži s premožnimi ljudmi iz sveta tenisa. Pred leti ga je žena zapustila, njegovo podjetje je šlo v stečaj in je vse izgubil.

Vabimo vas k ogledu dokumentarnega filma Dnevnik s potovanja Auschwitz Birkenau avtorice Claudie Raspolič, ki obeležuje 75. obletnico osvoboditve koncentracijskega taborišča. Dijaki piranske italijanske gimnazije so se skupaj z nekdanjo interniranko Sonjo Vrščaj podali na pot spomina. Pričevanja, presunljive pripovedi in globoka sporočilnost dokumentarnega filma so opomnik družbi 21. stoletja, da se grozote taborišč smrti nikoli več ne bodo ponovile.

Dokumentarni film je posvečen 75 letnici osvoboditve koncentracijskega taborišča Auschwitz Birkenau. Skupina dijakov se je skupaj z nekdanjo interniranko, podala na pot spomina. Pričevanja, presunljive pripovedi, globoka sporočilnost- vse to, iz prve roke.

Nasadi oljk v Slovenski Istri in manjši nasadi te kulture v Goriških Brdih in Vipavski dolini ter na Tržaškem so na enem najsevernejših območij, kjer oljke še uspevajo. V tokratni oddaji se bomo pogovarjali z dr. Mileno Bučar Miklavčič z Inštituta za oljkarstvo ZRS Koper, ki skrbi za kakovost oljčnih olj slovenskih oljkarjev. Obiskali pa bomo tudi oljkarje v Dolini in Borštu ter v slovenski Istri ter se z njimi pogovarjali o izjemnih rezultatih na mednarodnih tekmovanjih in izzivih oljkarstva v prihodnosti. Oddaja je bila pripravljena v sklopu projekta Zelena kohezija, s finančno podporo Evropske unije.

V Vklopu, tv oddaji namenjeni (predvsem) srednješolcem, je bil tokrat gost ravnatelji Primož Strani. Voditeljica Barbara Ferluga se je z njim pogovarjala o začetku pouka in o izzivih, ki jim mora biti šola v teh časih kos. Pred kamero so stopili tudi učenci nižje srednje šole S.Kosovela z Opčin, ki so bili zmagovalci »koron«izvedbe radijskega kviza Vsevedneži. Uredništvo B.Ferluga, J.Leopoli, Ž.Pahor, režija J.Leopoli.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov