Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 19. nov. 2020

TV Slovenija 2 • Čet, 19. nov.

Infokanal je namenjen sledenju novic iz sveta gospodarstva, politike, športa, kulture, zabave, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Poleg najbolj svežih novic s spletne strani www.rtvslo.si pa lahko spremljate videospote slovenski in tujih glasbenih izvajalcev. Infokanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

V drugem delu oddaje nam izvajalci pilotnega projekta Dolgotrajna oskrba med drugim nazorno predstavijo storitve, predvidene po osnutku Zakona o dolgotrajni oskrbi. Gre za niz integriranih storitev, med katerimi so tudi pomoč fizioterapevta, delovnega terapevta, socialnega delavca itd., s katerimi bi čim dlje ohranjali samostojnost ljudi, predvsem tistih, ki so še doma. V oddaji bomo izvedeli še, kolikšna bo cena teh storitev in ali lahko pričakujemo izvajanje novih, kot so telemedicina in e-oskrba, kako namerava država na področju dolgotrajne oskrbe rešiti pomanjkanje osebja in kako poskrbeti za višje plače zaposlenih, koliko denarja bo dolgotrajni oskrbi sploh namenila in kako bo zagotovila sredstva zanjo.

Štef Železna roka in Živala k Toniju pripeljeta Rusinjo Svetlano. Veliki šef zahteva, da je skrita pri Toniju, vendar se je nihče ne sme niti dotaknit. Seveda lepa Rusinja ni zadovoljna z bivanjem v kleti, zato se povabi v Tonijevo stanovanje, kjer poskrbi za serijo napetih in smešnih situacij, saj vsi mislijo, da je Anžetova punca...

V četrtkovem Dobrem jutru vas pozdravimo s svežimi novicami in prometnimi informacijami. Preverili bomo najnovejše športno dogajanje, podali idejo za telovadbo v dnevni sobi in v domači lekarni svetovali o čajnih mešanicah za različne namene - kateri čaji nam služijo pri prehladnih obolenjih, želodčnih težavah, težavam s sečili in podobno. V mitih in resnicah bomo preverili, zakaj je pljučni rak tako smrtonosen in katere simptome pogosto spregledamo. Predstavljamo tudi eksotično žival in sicer kameleona, kakšne so njegove značilnosti in kakšen prostor mu moramo zagotoviti? Dobro jutro in vse bo dobro!

Najlepši utrinki iz 7 let oddaje Slovenski pozdrav. Odlomki iz Begunj na Gorenjskem med letoma 2013-2020. Voditelja Darja in Blaž, režiserja Marjan Kučej in Aljaž Bastič, urednik oddaje Andrej Hofer.

Kviz Joker predstavlja enega tekmovalca v bitki z 12 vprašanji in zagotavlja napeto igro vzponov in padcev. Voditelj kviza je Mario Galunič.
V kvizu Joker se bo z 12 vprašanji spopadel Tadej Ojsteršek iz Maribora. Po izobrazbi kemik, tudi magister tehniškega varstva okolja si želi opravljati delo raziskovalca - še posebej ga zanima zelena kemija. Veliki ljubitelj Harry Potterja, najuspešnejši slovenski igralec spletnega kviza Osvajalec in tudi Triviador. Na poti do 20 tisoč evrov mu bo v pomoč prijatelj, ki ga je spoznal prav prek spletnih kvizov, to je Simon Bernad.

Film o francoskem plezalcu Philippu Ribieru, rojenemu z Rubinstein-Taybijevim sindromom je zgodba o samoti in iskanju smisla življenja.

Philipp Ribier je bil rojen na Martiniquu s težko genetsko okvaro, povzročeno z Rubinstein-Taybijevim sindromom. Njegovo telo je bilo ob rojstvu zelo iznakaženo. V štirih letih v bolnišnici je prestal 21 kirurških posegov na rokah in nogah. Kljub deformiranemu telesu ga je posvojila francoska družina. Pri 16. letih se je v šolskem poletnem taboru preizkusil v plezanju, ki ga je popolnoma prevzelo. Naslednjih 8 let se mu je zaradi plezanja življenje popolnoma spremenilo. Za Philippa je plezanje še posebej težko, saj z rokami ni sposoben narediti določenih gibov, poleg tega so skoraj pol krajše kot pri ostalih plezalcih. Kljub oviram je postal zelo dober plezalec in navdih drugim. Leta 2008 se je odpravil na turnejo Evolution tour, med katero je obiskal 18 držav po Evropi in predstavljal svoj način plezanja s težko okvaro telesa, da bi dokazal, da meje obstajajo samo v glavi. Prosto plezanje velja za enega najtežjih in najlepših športov in Philippe je nedvomno eden od njegovih junakov. Zgodba Philippa Ribiera scenarista in režiserja Jureta Breceljnika je pripoved o drugačnosti, človeški volji in premagovanju nemogočega.

Te dni bi nadškof Alojzij Šuštar praznoval 100. rojstni dan. Verjel je v pomembnost dobrih medosebnih odnosov in v prijateljstvo z Bogom. Bil je odprt za različne ljudi in pozoren na potrebe časa. Kaj bi rekel ob pogledu na današnji svet, ne moremo vedeti, gotovo pa bi nas, tako kot je menda velikokrat storil, povabil, naj »v življenju naredimo nekaj lepega in dobrega«. O ljubljanskem nadškofu metropolitu Alojziju Šuštarju (1920–2007) in njegovi duhovni zapuščini se bomo pogovarjali tudi v tokratni oddaji Sveto in svet, ki jo bo vodila Karmen Bončar.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Michael Palin je v dobrem tednu prepotoval več kot dva tisoč kilometrov in prečkal ozemlje ene izmed najtežje dostopnih držav na svetu – Severne Koreje. Obiskal je zloglasno mejno točko med obema Korejama, glavno mesto Pjongjang in goro Paektu na meji s Kitajsko, ki je v korejski kulturi sveti kraj. Producenti dokumentarne serije so za pridobitev vseh dovoljenj potrebovali dve leti. Palin, slavni britanski igralec, član nekdanje znamenite humoristične skupine Monty Python, je na potovanju v vsaj na videz sproščeni družbi praznoval tudi svoj 75. rojstni dan.

Avtomobilnost bo v tej sezoni spet aktualna in drzno izzivalna. V tokratni Avtomobilnosti se bomo sprehodili skozi začetke elektromobilnosti in si pogledali česa smo se naučili, testirali bomo Citroena C5 in Cupro formentor ter se sprehodili čez mobilnostne novice tedna.

Slovenska avtorska oddaja, ki odpira vrata v hiše in stanovanja, slikovite vrtove, razkriva objekte, ki so zanimivi zaradi svoje domiselne zasnove.
Tokratna oddaja je nastala v sodelovanju z javno agencijo SPIRIT Slovenija in finančno podporo Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije, namenili pa smo jo spodbujanju trajnostne gradnje, gradnje z lesom. Prvi ambient vas bo preseneti, kajti ni na trdnih tleh. Les se uporablja tudi v sodobni navtiki, predvsem na palubi in pri notranji opremi. Tehnologija obdelave lesa je zelo razvita, kar omogoča številne oblikovalske možnosti in tako les s svojo toplino in ekskluzivnostjo blesti tudi v vseh prostorih lepotice, ki nas je gostila na svojem krovu. Soboško jezero, ki mu v Prekmurju pravijo tudi Soboško morje je nastalo kot rezultat človekovega posega v prostor, z izkopom gramoza, ampak danes je povsem zlito z naravo. Tu je svoj novi dom našel impresivni paviljon, s katerim se je Slovenija leta 2015 predstavila na svetovni razstavi Expo v Milanu. Arhitekta in oblikovalca Eva in Ignacio sta se kot študenta spoznala v Belgiji, nekaj let intenzivno delala v Španiji, nato pa sta se preselila v Slovenijo. Tu sta ustvarila družino in blagovno znamko - katere bistvo je slovenski les – preobražen v igrače, dodatke za dom, svetila in dekoracijo, prežet s tradicijo, izročilom in oblikovno domiselnostjo.

Nadvse čudovita, junaška, duhovita, vesela in ganljiva glasbena dogodivščina, tako bi lahko opisali glasbo petih stavkov Koncerta za violončelo in pihalni orkester Friedricha Gulde. Glasba skladatelja Gulde drzno izziva konvencionalno koncertno razpoloženje in vsebuje jazz, rock, menuet, polko, koračnico in improvizacijo v kadenci. V televizijski upodobitvi pravega kratkega sprehoda skozi zgodovine zahodne glasbe smo pet stavkov v izvedbi vrhunskih slovenskih glasbenikov poimenovali: Bondov glasbeni dvoboj, Alpska idila, Čelo v zrcalu senc in plesa, Kralj se zabava in Vaška veselica.
Vsebinska zamisel in umetniški vodja Mate Bekavac, solist violončelist Jaka Stadler, urednica Danica Dolinar, režiser Marjan Kučej.

Gustav Mahler (1860‒1911) je eden največjih skladateljev v zgodovini glasbe.
Malo mest se lahko pohvali s tem, da je v njih deloval, in Ljubljana je eno izmed njih. V prestolnico Kranjske je prišel leta 1881, star 21 let. Bil je na začetku dirigentske in skladateljske poti, v našem glavnem mestu pa je deloval kot dirigent v Stanovskem gledališču. Tam je izvajal železni operni repertoar, dvakrat pa je v Ljubljani uspešno nastopil tudi kot pianist. Ljubljansko občinstvo je Mahlerja navdušeno sprejelo, prav tako glasbeniki kritiki. Stanoval je pri starših svojega študijskega kolega Antona Krisperja v hiši nasproti ljubljanskega Magistrata. Oddaja na vizualno pretanjen način gledalcu odstira obdobje Mahlerjevega delovanja v Ljubljani, njegov pomen za mesto in zgodovino glasbe, hkrati pa ustvarjalci Mahlerja na privlačen način prikažejo tudi kot človeka iz mesa in krvi. Urednik oddaje Daniel Celarec, scenarista Milena Olip in Daniel Celarec, režiserka Milena Olip.

Posnetek jazzovskega koncerta zasedbe Renato Chicco Trio, ki jo vodi svetovno priznani slovenski pianist Renato Chicco. Zasedbo sestavljajo Renato Chicco (klavir), Drago Gajo (bobni) in Philipp Zarfl (kontrabas). V novem ljubljanskem jazzovskem prizorišču Jazz Paradise – Jazz Club Gajo je trio predstavil slovenske ljudske in ponarodele pesmi v priredbah Renata Chicca. Renato Chicco (1962) je študiral na Univerzi za glasbo v Gradcu in na Berklee College of Music v Bostonu (ZDA). Med bivanjem v New Yorku je nastopal in snemal z najznamenitejšimi jazzovskimi glasbeniki, kot sta Clark Terry in Wynton Marsallis.
Chicco je redni profesor za jazzovsko improvizacijo na Univerzi za glasbo v Gradcu in nastopa po vsem svetu. Režija Aleksander Šmuc, urednik Daniel Celarec.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Infokanal je namenjen sledenju novic iz sveta gospodarstva, politike, športa, kulture, zabave, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Poleg najbolj svežih novic s spletne strani www.rtvslo.si pa lahko spremljate videospote slovenski in tujih glasbenih izvajalcev. Infokanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov