Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 27. jan. 2022

TV Koper/Capodistria • Čet, 27. jan.

Telegiornale regionale del Friuli Venezia Giulia.

Regionalni dnevnik v italijanskem jeziku za FJK.

Il caffè, prodotto agricolo proveniente da luoghi tropicali, arriva in Europa solo via mare e il suo trasporto nei container dura circa 25 giorni. Il carico si muove lungo l'Adriatico fino al porto di Trieste. Ogni anno vengono sbarcate più di 100.000 tonnellate di caffè verde, che vengono selezionate attentamente e consegnati due milioni di sacchi ai magazzini del mercato. Il percorso di questa preziosa cultura continua fino alla torrefazione, dove i chicchi di caffè diventano ciò che tutti conosciamo: una bevanda ricca di storia e cultura su entrambi le sponde del Mare Adriatico.

Kava, kmetijski pridelek iz tropskih krajev, v Evropo prihaja samo po morskih poteh. Prevoz s kontejnerjem traja približno 25 dni. Tovor pluje po Jadranskem morju vse do tržaške luke. Tu vsako leto raztovorijo več kot 100 tisoč ton zelene kave, ki jo nato skrbno preberejo in dva milijona vreč dostavijo v tržaška skladišča. Pot te dragocene kulture se nadaljuje do pražarn, kjer kavna zrna postanejo to, kar vsi poznamo: pijača z bogato zgodovino in kulturo na obeh straneh Jadranskega morja.

La TV che ti fa crescere.

Magazinska oddaja.

Potopisna oddaja, ki prikazuje življenje, kulturo, zgodovino ter običaje in navade oddaljenih regij in pokrajin.

I contenuti della puntata sono:
1. l'intervista a Paola Bacchia che vive e lavora in Australia, autrice di un libro di ricette e racconti istriani
2. l'intervista ad Alessandra Sirugo, curatrice del Museo Petrarchesco Piccolomineo di Trieste
3. la presentazione del CD che la clavicembalista Paola Erdas ha dedicato al compositore napoletano Antonio Valente.

Vsebina oddaje je:
1. intervju s Paolo Bacchia, ki živi in dela v Avstraliji, avtorica knjige istrskih receptov in zgodb
2. intervju z Alessandro Sirugo, kustosinjo tržaškega muzeja Petrarchesco Piccolomineo
3. predstavitev zgoščenke, ki jo je čembalistka Paola Erdas posvetila neapeljskemu skladatelju Antoniu Valenteju.

Rubrica di approfondimento sui paesi mediterranei.

Poglobljen pregled na mediteranske države.

Alpe Adria e' un magazine curato dalle TV dell'Europa centrale. Si occupa di temi d'attualita', delle tradizioni e delle curiosita' del Centro Europa.

Mozaična polurna oddaja, ki predstavlja značilnosti posameznih krajev, dežel, ljudi, kulture, dogodkov in običajev s področja Srednje Evrope.

Serie di concerti di musica folk, pop e rock.

Serija koncertov pop, folk in rock glasbe.

In questa puntata di Focus le peculiarità del Capodistriano raccontate attraverso la musica dal cantautore isolano Rudi Bučar.

Vprašanja v zvezi z etnično identiteto so še posebej aktualna v procesih evropskega povezovanja in globalizacije. Ohranjenje narodne identitete je možno preko razvoja jezika, saj ga pojmujemo kot naravno in nujno sestavino kulture neke narodne skupnosti. Nobena skupnost govorcev se ne more razvijati brez ustrezne jezikovne politike. Kaj pa vsebuje tale termin? Naše povabilo sta sprejeli docentka na Primorski univerzi, raziskovalka in predsednica Slovenskega raziskovalnega inštituta Sara Brezigar injezikoslovka, raziskovalka, prevajalka in docentka na ljubljanski univerzi Matejka Grgič, ki je z nami preko video zveze.

18:35
Vreme

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Telegiornale.

Poročila.

Notiziario sportivo quotidiano.

Dnevna športna oddaja.

Oddaja namenjena vsem ljubiteljem alpinizma. Smučanje, deskanje, prosto plezanje in drugi športi na prostem, ki zagotavljajo adrenalinska doživetja.

In occasione del 50° anniversario, che TV Koper-Capodistria celebra nel 2021, ricordiamo gli inizi del programma di divulgazione scientifica "L'Universo è...", i primi passi della nostra produzione di rubriche e reportage che da tre decenni offre contenuti di alta qualità. Le trasmissioni, realizzate negli anni '90 e negli anni successivi, vengono riproposte in una veste leggermente nuova. "L'Universo e '..." per sapere di più e vivere meglio. Autrice e conduttrice del programma è Vesna Hočevar.

Ob 50 obletnici Televizije Koper-Capodistria se bomo spomnili začetkov oddaje "L'Universo è.../Vesolje je... in prvih korakov lastne produkcije programa, ki že skoraj 3 desetletja ponuja vsebine visoke kakovosti. Oddaje iz devetdesetih let in iz kasnejšega obdobja bomo ponovno predstavili v nekoliko novi preobleki. Na sporedu bodo tedensko, od januarja 2021. L'Universo e'.../Vesolje je..., da bomo več vedeli in bolje živeli. Avtorica in voditeljica oddaje je Vesna Hočevar.

BellItalia si occupa di musei e di restauri, ma anche di paesaggio, di centri urbani, di tradizioni, personaggi e curiosità collegati alla storia e alla cultura del nostro Paese.

BellItalia je oddaja o muzejih, restavriranju, pokrajinah, urbanih centrih, tradicijah, osebah in zanimivostih italijanske zgodovine in kulture. Skozi potovanja po italijanskih regijah se v posameznih epizodah odkrivajo umetniške zaklade, znamenitosti, znane in manj znane. Oddaja je namenjena osebam, ki želijo poizvedeti o italijanski umetnosti, kulturi in pokrajinah.

Telegiornale.

Dnevnik.

Il documentario »Andra e Tati: bambine ad Auschwitz« propone alcuni momenti significativi della travagliata, ma anche felice, vita delle due sorelle di origine fiumana, che grazie a una serie di motivi sono sopravvissute al campo di sterminio di Birkenau-Auschwitz.

Originalna dokumentarna oddaja »Andra in Tati: deklice v Auschwitz-u« predstavi najbolj značilni odlomki življenja od Reke do Birkenau - Auschwitz. Obe sestrice, danes mame in none, se predstavijo v zelo intimen in iskren pogovor.

27 gennaio, Giorno della Memoria per ricordare le vittime dell'Olocausto. Le testimonianze di chi è sopravvissuto ai campi di sterminio nazisti servono per far riflettere sull'importanza del messaggio e per non dimenticare.

27 januar, dan spomina na žrtve Holokavsta. Pričevanje tistih, ki so preživeli koncentracijska taborišča, nas opozarjajo na pomembnost sporočila le teh dogodkov tako za sedanje kot za bodoče generacije.

Magazine di automobilismo.

Oddaja o avtomobilizmu.

Goriški Kulturni dom je svoj 40. rojstni dan obeležil z večerom, ki je imel v ospredju enotnost goriškega prostora v raznolikosti jezikov in narodov, ki so tu prisotni. Prvi del je bil posvečen uradnim govorom in pozdravom, drugi del pa so si zamislili kot preplet glasbe in verzov, ki označujejo širši goriški prostor.

Vprašanja v zvezi z etnično identiteto so še posebej aktualna v procesih evropskega povezovanja in globalizacije. Ohranjenje narodne identitete je možno preko razvoja jezika, saj ga pojmujemo kot naravno in nujno sestavino kulture neke narodne skupnosti. Nobena skupnost govorcev se ne more razvijati brez ustrezne jezikovne politike. Kaj pa vsebuje tale termin? Naše povabilo sta sprejeli docentka na Primorski univerzi, raziskovalka in predsednica Slovenskega raziskovalnega inštituta Sara Brezigar injezikoslovka, raziskovalka, prevajalka in docentka na ljubljanski univerzi Matejka Grgič, ki je z nami preko video zveze.

Ena pomembnejših lekcij trenutne epidemije je tesna povezava med zdravjem, gospodarstvom in naravo. Naravo moramo zaščititi, sicer tvegamo, da izgubimo biotsko raznolikost, ki bogati naš svet in naše življenje. To trditev podpira tudi gostja oddaje, krajinska arhitektka Veronika Srebrnič. V prispevkih pa o 35-letnici hude nesreče v nuklearki v Černobilu, ki se je tudi v naših krajih marsikomu neizbrisno vtisnila v spomin, o posledicah pandemije na socialni ravni, ki se jasno vidijo v porastu obiska centrov Karitas. S kamero smo šli v župnijski center v Štandrežu. Iz Benečije pa prispevek o Gianniju Osgnachu, umetniku, dizajnerju in Benečanu, ki se je po letih bivanja v Milanu in Mantovi ponovno vrnil v Benečijo, čeprav je ni – kot pravi sam – nikoli zares zapustil. Vodi Alenka Florenin, uredništvo Mairim Cheber, Alenka Florenin, Jan Leopoli, Živa Pahor in Lucija Tavčar. Režija Živa Pahor.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov