Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 16. feb. 2023

TV Koper/Capodistria • Čet, 16. feb.

Telegiornale regionale del Friuli Venezia Giulia.

Regionalni dnevnik v italijanskem jeziku za FJK.

Trasmissione di videoclip musicali.

Oddaja z glasbenimi videoposnetki.

Rubrica di approfondimento sui paesi mediterranei.

Poglobljen pregled na mediteranske države.

La Galleria Kambič di Metlika vanta una straordinaria raccolta di opere d’arte donata dai coniugi Kambič.
Aljaž Vidrajz ha studiato arte musiva a Spilimbergo presso la famosa Scuola Mosaicisti del Friuli.
Žigan Kranjčan è un giovane ballerino, musicista, coreografo e performer. Per lui il palcoscenico è lo spazio più importante!
Il “Codice della montagna” è il più antico documento di natura giuridica conservato in lingua slovena.
La via pedonale principale di Capodistria porta il nome di Calegaria, poiché secoli fa, vi dimoravano molte botteghe di calzolai.

Galerija Kambič v Metliki se ponaša z vrhunsko zbirk umetniških del – donacijo zakoncev Kambič.
Mozaik odpira nove dimenzije umetniške izražanja: Aljaž Vidrajz.
Oder je najpomembnejši prostor plesalca, glasbenika, koreografa in performerja, Žigana Kranjčana.
Gorske bukve so najstarejše ohranjeno pravno besedilo v slovenskem jeziku.
Pred več stoletji so bile vzdolž glavne ulice v Kopru večinoma čevljarske delavnice.

Nel parco della biosfera Nockberge, riconosciuto dall’UNESCO, 20 anni fa gli agricoltori locali si sono uniti per fondare Nockfleisch, un impianto di lavorazione della carne e un negozio. Il progetto è servito da modello per incoraggiare la creazione di una cooperativa moderna denominata Kaslab'n, dove si producono prodotti biologici a base di latte fieno. La cooperativa è un esempio di buona pratica che porta a Nockberge nuovi posti di lavoro, una gestione sostenibile e un’ottima qualità dei prodotti caseari che possono essere venduti senza intermediari.

V biosfernem parku Nockberge, ki se uvršča tudi v Unescovo dediščino, so se pred 20 leti krajevni kmetje združili in ustanovili predelovalnico in prodajalno mesa Nockfleisch. Projekt je služil kot model in spodbudil ustanovitev moderne zadružne sirarne Kaslab’n, v kateri pridelujejo izdelke iz ekološkega senenega mleka. Zadruga je primer dobre prakse, ki prinaša nova delovna mesta, trajnostno gospodarjenje in vrhunsko kakovost mlečnih izdelkov, ki jih lahko prodajajo brez posrednikov.

Magazine settimanale di approfondimento coprodotto dalle redazioni giornalistiche delle sedi Rai di Trieste e di Bari. La trasmissione si prefige di esplorare l'est per interpretare l'ovest,alla ricerca delle radici comuni.

Tedenska magazinska oddaja, ki nastaja v sodelovanju med novinarskimi uredništvi deželnih sedežev Rai-a v Trstu in Bariju. Namen oddaje je osvetliti vzhod,da bi razumeli tudi zahod,ter iskanje skupnih korenin.

S svojim odprtim, eksperimentalnim in interdisciplinarnim pristopom k plesu je gostovala na številnih mednarodnih festivalih. S projektom BodyunTitled je nastopila na prestižnem festivalu June Events v Parizu. Z nami je plesalka, pedagoginja in koreografinja Daša Grgič.

18:35
Vreme

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Telegiornale.

Poročila.

Notiziario sportivo quotidiano.

Dnevna športna oddaja.

Potopisna oddaja, ki prikazuje življenje, kulturo, zgodovino ter običaje in navade oddaljenih regij in pokrajin.

Raziskovanje zemlje... morja... vesolja... prostora, ki nas obdaja. Vsako zadnjo nedeljo v mesecu bo to tema oddaj o znanosti na TV Koper-Capodistria. Bodočnost človeštva temelji na raziskovanju in novih odkritjih.
Leta 2020 bo mesto Trst odprlo vrata imenitnemu svetu znanosti. Kot Evropska prestolnica znanosti bo gostila priznane raziskovalce iz celega sveta. Od vedno center znanosti, mesto Trst ponuja najboljše možnosti znanstveni inteligenci. Priča temu in ob bok znanstvenim institucijam je oddaja " Vesolje je..." - " L'Universo è... " pomembna sporočila predstavila svojim gledalcem.
V novi oddaji " L'Universo è...esplorazione " / " Vesolje je...raziskovanje " več znanosti in najboljše iz sveta inovacij, vsako zadnjo nedeljo v mesecu na TV Koper-Capodistria. Da bomo več vedeli in bolje živeli. Avtorica in voditeljica oddaje Vesna Hočevar.

BellItalia si occupa di musei e di restauri, ma anche di paesaggio, di centri urbani, di tradizioni, personaggi e curiosità collegati alla storia e alla cultura del nostro Paese.

BellItalia je oddaja o muzejih, restavriranju, pokrajinah, urbanih centrih, tradicijah, osebah in zanimivostih italijanske zgodovine in kulture. Skozi potovanja po italijanskih regijah se v posameznih epizodah odkrivajo umetniške zaklade, znamenitosti, znane in manj znane. Oddaja je namenjena osebam, ki želijo poizvedeti o italijanski umetnosti, kulturi in pokrajinah.

Telegiornale.

Dnevnik.

Serija dokumentarnih oddaj o krajih, tradicjah in ljudeh, ki prestavljajo identiteto Istre.

Serie di documentari realizzati nell'ambito del progetto Inter-Rives che vede collaborare le televisioni pubbliche dell'area del Mediterraneo grazie alla COPEAM. Questa serie propone i lavori realizzati dalle TV di Slovenia, Italia, Croazia, Tunisia, Spagna, Turchia, Malta, San Marino, Serbia-Vojvodina, Svizzera e sono dedicati ai temi del viaggio e del mare.

Serija dokumentarnih filmov realiziranih pod skupnim nazivom Inter-Rives. Projekt je nastal na pobudo COPEAM in združuje sodelovanje javnih televizijskih hiš Mediteranskega območja. Tematike dokumentarcev so zgodbe iz potovanj in obmorskega življenja. Dokumentarci so nastajali na javnih televizijah: Slovenije, Italije, Hrvaške, Tunizije, Španije, Turčije, Malte, San Marina, Srbije/Vojvodina in Švice.

A causa dei cambiamenti climatici, in futuro la siccità porterà nell'area del Danubio, non pochi problemi. 22 partner di diversi Paesi del territorio danubiano si sono uniti nel progetto DriDanube, guidato dall'Agenzia per l'ambiente della repubblica di Slovenia (ARSO) e insieme instaurano un sistema per arginare la siccità.

Suša je v Podonavju pogosta, zaradi podnebnih sprememb pa bo v prihodnje še huje. Za zmanjšanje vpliva suše se je 22 partnerjev iz različnih podonavskih držav povezalo v projektu DriDanube, ki ga vodi Agencija republike Slovenije za okolje – ARSO, in skupaj vzpostavljajo sistem za obvladovanje suše.

Kako usvarjalne so šole v Mestni občini Koper, je naslov dokumentarnega filma, ki je nastal v okviru javnega razpisa za sofinanciranje programov in projektov za otroke in mladino v Mestni občini Koper za leto 2021. Posneli so ga filmarji s Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem in koprskega Zavoda za izobraževanje UMMI.
Z nami je Lovrenc Habe, koordinator in snemalec.

Kako usvarjalne so šole v Mestni občini Koper, je naslov dokumentarnega filma, ki je nastal v okviru javnega razpisa za sofinanciranje programov in projektov za otroke in mladino v Mestni občini Koper. Posneli so ga filmarji s Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem in koprskega Zavoda za izobraževanje UMMI.

S svojim odprtim, eksperimentalnim in interdisciplinarnim pristopom k plesu je gostovala na številnih mednarodnih festivalih. S projektom BodyunTitled je nastopila na prestižnem festivalu June Events v Parizu. Z nami je plesalka, pedagoginja in koreografinja Daša Grgič.

Mesečna oddaja v pogovorni obliki s poglobitvenimi prispevki ali v magazinski izvedbi s prispevki, namenskimi predstavitvami in intervjuji z gostom v studiu. Vsebina oddaje zaobjema aktualne teme s področja kulture in družbenih navad, zgodovine, okolja, gospodarstva, gledališke in filmske umetnosti.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov