Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 16. feb. 2023

TV Slovenija 1 • Čet, 16. feb.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Pozdravljena, kamela! Takoj te prepoznamo po grbah na hrbtu. Imaš eno ali dve? Enogrbe kamele imenujemo dromedarji in živijo v severni Afriki, kamele z dvema grbama pa v Aziji. Vse imajo v maminem trebuščku dve grbi, a dromedarjem pred rojstvom ena izgine.

Prijatelja Pok in Pak s knjigo odpotujeta na samotni otok. Tam prebiva brodolomec Bruno, ki se je na otoku znašel po brodolomu pred mnogimi leti. Najbolj od vsega si želi, da bi imel s kom igrati kriket.

Ker se začenja pustni čas, bomo v oddaji Dobro jutro izvedeli koliko krofov pojemo Slovenci, kaj dati na pustno praznično mizo in kako lahko sami ustvarite pustne kostume. Pred informativnimi dnevi bomo preverili kateri poklici so na trgu dela najbolj zaželeni in na kaj morajo biti ob vpisu na željeno srednjo šola ali fakulteto najbolj pozorni dijaki in učenci. Ob vse toplejših dnevi bomo pokukali tudi na vrtove in vas povabili v Botanični vrt ter k ogledu oddaje Na vrtu. Obiskali pa nas bodo tudi večno mladi Happy Ol' McWeasle, ki bodo svoj 16. rojstni dan praznovali s koncertom in izidom novega albuma.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Werner izve, da zavarovalna pogodba za starodobnike ni bila sklenjena. Žal nihče ne sluti, kakšna katastrofa se pripravlja.
Alfons in Hildegard se odločita, da se vrneta na Knežji dvor, vendar pod določenim pogojem.
Paul Michelle prizna, da bi mu bilo najljubše, če bi odpovedala pot okoli sveta in ostala pri njem. Michelle začne dvomiti, da je Paul pravi zanjo.
André je kot prerojen. Za svoje vedenje se opraviči Rosalie in jo uradno prosi za sodelovanje v novi kavarni.


STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

Odkrivanje neznane Slovenije s pomočjo stolpov začenjamo na našem skrajnem vzhodu, z obiskom razglednega stolpa Vinarium nad Lendavo, ki ga domačini imenujejo tudi “prekmurski Eifflov stolp”. V centru mesta, ki se ponaša z imenom svetovne prestolnice bograča, bomo obiskali znameniti Bogračfest.
Razgledni stolp stoji tudi na “prekmurskem Triglavu”, na vrhu 418 metrov visokega Sotinskega brega, najvišji točki na Goričkem, gričevnati pokrajini, ki slovi po najboljšem bučnem olju. Prepričali se bomo, zakaj je temu tako. V Žusmu na Kozjanskem pa bo razgledni stolp, poimenovan Stolp ljubezni, končno postal vreden svojega imena, saj se bo na njegovem vrhu zaročil mlad par.

Na posestvu Passero v Tešanovcih danes gospodari že peta generacija. Mlada prevzemnica kmetije Jasmina Passero Sotošek in njen soprog Tomaž Sotošek tradicijo spretno povezujeta s sodobnostjo. Pred leti sta odprla podjetje Povoli in na domačiji začela proizvodnjo čokolade. Nove okuse iščeta predvsem v prekmurskem okolju; izdelke iz čokolade med drugim kombinirata z bučnimi semeni, ajdo, prekmursko šunko, ocvirki, prekmursko gibanico, prirejata pa tudi čokoladne delavnice. V podjetju je danes osem zaposlenih, še dva pa na kmetiji. V sklopu slednje imajo vinotoč in počitniško hišo, tržijo pa tudi lastne suhomesnate izdelke, vino, bučno olje in druge domače specialitete. Za naložbe so v zadnjih letih namenili 600 tisoč evrov, načrtujejo pa še gradnjo novega doživljajskega centra in širitev proizvodnih prostorov v čokoladnici, kar jim bo, kot upajo, odprlo vrata tudi na tuji trg.

Zunanjepolitična oddaja Globus se vrača na Televizijo Slovenija. Nove zgodbe in analize prelomnih svetovnih dogodkov, ki krojijo naša življenja, odslej ob torkih ob 21.30. V prvi oddaji bomo govorili o krizi evropskega zdravstva. Pomanjkanje osebja in vse slabše delovne razmere so v številnih državah sprožili proteste zdravstvenega osebja. Evropski zdravstveni sistemi so na robu zloma. Kako ozdraviti zdravstvo?

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Prvem dnevniku, pred in po Poročilih, po Dnevniku in pred Odmevi.

Georgiana se mora zlagati guvernanti Griffths, zato da njej in Charlotte dovoli na piknik. Vendar tudi do Charlotte ni čisto iskrena, saj ji zamolči, da se jima bo pridružil Otis, njen ljubi, zaradi katerega jo je Sidney poslal iz Londona. Clara nese sporočilo lejdi Denham k Esther in Edwardu in ju zaloti v kočljivem položaju. Tom je vse bolj zaskrbljen, ker se mu Sidney še vedno ni oglasil v zvezi z bančnim posojilom. Dr. Fuchs, ki se je naposlušal Arthurjevih in Dianinih tegob, obema predpiše enako terapijo, gibanje na svežem zraku.

SANDITON / Velika Britanija / 2019
scenarij: Andrew Davies
režija: Olly Blackburn, Lisa Clarke, Charles Sturridge
v glavnih vlogah: Rose Williams, Theo James, Anne Reid, Kris Marshall, Kate Ashfield, Crystal Clarke, Jack Fox, Charlotte Spencer, Lily Sacofsky, Elizabeth Berrington, Adrian Rawlins, Turlough Convery

Rdečo nit tokratne oddaje sestavljajo ljubezen, strast, predanost in talent. Z voditeljico Mairim Cheber se o teh vrlinah pogovarjata nagrajenca Prešernovega sklada in sicer pisatelj Dušan Jelinčič in pianist Alexander Gadjiev. Uredništvo Mairim Cheber, Jan Leopoli in Živa Pahor.

Az adás tartalma:

- a Könyvmoly olvasási verseny (Lendvai Tévéstúdió);
- a házasság világnapja (Újvidéki Televízió);
- Régi idők mozija (Keszthelyi Televízió);
- Mire tanítanak a fák? (Erdélyi Magyar Televízió);
- a közönséges vakond lett az év emlőse (Szombathelyi Televízió);
- a tejtermékeket készítő Lengyel család sikertörténete (Drávatáj magazinműsor);
- a Magas-Tátra turisztikai régió (Szlovákiai Magyar Televíziós Hírportál).

Vsebina oddaje:

- bralno tekmovanje Knjižni molj;
- svetovni dan zakonske zveze;
- Kino starih časov;
- Kaj nas lahko naučijo drevesa;
- navadni krt je sesalec leta;
- zgodba o uspehu družine Lengyel, ki prideluje mlečne izdelke;
- turistična regija Visoke Tatre.

Olja in Pepa skrivaj ustanovita skrivni klub za skrivne stvari in naloge. Kmalu pa se jima hočejo vsi pridružiti!

Ali smo, če smo veliko na svežem zraku, res bolj zdravi in ali se bomo, če hodimo bosi, res prehladili? Odgovor zagotovo pozna pediatrinja Anja Radšel, ki bo Niki in Niku svetovala, kako poskrbeti za svoje zdravje in tudi, kako si pomagati, če zboliš. Zboliji pa tudi naši ljubljenci, zato pride v tokratni Krompir tudi dvanajstletna Inti s svojo psičko Lili in želvo Simi, z nasveti pa bo pomagala veterinarka Tina Roškar. No, pa tudi Gaja in Klemen imata recept za čarobni, zdravilni napitek.

V Poročilih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

V Sloveniji raste približno 3000 vrst rastlin, okoli 300 od njih pa je za človeka strupenih: tisa, jesenski podlesek, čmerika, pikasti mišjak, volčja češnja in številne druge. Tudi rastline, ki jih pogosto uživamo, imajo dele, ki so za nas lahko nevarni. Približno 6 % vseh zastrupitev pri ljudeh povzročijo strupene rastline. Rastline se s strupi branijo pred drugimi živimo bitji, vendar niso rastlinski strupi enako nevarni za vsa živa bitja. Semena tise so za nas zelo nevarna, saj lahko povzročijo celo srčni zastoj, pticam pa ne škodujejo. Zakaj?
Kako dobro poznamo rastlinske strupe in kako bi jih lahko uporabili?

Dimitri in Makeba se napajata v ribniku. Dimitri izgubi ravnotežje in prestrašen požre vodo. Mravlja Cici, ki gre mimo, se norčuje iz njega. Toda potem v vodo pade tudi ona. Kdo jo bo rešil?

Danes je za vrtne prebivalce slovesen dan. V vrtni lopi se pripravljajo na predstavo. Miš Betka vadi petje in polž Saško se pripravlja na rap. Vadi in obupuje tudi krogličar Franci. Odločil se je za plesno točko, a ko imaš toliko nog kot on, ne gre vselej zlahka. Nastopajoči imajo zanj kup nasvetov, toda ko si tako na trnih, je težko zbrati dovolj poguma, da pokažeš, kaj znaš. Bo Franciju uspelo?

Maša Trubačev in Petra Trofenik, mladi ljubiteljski kuharici, sta nova obraza druge sezone popoldanske kuharske oddaje Šef doma. Širši javnosti sta poznani kot finalistki priljubljenega kuharskega šova, sodelovali pa sta tudi pri drugih odmevnejših kulinaričnih dogodkih v Sloveniji.
Maša in Petra si bosta med tednom predajali kuharsko štafeto, ob petkih pa bosta v prenovljenem kuharskem studiu združili moči, druga drugo učili novih kuharskih trikov in skupaj opogumljali kuharske navdušence ter tiste, ki radi dobro jedo, da tudi sami postanejo kuharski šefi v svojih domačih kuhinjah.

Danes je beseda dneva čokolada! Petra ne skriva, da je čokoholik in da za čokolado zmeraj najde prostor. Tako je tiramisu še zvestejši sam sebi, saj »tira mi su« v italijanščini pomeni »dvigni me«. Verjetno zaradi vsebovane kave, pa tudi dodatni odmerek čokolade deluje poživljajoče. Povsem navaden pa tokratni tiramisu seveda ne bo, saj bomo piškote spekli sami! Domači savojski piškoti, ki jim rečemo tudi bebe piškoti, so ob ugrizu rahlo hrustljavi, v notranjosti pa mehki in zračni. Prvič so jih spekli konec 15. stoletja na dvoru vojvodinje Savojske, ob pripravah na obisk francoskega kralja. Pozneje so zato dobili ime savoiardi in bili priznani kot uradni dvorni piškoti. Tiramisu je idealna sladica za pripravo vnaprej, saj potrpežljivo čaka v hladilniku, marsikdo celo trdi, da je naslednji dan še boljši. Taka kremna zloženka omogoča številne različice; premislimo, kaj nam je všeč, kaj spada skupaj in se prepustimo ustvarjalnosti!

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, po Dnevniku in pred Odmevi.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:35
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:45
Kultura

V Berlinu se danes začenja filmski festival Berlinale. V Slovenskem narodnem gledališču Nova Gorica bo nocoj premiera poetične politične drame Antigona, ki jo je Dominik Smole napisal leta 1960. Bili pa smo tudi na vaji Zbora Slovenske filharmonije, ki bo na jutrišnjem koncertu pod vodstvom dirigentke Jerice Bukovec, izvajal dela domačih skladateljev Bojane Šaljić Podešva in Lojzeta Lebiča ter estonskega skladatelja Velja Tormisa.

19:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, po Dnevniku in pred Odmevi.

V Tarči: kako iskreni so nameni političnih strank in družbenih gibanj v bitki za boljši položaj upokojencev - tudi za največje volilno telo? Kampanjo za upokojence je začel Inštitut 8. marec, nekdanji poslanec SDS-a Pavel Rupar je po množičnem shodu ustanovil društvo 1. oktober. Njihove zahteve po dvigu pokojnin so neuresničljive, kakšne rešitve išče vlada?

Ljubezen je nedvomno eno najpomembnejših čustev. Je najbolj tvorno in najbolj osrečujoče čustvo, ki pa se lahko spreobrne v sovraštvo in vodi v nasilje v partnerskem odnosu. Na svetu je v intimnopartnerskih odnosih umorjenih več kot 80 tisoč žensk in deklet letno. Pregled kazenskih spisov pokaže, da so storilci pri tovrstnih umorih in poskusih umorov žensk umorili ali poskušali umoriti predvsem ljudi, v katerih so videli tekmece ali avtoritete ter so jih krivili za odhod partnerke. Tako imenovane kolateralne umore pogosteje zagrešijo nekdanji partnerji, saj se njihov bes in gnev zaradi dejstva, da jih je partnerka zapustila, preusmerita na tiste osebe, ki jih dojemajo kot krivce za razpad partnerske zveze. Med žrtvami se pogosto znajdejo novi partnerji, starši in celo otroci.

21:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, po Dnevniku in pred Odmevi.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:30
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

So politični grafiti vandalizem ali odsev družbe? V oddaji več o tem, kako grafiti vstopajo v polje angažirane umetnosti, kakšno vlogo ima anonimnost avtorjev ter kaj se trenutno dogaja na zidovih slovenskih ulic. Ob ljubljanski premieri filma M.R.I. smo se pogovarjali z romunskim režiserjem Cristianom Mungiujem, ki je bil med drugim kar trikrat nagrajen v Cannesu. Eden najpomembnejših predstavnikov novega vala romunskih režiserjev, ki so v začetku stoletja Romunijo postavili na svetovni filmski zemljevid, v zadnjem filmu raziskuje, kako se človek v kriznih časih spopada z neznanim. Spremljali smo tudi predajo zvočnega traku s skrivnimi posnetki, ki ga je Emilija Soklič podarila tretjemu programu Radia Slovenija. Ko je namreč Osvobodilna fronta leta 1941 razglasila kulturni molk, bojkot vseh kulturnih prireditev, je Akademski pevski zbor pod vodstvom Franceta Marolta udarno odpel še zadnji koncert. Izumitelj in tonski mojster Rudi Omota ga je skrivaj posnel, trak pa predal Emiliji Soklič. V studio prihaja Stojan Pelko, programski vodja Evropske prestolnice kulture 2025, ki nam bo med drugim predstavil vizijo in program, s katerim si je Nova Gorica v sodelovanju z Gorico prislužila ta prestižni naziv.

Biografski celovečerni film prikazuje del življenja diplomata in zunanjega ministra Jana Masaryka (14. 9. 1886–10. 3. 1948), enega od sinov bolj znanega Tomáša Masaryka, ki je bil politik, državnik, filozof in sociolog, v zgodovino zapisan kot prvi predsednik Češkoslovaške.

Dogajanje je postavljeno v obdobje od 1937 do 1939, ko je Jan Masaryk po očetovi smrti postal češkoslovaški ambasador v Veliki Britaniji. Češkoslovaška se spopada z agresijo nacistične Nemčije in Masaryk skuša prepričati Veliko Britanijo, da bi pomagala njegovi domovini, vendar je podpisan münchenski sporazum, s katerim Sudeti pripadejo Nemčiji. Jan Masaryk je obupan, njegovo duševno stanje je slabo in zdravi se v sanatoriju v Ameriki, pod nadzorom nemškega zdravnika Steina. Zbliža se z novinarko romunsko-judovskega rodu Marcio Davenport. Jan Masaryk je bil od leta 1940 do smrti 1948 češkoslovaški zunanji minister.

MASARYK / A Prominent Patient / koprodukcija / 2016
Scenarij: Petr Kolecko, Alex Königsmark, Julius Sevcík
Režija: Julius Sevcik
V glavnih vlogah: Karel Roden, Hanns Zischler, Arly Jover, Oldrich Kaiser, Paul Nicolas, Milton Welsh, Eva Herzigová, Emília Vášáryová

V Sloveniji raste približno 3000 vrst rastlin, okoli 300 od njih pa je za človeka strupenih: tisa, jesenski podlesek, čmerika, pikasti mišjak, volčja češnja in številne druge. Tudi rastline, ki jih pogosto uživamo, imajo dele, ki so za nas lahko nevarni. Približno 6 % vseh zastrupitev pri ljudeh povzročijo strupene rastline. Rastline se s strupi branijo pred drugimi živimo bitji, vendar niso rastlinski strupi enako nevarni za vsa živa bitja. Semena tise so za nas zelo nevarna, saj lahko povzročijo celo srčni zastoj, pticam pa ne škodujejo. Zakaj?
Kako dobro poznamo rastlinske strupe in kako bi jih lahko uporabili?

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

V Berlinu se danes začenja filmski festival Berlinale. V Slovenskem narodnem gledališču Nova Gorica bo nocoj premiera poetične politične drame Antigona, ki jo je Dominik Smole napisal leta 1960. Bili pa smo tudi na vaji Zbora Slovenske filharmonije, ki bo na jutrišnjem koncertu pod vodstvom dirigentke Jerice Bukovec, izvajal dela domačih skladateljev Bojane Šaljić Podešva in Lojzeta Lebiča ter estonskega skladatelja Velja Tormisa.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, po Dnevniku in pred Odmevi.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov