Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 8. jun. 2023

TV Koper/Capodistria • Čet, 8. jun.

Telegiornale regionale del Friuli Venezia Giulia.

Regionalni dnevnik v italijanskem jeziku za FJK.

Retrospettiva dei servizi di Silvio Odogaso delle passate stagioni.

Retrospektiva prispevke Silvia Odogasa preteklih produkcij.

La trasmissione dedicata a tutti gli amanti della montagna a 360 gradi. Sci, alpinismo, freeride, snowboard, free climbing e tutti gli sport outdoor per uno spettacolo ad alto tasso di adrenalina.


Oddaja namenjena vsem ljubiteljem alpinizma. Smučanje, deskanje, prosto plezanje in drugi športi na prostem, ki zagotavljajo adrenalinska doživetja.

Curata e condotta da Luisa Antoni, Quarta di copertina è una trasmissione, di TV Koper Capodistria che si occupa di editoria a largo spettro. Le puntate presentano ospiti in studio e servizi su libri, festival letterari, filosofici, psicologici e giornalistici e musica. Ne sono ospiti scrittori, organizzatori, editori, intellettuali, bibliotecari, librai e storici.

Quarta di copertina je oddaja TV Koper Capodistria, ki se ukvarja z založništvom, z novostmi knjižnega trga, z literarnimi in novinarskimi festivali in z glasbo. Njena urednica in voditeljica je Luisa Antoni, ki v koprskem televizijskem studiu 3 gosti pisatelje, organizatorje, založnike, intelektualce, knjižničarje, knjigotržce in zgodovinarje.

Rubrica di approfondimento sui paesi mediterranei.

Poglobljen pregled na mediteranske države.

La capitale slovena ha una nuova galleria d'arte: la Galleria Cukrarna.
Le sculture di Anja Kranjc sono contraddistinte dalla fantasia surrealista.
Matea Benedetti, fashion designer di fama mondiale, è una pioniera dell'impiego di materiali sostenibili nel campo dell'alta moda.
La Cineteca slovena è un importante museo nazionale che si occupa di preziose attività relative alla conservazione, alla vita e all’attualità di film sloveni.
Creare musica rilassa lo spirito e migliora la persona, lo si sente già dalle prime battute delle composizioni di Magnifico.

Slovenska prestolnica je dobila veliko, novo sodobno galerijo: Galerijo Cukrarna.
Skulpture s fantazijsko, nadrealistično noto so ena od prepoznavnih značilnosti kiparstva umetnice Anje Kranjc.
Visoka moda, ustvarjena iz trajnostnih materialov je Matei Benedetti prinesla uspeh svetovnih razsežnosti.
Slovenska Kinoteka - vloga tega nacionalnega muzeja je ohranjanje slovenskega filma živega in aktualnega.
Glasba, ki jo ustvarja Magnifico nikoli ne pusti poslušalca ravnodušnega.

Reportage sugli eventi di fotografia.

Reportažna oddaja o fotografskih razstavah.

Magazine di automobilismo.

Oddaja o avtomobilizmu.

Petrarca si propone di raccontare l’Italia attraverso storie di libri e librerie, scrittori, biblioteche, personaggi e mestieri collegati al libro o alla scrittura, proponendo incontri tra libri e lettori.

Petrarca pripoveduje Italijo skozi zgodbe knjig in knjižnic, pisateljev, knjižnice, osebe in obrti, povezanih s knjigo ali pisanju ter predlagala srečanja med knjigami in bralci. Oddaja je namenjena tudi jeziku kina, gledališča in glasbe. Pripoveduje na nov način obraze, glasove, besede in podobe italijanske kulture, z "mešanjem" zvrsti, ki prispevajo k njenem velikim bogastvom.

Z nami je prva Slovenka in prva ženska na čelu Mestnega muzeja Zagreb.
Kakšna je njena vizija vodenja največjega hrvaškega muzeja?
Kakšne izzive prinaša miljonski Zagreb? Bodite v naši družbi.

18:35
Vreme

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Telegiornale.

Poročila.

Notiziario sportivo quotidiano.

Dnevna športna oddaja.

Potopisna oddaja, ki prikazuje življenje, kulturo, zgodovino ter običaje in navade oddaljenih regij in pokrajin.

Esplorazione della terra... del mare... dello spazio... del mondo intorno a noi. E' quanto propone "L'Universo e'..." ogni ultima domenica del mese negli appuntamenti con la scienza e la ricerca. In »L'Universo è...esplorazione«, di più ed il meglio dal mondo del sapere. Perchè sapere di più significa vivere meglio. Autrice e conduttrice del programma Vesna Hočevar.

Raziskovanje zemlje... morja... vesolja... prostora, ki nas obdaja. Vsako zadnjo nedeljo v mesecu bo to tema oddaj serije "Vesolje je...raziskovanje". Bodočnost človeštva temelji na znanosti in novih odkritjih. V novi oddaji "L'Universo è...esplorazione " / " Vesolje je...raziskovanje " več in najboljše iz sveta inovacij, vsako zadnjo nedeljo v mesecu na TV Koper-Capodistria. Da bomo več vedeli in bolje živeli. Avtorica in voditeljica oddaje Vesna Hočevar.

BellItalia si occupa di musei e di restauri, ma anche di paesaggio, di centri urbani, di tradizioni, personaggi e curiosità collegati alla storia e alla cultura del nostro Paese.

BellItalia je oddaja o muzejih, restavriranju, pokrajinah, urbanih centrih, tradicijah, osebah in zanimivostih italijanske zgodovine in kulture. Skozi potovanja po italijanskih regijah se v posameznih epizodah odkrivajo umetniške zaklade, znamenitosti, znane in manj znane. Oddaja je namenjena osebam, ki želijo poizvedeti o italijanski umetnosti, kulturi in pokrajinah.

Telegiornale.

Dnevnik.

Girato tra Italia e Slovenia, il documentario propone un viaggio fra passato e presente alla scoperta della storia e della natura di questo mare, cercando sott’acqua quei fili, quelle tracce, che rappresentano il tessuto comune a tante lingue e culture delle “genti adriatiche”.

Dokumentarni film posnet med Italjio in Slovenijo, je popotovanje od davnine do današnjih dni, ki odkriva naravo današnjega morja. Pod vodo išče niti, sledi in ostaline da bi spoznali zgodovino in naravo tega morja, v iskanju sledi, ki sestavljajo skupno tkivo številnih jezikov in kultur jadranskega človeka.

Il programma affronta in modo leggero e divertente i difficili e delicati temi della salvaguardia dell'ambiente. Nei servizi e nelle rubriche trovano posto le soluzioni legate alla scienza e alle ecotecnologie. Lo scopo è di incuriosire e far riflettere gli spettatori.

Oddaja se osredotoča na lahek in zabaven način na težko in zapleteno tematiko varstva okolja. V prispevkih in rubrikah najdemo rešitve, ki jih ponujajo znanost in biotehnologije. Cilj je pritegniti pozornost gledalca in ga pripraviti da o tem razmišlja.

Magazine di automobilismo.

Oddaja o avtomobilizmu.

Vabljeni k ogledu.

Z nami je prva Slovenka in prva ženska na čelu Mestnega muzeja Zagreb.
Kakšna je njena vizija vodenja največjega hrvaškega muzeja?
Kakšne izzive prinaša miljonski Zagreb? Bodite v naši družbi.

Tokrat bomo v ospredje postavili izviren radijski projekt Deželnega sedeža RAI za ovrednotenje večjezičnosti med osnovnošolci v dolini Rezije, na Trbiškem, v Nadiških dolinah in Karniji. Spoznali bomo izsledke novih zgodovinskih raziskav, ki dokazujejo, da je Koper začel dobivati podobo urbanega središča že v 12. stoletju. Obiskali smo samostan Kostanjevica v Novi Gorici, ki obeležuje 400 letnico delovanja in je prava zakladnica kulturne dediščine. In še glasbena poslastica. Pesmi Giorgia Gaberja, legendarnega italijanskega kantavtorja slovenskih korenin, je odslej mogoče spremljati tudi v slovenski različici.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov