Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 8. jun. 2023

TV Slovenija 1 • Čet, 8. jun.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Pozdravljen, nosorog! Si velika in zelo težka žival. Najbolj znan si po rogovih na koncu nosu. Živiš v savanah in grmičastih gozdovih. Rad se zadržuješ blizu vode, saj je popiješ zelo veliko. Še raje se valjaš v blatu, ki te varuje pred močnimi sončnimi žarki.

Pok in Pak se poglobita v knjigo, v kateri so zbrana vsa mogoča osupljiva dejstva o svetu, ki nas obdaja. V njej srečata modrega sovaka, ki ima glavo tako polno podatkov, da mu na lepem vsi spuhtijo iz nje …

Tokrat bomo v oddaji Dobro jutro raziskovali Dravsko kolesarsko pot, pripravljali slastne in zdrave obroke za kužke, izvedeli kako nevarne in pogoste so motnje hranjenja in preverili kako postati pastir za en dan. Povabili vas bomo še na srečanje starodobnikov v Ormož, na srednjeveški dan v Vojnik ter na Trojicafest v Slovenske Gorice.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Vse kaže, da se nameravata Poppy in Dickie poročiti. Nekateri člani družine ju skušajo ustaviti, pri tem pa ne vedo, da imata isti načrt tudi Teddy in služkinja Rose.

YOU RANG, M'LORD? / Velika Britanija / 1988–1993
scenarij: David Croft, Jimmy Perry
režija: David Croft, Roy Gould
v glavnih vlogah: Paul Shane (Alf Stokes), Jeffrey Holland (James Twelvetrees), Su Pollard (Ivy Teasdale), Perry Benson (Henry), Barbara New (Mabel), Brenda Cowling (gospodinja Lipton), Donald Hewlett (Lord George Meldrum), Michael Knowles (Teddy Meldrum), Mavis Pugh (Lady Lavender), Susie Brann (Poppy), Catherine Rabett (Cissy), Angela Scoular (Lady Angela Shawcross), John Horsley (Sir Ralph Shawcross), Bill Pertwee (policist Wilson)

Nedeljsko kosilo, goveja juha, narodno-zabavna glasba in frajtonarica – tipično slovensko, stereotipno slovensko. Koliko in v čem je harmonika, sicer po svetu razširjen inštrument, zares naša, posebna, kako o njej razmišljajo in kaj nanjo igrajo, ustvarjajo, bodo v besedi, sliki in z glasbo govorili naši uveljavljeni harmonikarji. Janez Dovč, Sašo Avsenik, Marko Hatlak in Miha Debevec s svojimi glasbili vstopajo v za harmoniko (ne)tipične, različne glasbene zvrsti, od ljudske in narodno-zabavne do klasične in pop glasbe. S svojo tehtno, strokovno besedo pa bo harmoniko v širši kontekst časa in družbe postavil antropolog in etnolog prof. dr. Rajko Muršič.
Scenaristka Milica Prešeren, režiserka Urška Žnidaršič, direktor fotografije Aleš Živec, montažer Martin Kastelic.

Ivo Konc je svoje prvo mazilo iz smrekove smole, s katerim si je lajšal težave s hrbtenico, izdelal pred 33 leti. Prodaja tega mazila je postala tako donosna, da je pustil službo profesorja športne vzgoje in ustanovil podjetje. Od leta 2010 očetovo poslanstvo uspešno nadaljuje sin Matic. Njegovo podjetje Smrekovit danes ponuja 11 različnih izdelkov iz smrekove smole in vsi so plod dolgoletnih raziskav in razvoja. Že vsa leta stavi na trgovanje od ust do ust; večino izdelkov proda v lekarnah, specializiranih trgovinah in po spletu, pa tudi v trgovini na sedežu podjetja in v bližnjem smrekomatu. Velik poudarek daje trajnostnim rešitvam. Izdelki so izključno naravni, rastlinskega izvora, zapakirani v reciklabilno embalažo.

V torek bo v generalni skupščini Organizacije združenih narodov v New Yorku glasovanje o novih petih nestalnih članicah Varnostnega sveta, ki bodo o najpomembnejših svetovnih varnostnih vprašanjih razpravljale in soodločale prihodnji dve leti. Med kandidatkami za nestalno članstvo v Varnostnem svetu je tudi Slovenija. Je slovenska diplomacija v teh mesecih prepričala dovolj članic svetovne organizacije, da bodo v torek svoj glas zaupale naši državi? V Globusu o dnevu odločitve in o izjemnem izzivu in priložnosti za slovensko diplomacijo.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Danes je na svetu približno tri tisoč ljudi, ki veljajo za milijarderje. Tridelna dokumentarna serija predstavi ruske, ameriške in kitajske velebogataše in pojasni njihov vpliv na sodobno družbo.

2. del: ZDA
Združene države Amerike so bile prve na svetu, ki so posameznikom omogočile nebrzdano bogatenje, z njim pa tudi vpliv na družbo in politiko. Večino 20. stoletja so jih omejevali s protimonopolnimi zakoni, v osemdesetih letih prejšnjega stoletja pa je Ronald Reagan z rahljanjem predpisov spet omogočil kopičenje velikanskega premoženja v rokah peščice. Kako to vpliva na ameriško družbo? Na volitvah leta 2020 so se za predsedniški položaj potegovali kar trije ameriški milijarderji.

TYCOONS / Velika Britanija / 2022 / Izvršni producent: Guy Gilbert

Tokrat o slovenskem šolstvu v Italiji. Katera je bodočnost naših šol? Ali je prihodnost slovenskih vzgojno-izobraževalnih ustanov v večrazrednicah ali pa v številčnejših razredih v manj številnih šolah? V oddaji sodelujejo senatorka Tatjana Rojc v povezavi iz Rima, v studiu pa vodja Urada za slovenske šole pri Deželnem šolskem uradu za Furlanijo - Julijsko krajino Igor Giacomini in ravnatelj Državnega izobraževalnega zavoda Jožefa Stefana Primož Strani. Svoje poglede sta v prispevku podala tudi predsednika SKGZ in SSO Ksenija Dobrila in Walter Bandelj. Oddajo vodi Mairim Cheber, režijo podpisuje Jan Leopoli, uredništvo sestavljata še Živa Pahor in Nataša Ferletič.

Az adás tartalma:

- május 28-a Magyarországon a hősök napja (Keszthelyi Televízió);
- előadás a Gutenberg-bibliáról (Újvidéki Televízió);
- gyereknap Marosvásárhelyen (Erdélyi Magyar Televízió);
- gyereknapi híradó (Szombathelyi Televízió);
- természetközeli gyereknap (Erdélyi Magyar Televízió);
- népzenei foglalkozás Domonkosfán (Lendvai Tévéstúdió);
- postaládákkal díszített buszmegálló (Szombathelyi Televízió);
- Dobó Szuperák Eszter kézműves (Szlovákiai Magyar Televíziós Hírportál);
- Loboda Mátyás biogazdasága (Drávatáj magazinműsor).

Vsebina oddaje:

- 28. maj je na Madžarskem dan herojev (TV Keszthely);
- predavanje o Gutenbergovi Bibliji (TV Novi Sad);
- dan otroka v Targu Muresu (Transilvanska madžarska televizija);
- poročila ob dnevu otroka (TV Sombotel);
- dan otroka na prostem (Transilvanska madžarska televizija);
- poučevanje ljudske glasbe v Domanjševcih (TV studio Lendava);
- avtobusna postaja, okrašena s poštnimi nabiralniki (TV Sombotel);
- rokodelka Eszter Dobó Szuperák (Slovaški madžarski televizijski informativni portal);
- ekološka kmetija Mátyása Lobode (Magazinska oddaja Drávatáj).

V Krompirju spoznavajo načine učenja in pomnjenja. Gostje Nike in Nika bodo mladi tečajniki iz Pionirskega doma in učiteljica petja Eva Moškon ter profesor Klemen Lah iz Waldorfske šole. Na terenu pa so se srečali z Lu, ki dobro ve, kako pravilno učiti psa, plesalke plesnega kluba Forma pa bodo zaupale, kako čim lažje osvojiti plesno koreografijo SayHi.

16:50
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

V Sloveniji znanstveniki že 30 let podrobno spremljajo stanje gozda: osutost drevesnih krošenj in porumenelost listja, zdravstveno stanje drevja, listno površino, spremembo vegetacije, stanje gozdnih tal, mineralno prehrano drevja, količino in kakovost padavin, poškodovanost zaradi ozona in rast drevja. Obseg dreves merijo celo vsakih 30 minut. Ugotovili so, da je ta najmanjši ob 10. uri dopoldne. To jim je dalo vpogled tudi v procese znotraj dreves. Koliko vode potrebuje eno drevo? Gozd intenzivno spremljajo na 10 vzorčnih ploskvah. V oddaji boste spoznali dve, Borovec blizu Kočevske Reke in Brdo pri Kranju. Kaj vse nam ti podatki povedo o našem gozdu? Kako se je v 30 letih spremenil, kako nanj vplivajo podnebne spremembe in kakšen bo čez nekaj let?

Pili Dimitriju in Oku zaupa skrivnost: Ladi v svoji palači skriva zaklad. Seveda se vsi trije odpravijo k Ladiju, čeprav jih je strah. Radi bi namreč našli zaklad. Med potjo srečajo Habibi in ji zaupajo skrivnost.

Druščina na terasi opazi slastno klobaso in Morf skuje načrt, kako bodo prišli do nje. Vendar je to bolj zapleteno, kot je sprva videti. Kdo bo našel rešitev?

Val zamuja v šolo. Zato si izmisli zgodbico o napadu tolpe izrojenih golobov. Timotej mora lagati skupaj z njim.

Maša Trubačev in Petra Trofenik, mladi ljubiteljski kuharici, sta nova obraza druge sezone popoldanske kuharske oddaje Šef doma. Širši javnosti sta poznani kot finalistki priljubljenega kuharskega šova, sodelovali pa sta tudi pri drugih odmevnejših kulinaričnih dogodkih v Sloveniji.
Maša in Petra si bosta med tednom predajali kuharsko štafeto, ob petkih pa bosta v prenovljenem kuharskem studiu združili moči, druga drugo učili novih kuharskih trikov in skupaj opogumljali kuharske navdušence ter tiste, ki radi dobro jedo, da tudi sami postanejo kuharski šefi v svojih domačih kuhinjah.

Danes bomo kuhali prvo damo vseh ribjih juh, francosko »bouillabaisse«, izgovorimo »bujabês«, juho, ki je polna rib, zgodb in česnove majoneze. Vsaka marsejska gostilna ima svojo različico in ena je bolj prava od druge – saj vemo, kako je s tem. Bouillabaisse izvira iz pristaniškega mesta Marseille, in sprva so jo pripravljali tamkajšnji ribiči iz koščenih, manj cenjenih rib, ki jih niso mogli prodati v restavracijah ali v ribarnicah. V tradicionalni različici so vsaj tri vrste rib in različni morski sadeži. Nekateri jo celo odišavijo z morskimi ježki. No, tako daleč mi danes ne bomo šli. In tudi če naša ribja enolončnica ne bo točno taka kot v Marseillu, bo prav omamno dišala!

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:35
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:45
Kultura

Nocoj se s premiero dokumentarnega filma Poletje ’91 režiserja Žige Virca začenja Kinodvorišče. Pripravili smo reportažo s sinočnjega odprtja festivala Kino Otok. Seznanili pa vas bomo tudi z zbornikom razprav Josipina Urbančič Turnograjska: prva dama slovenskega rodoljubnega Olimpa, ki so ga predstavili v NUK-u, ob 190-letnici rojstva prve slovenske pesnice, pisateljice, skladateljice in pianistke pa bodo na gradu Turn jutri pripravili mednarodni simpozij.

19:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Tarči: daleč od oči javnosti poteka prodaja še enega izmed preostalih kosov slovenske srebrnine, Športne loterije – paradržavnega monopolista, iz katerega se napaja slovenski šport. Kdo so ključni športni funkcionarji, ki vodijo prodajo, kdo bo imel od nje koristi, kdo so kupci in kaj bo storila država?

V treh delih avtorji dokumentarne serije, posvečene Aztekom, Inkom in Majem, z uporabo najsodobnejše tehnologije osvetlijo življenja teh starodavnih civilizacij, tudi srhljive prakse žrtvovanja ljudi, ter še danes presenetljive dosežke na področjih matematike in astronomije.

3. del: Maji
Legendarni in skrivnostni Maji so pred več kot 2000 leti zgradili gigantska mesta sredi džungle Srednje Amerike. Postavili so temelje astronomije in matematike, njihov slavni koledar pa še vedno velja za matematično mojstrovino. Zaton tega ljudstva je bil dolgo zavit v tančico skrivnosti, znanstveniki pa trdijo, da so končno odkrili vzrok zanj.

CHILDREN OF THE SUN / SÖHNE DER SONNE - MAYA, AZTEKEN UND INKA / Nemčija / 2020 / Režija: Carsten Obländer, Anja Reiss

22:05
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

22:10
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:40
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Slovenija bo v kratkem kot častna gostja gostovala na dveh mednarodnih knjižnih sejmih, oktobra letos v Frankfurtu in aprila prihodnje leto v Bologni. Preverili smo, kaj takšno gostovanje pomeni za slovenske založnike, kako se nanj pripravljajo in kaj si lahko od njega obetajo. Sto pet petkov zapored so se protestniki na ulicah borili za človekove pravice in demokracijo. Uporniška sporočila so podali z veliko mero ustvarjalnosti. Domiselni transparenti, lutke, poezija in drugi umetniški predmeti, s katerimi so na kolesarskih protestih predstavljali pereče teme, so zdaj na ogled na razstavi v Palači Cukrarna. Spremljamo tudi osrednji slovenski gledališki festival, 58. festival Borštnikovo srečanje. Predstavljamo, kdo je prejemnica Borštnikovega prstana ter kako sta zasnovana tako tekmovalni kot spremljevalni program. Pogovarjali smo se tudi z islandskim avtorjem Sjónom, ki je sedem let po nastopu na festivalu Fabula spet obiskal Slovenijo. Tokrat predstavlja prvi del trilogije CoDex 1962: Tvoje oči so me videle.

Politično-vohunska drama je posneta po resničnih dogodkih. Dogajanje je postavljeno v petdeseta leta prejšnjega stoletja in prikazuje vzpon Zahodne Nemčije, ki jo bremeni teža preteklosti, ko se spopada z zločinsko dediščino druge svetovne vojne. V tako okolje se, po letu bivanja v Londonu, vrne mlada Toni Schmidt, ki se kot pisarniška uslužbenka zaposli v eni od dveh tajnih služb v državi, Organizaciji Gehlen, iz katere je kasneje nastala Zvezna obveščevalna služba (BND). Razvpita organizacija, ki jo vodi Reinhard Gehlen, nastane pod patronatom ZDA, ki si od Gehlenovih izkušenj iz časa hladne vojne obeta korist. Ambiciozno Toni dogajanje kmalu posrka v svet sumničenja in izdaje.

ep. 1:
Bonn 1954. Dvajsetletna Toni se po enem letu vrne iz Anglije. Pričakajo jo zaročenec in družina, ki navzven z veliko žlico zajema dobrine, ki jih prinaša povojni razcvet. Toda Toni si želi več kot biti le žena in mati, in z očetovo pomočjo se zaposli kot tajnica v tajni organizaciji, ki jo vodi Reinhard Gehlen. To opazi Otto John, vodja druge nemške tajne službe, Zveznega urada za varstvo ustave, ki že dolgo sumi, da Gehlen s svojega položaja pomaga nekdanjim nacističnim zločincem. Da bi se prebil do Toni, pobrska po preteklosti njenega očeta in v njej najde ogromen črn madež.

BONN, ALTE FREUNDE, NEUE FEINDE / Nemčija / 2022
Scenarij: Claudia Garde, Martin Rehbock, Peter Furrer
Režija: Claudia Garde
V glavnih vlogah: Mercedes Müller, Sebastian Blomberg, Max Riemelt, Martin Wuttke, Juergen Maurer, Katharina Marie Schubert, Inga Busch, Luise von Finckh

V Sloveniji znanstveniki že 30 let podrobno spremljajo stanje gozda: osutost drevesnih krošenj in porumenelost listja, zdravstveno stanje drevja, listno površino, spremembo vegetacije, stanje gozdnih tal, mineralno prehrano drevja, količino in kakovost padavin, poškodovanost zaradi ozona in rast drevja. Obseg dreves merijo celo vsakih 30 minut. Ugotovili so, da je ta najmanjši ob 10. uri dopoldne. To jim je dalo vpogled tudi v procese znotraj dreves. Koliko vode potrebuje eno drevo? Gozd intenzivno spremljajo na 10 vzorčnih ploskvah. V oddaji boste spoznali dve, Borovec blizu Kočevske Reke in Brdo pri Kranju. Kaj vse nam ti podatki povedo o našem gozdu? Kako se je v 30 letih spremenil, kako nanj vplivajo podnebne spremembe in kakšen bo čez nekaj let?

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Nocoj se s premiero dokumentarnega filma Poletje ’91 režiserja Žige Virca začenja Kinodvorišče. Pripravili smo reportažo s sinočnjega odprtja festivala Kino Otok. Seznanili pa vas bomo tudi z zbornikom razprav Josipina Urbančič Turnograjska: prva dama slovenskega rodoljubnega Olimpa, ki so ga predstavili v NUK-u, ob 190-letnici rojstva prve slovenske pesnice, pisateljice, skladateljice in pianistke pa bodo na gradu Turn jutri pripravili mednarodni simpozij.

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov