Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 29. feb. 2024

TV Koper/Capodistria • Čet, 29. feb.

Telegiornale regionale del Friuli Venezia Giulia.

Regionalni dnevnik v italijanskem jeziku za FJK.

Oddaja namenjena vsem ljubiteljem alpinizma. Smučanje, deskanje, prosto plezanje in drugi športi na prostem, ki zagotavljajo adrenalinska doživetja.

Trasmissione dedicata alla poesia. Lettura e commento di poesie dell'ospite in studio.

Oddaja o poeziji. Branje in interpretacija poezij gostujočega avtorja.

Rubrica di approfondimento sui paesi mediterranei.

Poglobljen pregled na mediteranske države.

La Biblioteca Francescana sita in piazza Prešeren a Lubiana opera da 790 anni, come nessun’altro ente del genere in Slovenia.
L’artista visuale Marko Šajn lascia il segno delle sue tipiche figure umane utilizzando varie tecniche.
Il fotografo di fama mondiale Borut Peterlin rientra tra i pochi fotografi contemporanei a livello internazionale che utilizzano un’antica tecnica: la fotografia su vetro.
La tradizione artigianale della famiglia Kobola ha prodotto un bel numero di oggetti tipici e il più noto è l’orso della regione di Kočevsko.
A Trojane, lungo la trasversale che collega la Slovenia da est a ovest, il Krapfen già da oltre sei decenni invita frotte di escursionisti sloveni ed esteri.

790 let stara Frančiškanska Knjižnica na Prešernovem trgu v Ljubljani je najdlje stalno delujoča knjižnjična ustanova na Slovenskem.
Vizualni umetnik Marko Šajn pušča sledi svojih prepoznavnih človeških figur prek različnih likovnih tehnik.
Mednarodno priznani fotograf Borut Peterlin spada med le še peščico sodobnih svetovnih fotografov, ki se posvečajo starodavni fotografski tehniki – fotografiji na steklu.
Rokodelska tradicija družine Kobola in ljubezen do ustvarjanja z lesom, je ustvarila kar nekaj prepoznavnih izdelkov, med njimi pa gotovo kraljuje sloviti kočevski medved.
Na Trojanah, ob cestni povezavi vzhodne in zahodne Slovenije krof že več kot šest desetletij privablja množice domačih in tujih popotnikov.

Tedenska oddaja, ki izpostavlja in komentira dogajanja na spletu in v socialnih omrežjih. Oddajo pripravlja in vodi Rebeka Legović.

Magazine settimanale di approfondimento coprodotto dalle redazioni giornalistiche delle sedi Rai di Trieste e di Bari. La trasmissione si prefige di esplorare l'est per interpretare l'ovest,alla ricerca delle radici comuni.

Tedenska magazinska oddaja, ki nastaja v sodelovanju med novinarskimi uredništvi deželnih sedežev Rai-a v Trstu in Bariju. Namen oddaje je osvetliti vzhod,da bi razumeli tudi zahod,ter iskanje skupnih korenin.

Lara Sorgo è ricercatrice presso l'Istituto per gli studi etnici di Lubiana, si occupa in particolare di tutela delle minoranze, politica linguistica e rapporti interetnici. Ha conseguito numerosi successi accademici, in primis con la sua tesi di dottorato sulla letteratura italiana in Istria. È molto attiva anche nell'ambito della Comunità degli Italiani "Giuseppe Tartini" di Pirano.

Krožek KRU.T nudi podporo za izboljšanje kakovosti življenja predvsem starejšemu prebivalstvu.
O tem v oddaji s predsednico Mirno Viola in podpredsednico Pierino Furlan.

18:35
Vreme

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Telegiornale.

Poročila.

Notiziario sportivo quotidiano.

Dnevna športna oddaja.

La trasmissione dedicata al mondo dei viaggi che ogni settimana vi porta a conoscere cultura, storia, arte e costumi di regioni e Paesi lontani.


Potopisna oddaja, ki prikazuje življenje, kulturo, zgodovino ter običaje in navade oddaljenih regij in pokrajin.

Raziskovanje zemlje... morja... vesolja... prostora, ki nas obdaja. Vsako zadnjo nedeljo v mesecu bo to tema oddaj serije "Vesolje je...raziskovanje". Bodočnost človeštva temelji na znanosti in novih odkritjih. V novi oddaji "L'Universo è...esplorazione " / " Vesolje je...raziskovanje " več in najboljše iz sveta inovacij, vsako zadnjo nedeljo v mesecu na TV Koper-Capodistria. Da bomo več vedeli in bolje živeli. Avtorica in voditeljica oddaje Vesna Hočevar.
V tokratni oddaji bo govora o nanotehnologiji.

Esplorazione della terra... del mare... dello spazio... del mondo intorno a noi. E' quanto propone "L'Universo e'..." ogni ultima domenica del mese negli appuntamenti con la scienza e la ricerca. In »L'Universo è...esplorazione«, di più ed il meglio dal mondo del sapere. Perchè sapere di più significa vivere meglio. Autrice e conduttrice del programma Vesna Hočevar.
In questa puntata parleremo di progetti importanti che coinvolgono giovani ricercatori che studiano nuove possibili implementazioni delle nanotecnologie.

BellItalia si occupa di musei e di restauri, ma anche di paesaggio, di centri urbani, di tradizioni, personaggi e curiosità collegati alla storia e alla cultura del nostro Paese.

BellItalia je oddaja o muzejih, restavriranju, pokrajinah, urbanih centrih, tradicijah, osebah in zanimivostih italijanske zgodovine in kulture. Skozi potovanja po italijanskih regijah se v posameznih epizodah odkrivajo umetniške zaklade, znamenitosti, znane in manj znane. Oddaja je namenjena osebam, ki želijo poizvedeti o italijanski umetnosti, kulturi in pokrajinah.

Telegiornale.

Dnevnik.

Tedenska oddaja o umetnosti in kulturi. Gost oddaje italijanski fotograf Davide Degano.

Un viaggio fra le storie di molti artisti del panorama musicale italiano, ideato e condotto da Furio Morucci.

Klepet z glasbeniki italijanske popevke. Vodi Furio Morucci.

Magazine di automobilismo.

Oddaja o avtomobilizmu.

Krožek KRU.T nudi podporo za izboljšanje kakovosti življenja predvsem starejšemu prebivalstvu.
O tem v oddaji s predsednico Mirno Viola in podpredsednico Pierino Furlan.

Med številnimi klapskimi večeri v Sloveniji je Festival klap v Kopru edinstven, saj predstavlja večinoma acapella izvedbo ubranega petja, tako ljudskega kot umetniškega izvora. 5. festival klap je poleg organizatork prireditve Ženske klape Fritule gostil še dve moški klapi iz Slovenije, klapo San Lorenzo iz Pirana in klapo Galeb iz Cerknice, ter priznano klapo iz Hrvaške, žensko klapo Ladesta iz Lastovega, izjemno žensko klapo Luka iz Reke in eno najstarejših in najbolj poznanih moških klap iz Vele Luke na otoku Korčuli, klapo Ošjak.
EkipaTV Koper Capodistria je dogodek v celoti posnela, vabljeni k ogledu.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov