Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 29. feb. 2024

TV Slovenija 1 • Čet, 29. feb.

Odmevi vsak delavnik ob 22.10 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Seznanili vas bomo z novim plesnim solom Milana Tomášika, ki ga nocoj premierno predstavlja v Cankarjevem domu. Bili smo na odprtju razstave Dragana Teodorovića - Zeke "To je bilo neko lepše i srećnije vreme" v galeriji Photon. Seznanili vas bomo tudi z razstavo turško-ameriškega večmedijskega umetnika Refika Anadola v londonski galeriji Serpentine in korejskim filmom Pošast, ki ga bodo nocoj premierno prikazali v Kinodvoru.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Ko Cofek odkrije, da v smrdljivem vrtnem kompostu živijo deževniki, se mu ti zasmilijo in odnese jih v svojo sobo. Kmalu pa spozna, da to, kar prija njemu, ni nujno dobro tudi za druge.

Četrtkovo oddajo Dobro jutro bodo ustvarjali mariborski jutranjiki. Posvetili se bodo 29. februarju, ki ga na koledarju zagledamo vsake štiri leta. Na ta dan praznujejo smolčki in enega izmed njih so povabili tudi v oddajo. Goran se bo tokrat preizkusil v vlogi policista, spoznavali bodo dejavnosti Tehno parka v Celju, ob koncu oddaje pa bo glasbena zasedba LPS predstavila čisto novo skladbo in album. Oddaja bo na sporedu od 7.00 do 9.00, vodila jo bosta Katja Treer in Andrej Geržina.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.
Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.
Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Pri Poličarju in Poličarici je zmanjkalo moke. Da ne bosta lačna, je žena moža poslala v mlin. Poličar si je na ramo zadel vrečo in odšel na pot. Vodila ga je tudi čez velik gozd in sredi gozda si je želel odpočiti. Sedel je na velik kamen. Nenadoma je zaslišal stokanje in vpitje. Kamen je odvalil vstran. Pod njim je ležala ogromna kača, presrečna, da ji je s tem rešil življenje. V zahvalo pa ga je ogromna žival želela pičiti. Poličar se je tega ustrašil, pomoč pa je našel v treh živalih, ki so prišli mimo. Kača je pristala na to, da odločitev o tem prepustita trem živalim, ki so prišle mimo. Pes in konj podpreta kačo, lisica pa kmetu obljubila pomoč, če ji bo dal domače kokoši. Rade volje je kmet pristal na to. Lisica je torej kačo prelisičila in jo pripravila do tega, da se je zopet zvila v klobčič, Poličar pa je kamen prekucnil čeznjo. Nato je nadaljeval pot do mlinarja, lisica pa je stekla do kmetije. Poličarica jo je že na daleč opazila in spodila, tako da lisica ni nikoli dobila kokoši. Zato se še danes vrača h tej hiši.

Nerode so morali postaviti ograjo, pa so po nesreči zgradili labirint! Eden od njih je ostal notri … Mu lahko Ekipa Tinpo pomaga, da bo našel pot ven?

Ljubozver izgubi svoj kamen za srečo, zato ga skrbi, da ne bo mogel nastopiti na festivalu.

Oskar z Elo uživa v torti za rojstni dan. Žal pa nič ne gre po načrtih!

Nekoč je v veliki hiši sredi mesta živela miš. V hiši je bila bogato založena shramba. Miš jo je vsak dan obiskovala, zato je bila lepo rejena. Njena dlaka se je svetila, njena lička pa so pokala od zdravja. Nekega dne je vzela papir in črnilo in prijateljici poljski miši napisal pismo, povabila jo je na obisk.

Poljska miš je živela na polju in je bila hudo redna. Živela je v skromni hiški in za svojo hrano je morala pošteno garati. Zato je bila poljska miš drobna in suha. Ko je dobila vabilo od gosposke prijateljice je od veselja poskočila in se še isti dan odpravila v mesto.

Ko je zagledala bogato shrambo, so se ji od toliko dobrot, zašibila kolena. Tam so bili hlebci sira, velikanske štruce kruha, salame, klobase in vse sorte drugih dobrot. Pognala se je med dobrote in grizljava vse po vrsti, vsakega po malo. Ravno je pomočila svoje tačke v veliko skledo smetane, ko so se odprla vrata in v shrambo je stopila gospodinja...

Ana in Peter se želita na potovanje v Frankfurt dobro pripraviti. O Frankfurtu in okolici zbereta čim več zanimivih informacij. Hkrati pa preverita, kakšno bo vreme v tednu, ko se bosta odpravila na svoje potovanje.

Skrajni čas je, da Ana in Peter pripravita prtljago. Ana se odloči, da bo na pot vzela kovček, Petru je ljubši nahrbtnik. Za vsak primer se odpravita še po nakupih, saj v primeru slabega vremena potrebujeta vsaj anorak, Peter pa mora svoj taborniški nahrbtnik zamenjati z večjim.

Bliža se konec igre. Stric Danijel pomaga Joštu na banki deaktivirati ukradeno plačilno kartico. Medtem morajo Mladi mojstri financ raziskati vse o povezavi z varčevanjem, vendar sta v naslednji krog igre sprejeti le najboljši dve ekipi. Skupina je pred veliko preizkušnjo.

Po Basimovi zaslugi ekipa zdaj ve, kdo je eden od članov tolpe. Potrebujejo samo še ime. Morena obišče Pietra, da bi ublažila napetost, ki vlada med njima, odkar sta se skoraj poljubila. Toda njun pogovor se navsezadnje konča s poljubom, ki sta mu od daleč priča Flo in Soufian.

Flo spozna, da ni ravnala prav, zato iz učiteljevega poštnega predala poskusi izbrisati oddani projekt. Kenza je besna nanjo in na Basima, toda vseeno se odloči, da bo še naprej pomagala Kapucarju. Soufian je videl, da sta se Pieter in Mrena poljubila, zato se hoče maščevati. Skuje načrt, ki Kapucarja in njegovo ekipo popelje naravnost v past.

Nagrajeni mladinski film o navdušeni mladi vlogerki se dotakne tudi tem ekologije in prebežnikov.

12-letna Binti živi v Belgiji in navdušeno ustvarja svoj vlog. Z očetom sta brez dokumentov prišla iz Konga in se morata skrivati, saj oblasti neusmiljeno preganjajo prebežnike brez dokumentov in jih deportirajo nazaj v okolje, iz katerega so pobegnili. V njeno življenje, v katerem se prepletajo sanje in krute okoliščine, vstopi deček Elias. Ta ima svojo hišo na drevesu in vodi Klub za rešitev okapijev, izumirajočih žiraf iz Konga. Binti se pridruži njegovemu ekološkemu projektu in začne ustvarjati družbeno angažiran vlog.

Film, ki je bil nagrajen na številnih festivalih otroško-mladinskih filmov, je uvrščen tudi v Kinodvorov Kinobalon, kjer so o njem izdali posebno knjižico.

Izvirni naslov: BINTI / Belgijski film, 2019 / Režija: Frederike Migom / Igrajo: Bebel Tshiani Baloji, Mo Bakker, Joke Devynck, Baloji, Frank Dierens

12:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

Tokrat se fantje s prijateljem Nickom z manjšega odpravijo na večji otok, tudi del Papue Nove Gvineje, najprej v gorati predel. V vasi Goroka se udeležijo plesnega obreda Blatnežev z lokom in puščicami. Ta jim vzbudi nemalo nelagodja, ker se morajo razgaliti. Potem pa z letalom poletijo v oddaljeni konec reke Sepik, kjer postanejo člani plemena. Neokrnjena narava in preprost, a učinkovit način življenja tamkajšnjih domačinov jih očarata.

DEPARTURES / Kanada / Departures Entertainment 2 Inc. 2010 / Avtorja: Scott Wilson, Justin Lukach / Direktor fotografije in režiser: Andre Dupuis

V tokratnem Mikserju bo govor o pomanjkanju slovenskih občinskih jasli v tržaški občini. Gosta voditeljice Mairim Cheber bosta Nives Košuta in Matia Premolin, ki pereče vprašanje zelo dobro poznata in si skupaj s slovenskimi občinskimi svetniki in drugimi akterji prizadevata za dokončno rešitev. V prispevkih bosta spregovorila tudi ravnatelj Dijaškega doma Srečka Kosovela Gorazd Pučnik in nekdanji svetnik Občine Trst, odvetnik Peter Močnik. Režijo podpisuje Luana Grilanc, ekipo dopolnjujeta še urednika Jan Leopoli in Nataša Ferletič.

A Nagyító alatt című adásban a 2024. évi jeles évfordulókat vesszük sorra.

V oddaji Pod drobnogledom bomo spregovorili o pomembnih jubilejih v letu 2024.

Jessica se tik pred poroko spre z Annabelle, ki ji pri tem uniči poročno obleko. Razburjena Jessica zbeži, namesto da bi šla na poroko.
Annabelle osvaja Paula, zato zaigra, da je rešila Luno. Hvaležni Paul jo povabi na pijačo, da bi se dogovorila za treninge.
Franzi hoče pozabiti na moške in išče novo službo.
Linda ob Dirkovem poljubu ni ostala ravnodušna in je to povedala Andréju. Dirk na vsak način hoče ponižati Andréja, a mu Christoph jasno pove, da mu je André ljubši.


STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

16:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:05
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Žarko poskuša Živi dokazati, da lahko vsak osliček postane čarodej, a kmalu ugotovi, da je to težje, kot je mislil. Ker njegovi triki ne delujejo, je Žarko vse bolj razočaran, dokler mu Živa ne pokaže, da je prava čarovnija skrita v vsakem od nas.

Dedi pujs je na svojem vrtu postavil šotor. Pepa in njeni prijatelji se odločijo, da bodo v njem pripravili cirkus. Pepa je cirkuška ravnateljica in predstava se lahko začne!

Vse je pripravljeno na noč čarovnic. Krokar dolbe še zadnjo bučo, medtem ko Koyaa že sladko spi. Sredi noči ga potopljenega v sen zbudi odeja, ki ga odkrije. Ne pusti se motiti in se pokrije nazaj, a odeja ne odneha. Prime jo z obema rokama, toda odeja ga s sunkom potegne iz postelje, da vzleti skupaj z njo. Z rokami vstran lovi ravnotežje na leteči odeji, dokler ga ta ne vrže na tla. Koyaa se ne zaveda, da ima to noč odeja za bregom še marsikaj ...

Zajedavci ali paraziti lahko povzročijo neverjetne otekline človeških okončin. Ribi lahko odgriznejo jezik, pri miših lahko vplivajo na njihove možgane, tako da se te ne bojijo več mačk. Paraziti so zelo številna in različna skupina organizmov. Skupno jim je, da živijo na račun drugih organizmov. Le zelo majhen delež parazitov lahko okuži tudi ljudi. Kljub temu veljajo paraziti za nevarne in tudi nagnusne organizme, ki bi jih radi, v nasprotju s številnimi sesalci, pticami, vodnimi živalmi, izkoreninili. Kakšna pa je njihova vloga? Lahko tudi pozitivno učinkujejo na nas, na naše zdravje in druge živali in rastline?

Maša Trubačev in Petra Trofenik, mladi ljubiteljski kuharici, sta nova obraza druge sezone popoldanske kuharske oddaje Šef doma. Širši javnosti sta poznani kot finalistki priljubljenega kuharskega šova, sodelovali pa sta tudi pri drugih odmevnejših kulinaričnih dogodkih v Sloveniji.
Maša in Petra si bosta med tednom predajali kuharsko štafeto, ob petkih pa bosta v prenovljenem kuharskem studiu združili moči, druga drugo učili novih kuharskih trikov in skupaj opogumljali kuharske navdušence ter tiste, ki radi dobro jedo, da tudi sami postanejo kuharski šefi v svojih domačih kuhinjah.

Kaj če bi danes spekli kremno pecivo z jagodami? Prefinjeno zveneče pecivo mille-feuille je pravzaprav bratranec naših dobro znanih kremnih rezin. Zato bo tudi zanj osnovna sestavina vaniljeva krema, ki jo bomo nanesli med več plasti pečenega listnatega testa.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:40
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Tarči o etiki, morali in Hipokratu ter o prelomljenih obljubah politike. Kdo bo odgovarjal za prestavljene preglede, zamujene diagnoze in poslabšanje zdravja državljanov? Kdo je dopustil, da je po epidemiji covida, zaradi katere so se drastično podaljšale čakalne vrste, zdravstvo doletela še dolgotrajna stavka? Kako se lahko iz brezizhodnega položaja reši Fides in kaj bosta naredila ministrica in vlada?

Dokumentarna serija v treh delih razkriva zgodbo Vladimirja Putina, pretkanega in nepredvidljivega državnika, ki že več kot dve desetletji vlada z železno roko. Od kod izvirajo njegovi ponos, jeza in dojemanje izdaje? Kako so se oblikovale vrednote tega nekdanjega ruskega vohuna? Ob zelo povednih arhivskih posnetkih o Putinovi vladavini pričajo nekdanji sodelavci, nasprotniki in žrtve.

1. del: V prvem delu spoznamo Putinove korenine, kako se je pri oblikovanju politične osebnosti zgledoval po ruskem liku Jamesa Bonda in kako je v svojo vladavino vnesel veščine tajnih agentov.

PUTIN, A RUSSIAN SPY STORY / Velika Britanija / 2020 / Režija: Nick Green

22:05
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

22:10
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.10 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Društvo slovenskih režiserjev in režiserk bo nocoj v Slovenski Kinoteki podelilo Štigličeve nagrade. V Španskih borcih bo premiera plesne predstave Moji najdražji rituali, ki je nastala v mednarodnem sodelovanju. V Studiu Umetnostne galerije Maribor se s prostorsko postavitvijo Ostaline predstavlja akademska kiparka Metka Kavčič. V Cankarjevem domu pa so na oder postavili mladinsko gledališko predstavo Vikingi: Pesem severnih morij, ki je nastala v koprodukciji z Zavodom Margareta Schwarzwald.

22:50
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

V oddaji bo predstavljena slovenska nacionalna opera Gorenjski slavček Antona Foersterja, ki je bila premierno uprizorjena v Graški operi z avstrijskim ansamblom v slovenskem jeziku. Gre za prelomni dogodek v slovenski operni kulturi, o čemer bosta govorila intendant graške Opere in umetniški direktor ljubljanske Opere, ki je opravil tudi redakcijo partiture.
Glede na to, da se je Anton Foerster izpopolnjeval pri češkem skladatelju Bedřichu Smetani, se bomo spomnili 200. obletnice rojstva tega največjega češkega skladatelja. Smetani bo posvečen letošnji festival v Ostravi, na katerem bodo uprizorili vseh njegovih osem oper. Med njimi bosta tudi Dve vdovi, ki ju je režiral slovenski režiser Rocc.
Slovenski baritonist Jaka Mihelač pa bo spregovoril o svoji glasbeni karieri. Sezona 2023/24 je zanj izjemno uspešna, saj je po večletnem sodelovanju v opernem studiu znamenite Berlinske državne opere – Staatsoper Berlin – podpisal pogodbo o stalnem angažmaju v tej operni hiši, ki velja za eno najuglednejših v Evropi.

Prisluhnite koncertnemu večeru avtorske glasbe priznane sodobne češke jazzovske skladateljice Štěpánke Balcarové, ki je prvič dirigirala Big Bandu RTV Slovenija. Na sporedu bodo zazvenele zahtevnejše skladbe o posameznikovem upanju in težkih življenjskih odločitvah, kot tudi bolj vesele in igrive skladbe s preprostimi melodijami in zabavnim karakterjem.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov