Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 7. nov. 2020

TV Maribor • Sob, 7. nov.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni.

Živali so pogrešale pomlad, saj je zima trajala že res predolgo. Zato so se odpravile iskat toplo vreme, ki ga je ugrabil medved in odnesel na nebo. Sklenile so, da bodo toplo vreme osvobodile. Seveda pa so morale najprej najti ključe medvedove koče in pri tej nalogi se je nadvse izkazala drobcena miška.

Znana pravljica v novi hudomušni preobleki nagovarja na sodoben in samosvoj način ter govori o večnih resnicah. Prikazuje spretnost in pogum, ki sta potrebna za zmago nad nevarnostjo. Kdo bo koga – volk kozlička ali kozlička volka? Saj je vse samo igra, a srečen konec kljub temu pomirja.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Kedves Nézőink! Ma a Hidakkal jelentkezünk. Az adás tartalma:

- közel 250 új magyar könyvvel gazdagodott az 1. Számú Lendvai KÁI könyvtára;
- elkezdődött a lendvai plébániatemplom több évig tartó felújítása;
- vallásgyakorlat a járvány alatt;
- a hodosi Scheck Erzsébet 100. születésnapját ünnepelte;
- Ízes Muravidék: a vargánya tartósítása.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Mostovi si lahko ogledate naslednje prispevke:

- knjižnica DOŠ I Lendava bogatejša za 250 novih madžarskih knjig;
- začela se je več let trajajoča obnova lendavske župnijske cerkve;
- prakticiranje vere v času epidemije;
- Erzsébet Scheck iz Hodoša je praznovala 100. rojstni dan;
- rubrika Okusi Prekmurja: sušenje in vlaganje jurčkov.

Poglejte si posnetek tradicionalne, že 47. prireditve Ciciban poje in pleše, na kateri se s pevskimi in plesnimi točkami predstavljajo predšolski otroci iz vrtcev severovzhodne Slovenije. Na oder je pogumno stopilo veliko otrok. Vabljeni k ogledu!

Mariborski del oddaje Dobro jutro bomo začeli z zdravjem na delovnem mestu, poklonili se bomo skrivnostim in obletnici Prve gimnazije Maribor, na terenu preverili na kakšnem odru se bodo znašli dijaki Konservatorija za glasbo, Marko Soršak Soki pa bo pojasnil kaj je z njegovo akcijo 20 za 20 in kako lahko poučuje v teh razmerah.

Ruth Podgornik Reš je prva Slovenka, ki je pretekla Špartatlon, enega najtežjih in najbolj cenjenih maratonov na svetu. Udeleženci naredijo prve tekaške korake pod atensko Akropolo, in se spoznavanju svojih meja prepustijo po poti atenskega vojaka Filipidesa. Njegov je izrek: »Zmagali smo!«, nesmrtne besede, ki jih je po dveh dneh teka od Aten do Šparte izrekel svojim sovojakom v bitki s Perzijci… nato izdihnil.
Ekipa RTV Slovenija, Televizije Maribor, je Ruth spremljala od njenega rojstnega dne, ko se je sredi zime prijavila na tek in se polna energije podala na trening v zasneženo pokrajino. S kamero ji sledimo na Vršič, na turno smuko s Stola, pri kolesarjenju na Jezerskem in spustu po ledeniku Ledina. Beležimo jutranje sadno zelenjavne napitke, obisk pri terapevtih in razmišljanja o pripravah…
Na grških tleh je izpred objektiva ne spustimo od pristanka s trajektom v Patrasu do poljuba kralja Leonidasa v Šparti. Tekla je 32 ur in 17 minut…
RUTH 246,8 je več kot le športni film. To je zgodba o preseganju sebe, cilju, ljubezni, zaupanju in prijateljstvu…
Avtorica oddaje je mag. Irena Bedrač, snemalec Danilo Plazovnik, asistent, snemalec Borut Krois in montažer Igor Purnat.
Vabljeni k ogledu.

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Oddaja Slovenski utrinki, ki je na madžarski televiziji na sporedu od leta 1992 vsakih štirinajst dni, je informativnega značaja. Pripravlja se o Slovencih na Madžarskem in je namenjena predvsem na Madžarskem živeči slovenski skupnosti. V magazinih je največji poudarek na narodnostni kulturi, ohranjanju porabske tradicije, porabskem šolstvu in narodnostni politiki. Vključeno je tudi čezmejno sodelovanje med Prekmurjem in Porabjem, občasno pa so objavljene tudi reportaže iz Slovenije. Vabljeni k ogledu.

Ob 300 letnici rojstva habsburške cesarice Marije Terezije je pod okriljem Deželnega sedeža RAI Trst in projekta čezmejne televizije Lynx, nastal zanimiv dokumentarni film. Posneli so ga v Trstu, Gorici in na Dunaju. V njem se prepletajo zanimive informacije o vlogi Marije Terezije pri razvoju Trsta, Gorice in okolice. Videli pa boste tudi nekatere dragocenosti, ki niso vselej na ogled javnosti.

V peti oddaji 25. festivala Fens vam bomo predstavili udeležence NOVE SCENE Fens 2020.
Avtorske skladbe boste spoznali v zanimivih ter kreativnih predstavitvah mladih izvajalcev in v njihovih videospotih.
Predstavili se bodo: TARA VIDOVIĆ... LINA CIGLER... EMA UVALIĆ... INES TRDIN... MANCA TOMINŠEK... NELI JEROT... in TJAŠA JAKUP...

Živali so pogrešale pomlad, saj je zima trajala že res predolgo. Zato so se odpravile iskat toplo vreme, ki ga je ugrabil medved in odnesel na nebo. Sklenile so, da bodo toplo vreme osvobodile. Seveda pa so morale najprej najti ključe medvedove koče in pri tej nalogi se je nadvse izkazala drobcena miška.

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

Vabljeni k ogledu.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Gostja oddaje Dober večer Televizije Maribor bo Marija Hernja Masten letošnja prejemnica Aškerčeve nagrade za življenjsko delo, ki jo podeljuje Arhivsko društvo Slovenije. Njeno zavzeto delo je predvsem ptujsko – ormoškemu koncu razkrilo številna dejstva preteklosti. Bodite z nami v ponedeljek, 2. novembra ob 20. uri.

Oddaja »Obrazi naših rojakov« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

V letu, ko zaznamujemo 30 let od zgodovinskih dogodkov v procesu nastajanja države, se spominjamo tudi gospodarskega osamosvajanja. Slovenija je izgubila jugoslovanski trg, uvedla lastno denarno enoto – tolar, sprejela tržno gospodarstvo ter začela privatizacijo. Dobili smo borzo vrednostnih papirjev. Kako se teh prelomnih časov spominjajo dr. Jože Mencinger, dr. France Arhar, dr. Draško Veselinovič in Igor Umek? V oddaji Slovenija – 30 let: Kako smo se gospodarsko osamosvajali z Vido Petrovčič.

Od 1. oktobra cene naftnih derivatov niso več regulirane. Vlada je namreč nekaj dni pred iztekom uredbe, s katero je regulirala ceni 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva izven avtocest, ugotovila, da ukrep ni več potreben. Med ključnimi argumenti za liberalizacijo cen naj bi bilo omogočanje večje konkurence na trgu, ki naj bi najprej povečala ponudbo bencinskih servisov diskontnih trgovcev, nato pa na trg privabila tudi nove ponudnike. Ravno zato naj ne bi prišlo do dodatnega dviga marž naftnih trgovcev in s tem bistvenega dviga cen naftnih derivatov.

V oddaji Umetni raj smo se na Festivalu slovenskega filma pogovarjali s filmskimi ustvarjalci ter direktorji SFC-ja, RTV-ja in AIPE o aktualni kulturno politični situaciji na področju filma, ki se je letos znašel v primežu korona krize in politične blokade filmske produkcije. Marcel Štefančič, jr. predstavlja svojo najnovejšo knjigo Če umrem, preden se zbudim o filmu noir, žanru črnih kriminalk, s katerimi so holivudski režiserji do začetka hladne vojne in makartizma nastavljali ogledalo dekadenci kapitalizma in nelagodju medvojne in povojne ameriške družbe v štiridesetih in petdesetih letih prejšnjega stoletja.
Avtorica oddaje: Mateja Valentinčič
Režiser: Slavko Hren

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na TV Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov