Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 7. nov. 2020

TV Slovenija 1 • Sob, 7. nov.

Nocoj v Kulturi o slovenskem izboru pesmi Pat Parker, ki je preveden iz knjige The Complete Works of Pat Parker. Ob 150. obletnici Metropolitanskega muzeja je inštitut za kostume odprl razstavo O času - moda in trajanje, kjer se sprehodimo skozi 150 letno zgodovino mode. Na dražbi tudi slika Kanjon Nichols, ki velja za najbolj pomemben Hockneyev pejsaž.
V kulturi bivanja pa o ureditvi starega mestnega jedra - kastre v Ajdovščini, arhitekturnega biroja Ravnikar-Potokar.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

07:00
Otroški program: Op!

Svoja vrata je odprla čudoknjižnica. So knjige na policah zložene po abecedi? In kako obiskovalca Nola in Maks ravnata s knjigami? Bo Maks našel svojo izgubljeno slikanico? Čudogozd je vedno v pripravljenosti za pomoč. Potrebno je izreči le čudobesedo…

Lojzek in Pika si pod krošnjo jablane postavita kočo. Toda v njej ves čas ropota, saj na streho drug za drugim padajo jabolka. Da bi lahko prestavil kar celo kočo naenkrat, se Lojzek domisli, da bo narisal žerjav.

Lili pomaga Stanku loviti ribe z mrežo, a je ta pretežka, da bi jo sama zvlekla na krov. Ko si poskušata pomagati z zarjavelim vitlom, naredita veliko packarijo in spravita Pingija v nevarnost.

Avi, Riku in Teu je tako všeč prijetno škrebljanje dežnih kapljic, da iz njih ustvarijo prijetno glasbo in k sodelovanju povabijo še druge gozdne živali. Kako ubrane melodije zazvenijo!

Zaradi Zajcev ima Valentinček le nekaj ur časa, da posname film za natečaj Novi upi. Kalimero in prijatelji v filmu igrajo gusarje, a bratranci Zajci namenoma pokvarijo vsak posnetek. Kalimero mora rešiti Valentinčkov film, pa čeprav to pomeni, da Zajci dobijo stranske vloge.

Na stadionu Repek je zapadel sneg in kužki ne morejo igrati nogometa. Mraz je in pomočniku Vidu se je pokvaril snežni plug. Vse kaže, da bodo morali kužki kar sami odstraniti sneg z igrišča.

Darzi bi rad bil pogumen in močen kot drugi veliki ptiči, a ti ne verjamejo, da mu bo uspelo. Mavgli, Balu in Bagira bi Darzija radi razvedrili, zato ga povabijo na potep.

Z kot Zofka je nova oddaja, ki jo bodo predšolski otroci ob sobotnih jutrih lahko spremljali v živo. Izmenjaje jo bodo vodili Nejko Smejko, Anka in Gaki v družbi navihanih Zane, Larsa in Karle. Sestavljali bodo besede in reševali besedne uganke, pri čemer bodo lahko sodelovali tudi gledalci. Spoznavali bodo poklice in izvedeli, čemu so namenjeni nekateri predmeti. Otroci zunaj studia bodo predstavljali živali in se oglašali iz delovnega kotička. Tudi hudomušnih pesmi ne bo manjkalo. Vse to pa bo tiho in mirno opazovala zofa Zofka …

Pepe pravi, da se nekaterih strahov ne rešiš nikoli. On se na primer še vedno boji majcenih, gomazečih pajkov. Misliš, da še ni prepozno, da premaga strah pred njimi? To bo poskušal v družbi pogumne in iskrive prijateljice Ronje. Pridi tudi ti!

Pia se je udarila v glavo! Resno! Ni druge razumne razlage za odločitev, da ne bo več vozila taksija in da se bo preselila v Južno Ameriko. Juno in Brina sta že v komisijski trgovini, kjer skušata prodati obleke, ki jih Pia menda ne bo več potrebovala, Hana in Matija raziskujeta, kako izdelamo ključ, Zoja in Til pa hranita krokodila. Medtem pa Firbcologi v studiu točijo krokodilje solze. Pia se namreč ne šali, res odhaja …

Nika in Nik imata po novem Sobotni krompir! V svojo družbo vabita zanimive znane in manj znane goste, lotita se zabavnih in kdaj pa kdaj tudi resnih tem, mlade spodbujata k ustvarjanju in raziskovanju, drug drugega še naprej izzivata z novimi izzivi, preverjata, kaj mladi počnejo ob sobotah in kakšno je bilo otroštvo popularnih …

V tretji oddaji se za uvrstitev v drugi krog potegujejo Valentina, Miha in Rožle iz OŠ Trebnje (rumeni) ter Maša Valentina, Manca in Žan Luka iz OŠ Šmarje – Sap (vijolični). Medtem, ko so pri peki buhtljev precej suvereni, jim jo zagode Srečko Kosovel. Ovire v labirintu nagajajo obema ekipama, ki se precej bolje znajdeta v trgovini s čevlji in pri procesih gorenja. Za koga je odločilno rusko vrtanje luknje proti središču Zemlje, pa v naši oddaji.
Kviz Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe.

Najpomembnejša novica v Infodromu je pouk na daljavo po podaljšanih jesenskih počitnicah, zato nas je v Infogromu zanimalo mnenje gledalcev o tej odločitvi vlade. Pojasnili smo tudi nekaj navodil in odločitev Ministrstva za izobraževanje. Srednješolka Maša je ta teden že preživela ob pouku na daljavo, njena bratec in sestrica pa sta še uživala v počitnicah. V Spletkah smo opisali aplikacijo #OstaniZdrav, ki je namenjena sledenju stikom okuženih oseb, kar pomaga pri zamejitvi širjenja novega koronavirusa. Na Osnovni šoli Kolezija so pripravili raziskovalno nalogo, v kateri so preverjali tudi, ali se ob igranju iger sprostimo. Predstavili smo rezultate.

Hunter ni niti malo vesela selitve v Gooidorp, povrhu vsega pa se na vratih prikaže še varuška. Tudi v šoli se ne znajde najbolje. Takoj prvi dan se spre s kapetanko hokejske ekipe in zaradi tega pristane pri šolskem psihiatru.

V Tarči o nabavi zaščitne opreme in investicijah med drugim valom epidemije. Kdaj gre za nakupe življenjsko potrebne opreme in kdaj za izkoriščanje kriznih razmer za delitev poslov izbranim ponudnikom?

Ob svetovnem dnevu romskega jezika 5. novembra preverjamo, kako se jezik ohranja danes in kako k temu pripomorejo publikacije v romskem jeziku. Nina Brasseur, mlada prekmurska romska pevka predstavlja svoj prvi singel in videospot Brez tebe. Pripravili smo tudi posebno, daljšo rubriko o romskem jeziku, v kateri se bomo pogovarjali o prednostih romščine in se posvetili sodobnemu izzivu tega jezika – umetni romščini.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Obiskali smo izobraževalno kmetijo miru, kjer rešene živali živijo srečno do konca svojih dni, poimenovano »V Pravljici«. Predstavljamo mariborskega predstavnika pasme angleški staffordshire bulterer, po imenu Torro. Pojasnjujemo komu in čemu je namenjeno Testiranje na prisotnosti virusa SARS-CoV-2 pri živalih, ki ga izvajajo na Veterinarski fakulteti Univerze v Ljubljani. Družili smo se z »baronskimi živalmi« in spoznali pogled njihovih skrbnikov, družine Uranjek, na odnos človek – žival. Odkrivamo, zakaj lahko te dni v Krajinskem parku Račkih ribnikih opazimo večje število čapelj. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

Kdaj je oseba, ki se okuži z virusom SARS-CoV-2, najbolj kužna? Ali virus lahko prenašajo tudi asimptomatiki - torej okuženi, ki ne kažejo znakov bolezni? Koliko časa po preboleli okužbi s covidom-19 smo še zaščiteni pred novo okužbo? V oddaji Znanost o virusu bomo o kužnosti in imunosti govorili s prof. dr. Janezom Tomažičem z Infekcijske klinike in vročinska stanja UKC Ljubljana.

Okvara sluha nedvomno spremeni življenje tako gluhe in naglušne osebe kot njene družine, saj zahteva veliko prilagajanja in učenja, da sta rehabilitacija in integracija v okolje uspešni. Naglušni se zaradi komunikacijskih ovir spoprijemajo s številnimi težavami, trpijo zaradi občutka nesprejetosti in socialne izolacije. Mogoče se prav zaradi diskriminacije in stigmatizacije marsikdo, ki opazi okvaro sluha, ne odloči (še) pravi čas za obisk specialista. Za pomoč in nabavo slušnega aparata se težko odločijo predvsem mladi. Vendar je čas najpomembnejši, prek zdravstvenega zavarovanja pa je mogoče dobiti dovolj kakovosten slušni aparat, ki bo izboljšal sluh in ne bo kvaril našega zunanjega videza.

1. del: Antarktika
Najjužnejša celina je tudi najhladnejša, najbolj vetrovna in najbolj negostoljubna. Tam lahko preživijo le najbolj žilave živali. Weddellovi tjulnji grizljajo led, da jim voda ne bi zamrznila, razpoložljivo kopno zasedejo velikanske kolonije kraljevskih pingvinov, za prostor na obali pa se spopadajo štiritonski morski sloni. Življenje obstaja le zaradi izjemno bogatih voda, ki obdajajo celino. A tudi tu se morje segreva, zaradi česar je prihodnost negotova.

SEVEN WORLDS, ONE PLANET / Francija, Kitajska, Nemčija, Velika Britanija, ZDA / 2019 / Režija: Fredi Devas, Emma Napper, Chadden Hunter, Giles Badger

V Pokrajinskem laboratoriju za raziskave v Laimburgu so opravili popis in na gorskih kmetijah Južne Tirolske odkrili približno sto starih sort jabolk. Ustanovili so semensko banko, katere namen je ohranjati, preučevati in uporabljati genetsko dediščino za ustvarjanje novih križancev.
Smrekovec, ugasli vulkan na obrobju Karavank nad Savinjsko dolino je izjemna geološka točka sredi slovenske alpske pokrajine. Je namreč ostanek nekdaj zelo velikega podmorskega vulkana, ki je pred 23 milijoni let pokrival 800 kvadratnih kilometrov morskega dna.
Dragan Janović iz Musaleža pri Poreču, za prijatelje prof. Baltazar, je upokojeni inženir puljske ladjedelnice Uljanik. Zadnjih šest let je posvetil gradnji svoje ladje, ki jo lahko primerjamo z industrijsko izdelanimi jahtami.
Čeprav je vidra ogrožena živalska vrsta, v zadnjem času ugotavljajo, da se vidre po Evropi vračajo v svoje nekdanje življenjske prostore, saj se onesnaževanje voda počasi zmanjšuje. Pravi raj za vidre so tudi nekatera območja na Madžarskem, kjer so ji podelili naziv sesalec leta 2020.

ČAJOTE – PEČENE IN V ZAVITKU
Gospa Tatjana je čajote s svojega vrta že pobrala, zato jih je tokrat dobila pri sosedi. Na bližnjem, osončenem hribu so namreč te bodičaste bučke res obilno obrodile, raztezajo se čez vso škarpo. Olupljene plodove nariba in vmeša v sladek skutin zavitek. Lahko jih tudi spečemo s krompirjem ali pojemo kar surove.

ZELENJAVA V STANOVANJIH
Čez zimo si lahko na še tako majhnem prostoru v naših domovih vzgojimo kakšno špinačo ali pa mikrozelenjavo. Klementina je uporabila glinene podstavke, prikladni so tudi odpadni zabojčki in prazna cvetlična korita. Pazimo pri zeliščih; redno osmukamo porumenele liste in jih nikoli ne porežemo do konca.

ODGANJALEC SRN
Če si divjad redno privošči pridelke z naših vrtov ali sadovnjakov, bodo prav prišli Davorjevi nasveti. Z njegove grede so letos srne posmukale na desetine sadik solate in drugih posevkov. Pomaga si z domačim pripravkom iz jajc ali čilijev. Tokrat bo pokazal, kako je okoli vrta namestil odganjalo iz pasjih dlak.

ZASIPNICE LONČNIC
Nekatere rastline, med njimi so tudi ingverji, žajblji in sivke, lahko prezimimo z zakopom v vrtu. Da jih bomo spomladi lažje prepoznali, jih označimo z imeni. Nekaterim namreč čez zimo odmrejo vsi nadzemni deli. Letos zakopane mlade rastline bodo prihodnjo zimo že dovolj krepke, da bodo preživele na prostem.

Ne pozabite tudi na nagradno vprašanje – za nagrade kluba Gaia. Predstavili smo večji vrt Marjana Radetiča v Kopru. Zanima nas, zakaj upokojeni zdravnik uporablja organska gnojila. Odgovore pričakujemo do 17. novembra 2020.
navrtu@rtvslo.si

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Slovenska avtorska oddaja, ki odpira vrata v hiše in stanovanja, slikovite vrtove, razkriva objekte, ki so zanimivi zaradi svoje domiselne zasnove.
Valovita dolenjska pokrajina ima po svojih gričih posute zaklade. In eden teh je tale več kot stoletje stara hiša, ki sta jo lastnika prenovila in odela v nove barve življenja. Jesen je letni čas, ki je nekako povezan z vlago: pogosto deževje, meglena jutra, jutranja rosa…in to je tudi čas, ko se vlaga pokaže v marsikaterem domu, čeprav si tega niso želeli. Obiskali smo hišo, kjer so se težave pojavile kmalu po vselitvi, a so našli rešitev za te tegobe. Meje so samo v glavah, pravi družina, ki živi razpeta med Dunajem, Ljubljano in Trstom. Teh spon so se rešili že pred leti, ko so se iz Ljubljane preselili na Dunaj. V Trstu so našli staromeščansko stanovanje, ga nekoliko slekli in na novo oblekli in nastalo je novo udobno ter uglajeno domovanje.

Vsak konec tedna se za okroglo mizo zberejo štiri dame, vsaka s svojim izrazitim karakterjem, in na poljuden način komentirajo aktualna dogajanja z najrazličnejših področij.
Da je vse skupaj še bolj zanimivo, v svojo družbo vsako soboto povabijo tudi posebnega gosta. Z njimi se boste lahko strinjali ali pa ne, vsaka ima pač svoje mnenje.
Čigava beseda pa bo Zadnja beseda?

Ne želim si, da bi bile mrtve stvari žive, ampak da bi bili živi ljudje manj mrtvi.
(Bronka Nowicka)
Razmišlja Milan Knep.

Vladek je obupan. Nekdo mu je izmaknil pero, ki mu ga je za rojstni dan podarila kraljica Marjetka. Apolon mu obljubi, da bo našel zlikovca. Izkaže se, je bil tat Vladek, ko ga je nosila luna, pero pa je vrgel stran, ker z njim ne zna pisati.

18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

V sobotnem dodatku Dnevnika bomo raziskovali in sledili zgodbam, ki se dotaknejo vsakega izmed nas. Na terenu in v studio bomo iskali odgovore in odgovornost za nastale težave. Naši novinarji specialisti se bodo tem lotevali poglobljeno in analitično. Sobotni Dnevnikov izbor torej o perečih in na drugi tir potisnjenih problemih in izzivih slovenske družbe.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Kviz Joker predstavlja enega tekmovalca v bitki z 12 vprašanji in zagotavlja napeto igro vzponov in padcev. Voditelj kviza je Mario Galunič.
Nova epizoda kviza Joker nam prinaša obilo dobre volje in smeha, saj se je z izzivom v kvizu soočil stand-uper Rok Škrlep iz Kranja. Študent zgodovine v prostem času rad hodi v hribe, igra kitaro in potuje. Za svoje zadnje potovanje je denar zbiral s svojo avtorsko predstavo z naslovom Svetovne fore. Nasmejan Kranjčan je vlogo super Jokerja zaupal svojemu dobremu prijatelju in nekdanjemu sošolcu Andreju Rusu.

Bodite brez skrbi, po krompirjevih počitnicah se oddaja Kaj dogaja vrača na vaše zaslone in v vaša srca. Seveda bomo tudi mi govorili o volitvah čez lužo in domačem vedeževalcu Janezu. Reporter Admir Pričko je za vas pripravil podrobna navodila za obveščanje stikov v primeru okužbe z novim virusom. Iz Švedske se nam javlja Dr. Potrč, ujeli smo prvo damo Melanijo, ki je prvič spregovorila v slovenščini, na Malo teraso in v goste pa prihaja Ribič Klemen. Če pa vas bo vse to preveč razburilo, pa si le oglejte posebej pomirjujočo epizodo PUP TV-ja.

GR5 je znana pohodniška gorska pot, ki se začne na Nizozemskem, prečka Belgijo in Luksemburg, nato vodi od severa do juga Francije in je dolga kar 2290 kilometrov. Najbolj znan in priljubljen del poti je od francoskih Alp do Ženevskega jezera.

Lisa se je 1. junija 2014 odpravila na nekaj več kot 2000 kilometrov dolgo pot od Rotterdama do Nice, poznano kot GR5. Načrtovala je, da jo bo prehodila v 130 dneh. 25. avgusta je Lisina mama zaskrbljena poklicala policijo, ker se hči že en teden ni oglasila. Od takrat se je za njo izgubila vsaka sled. Tri leta kasneje policija v Ženevi pri nekem brezdomcu najde Lisin nahrbtnik, v katerem je bil njen dnevnik. Nekateri zapisi nakazujejo na njeno tesnobo, kar podkrepi domnevo o samomoru. A prijatelji dvomijo. Na spominski slovesnosti se srečajo Lisini prijatelji: živahna Zoë, Michiel, ki snema dokumentarne filme, ter Ylena, ki je zaradi bolezni izgubila sluh. Michiel predlaga, da bi šli v spomin na Liso po poti GR5 in o njej posneli film. Pridruži se jim tudi Lisin oče Piet, kar ujezi Michiela, kasneje pa še Asim, prijatelj, ki ga že dolgo niso videli. Pot, ki naj bi bila spominska gesta, se sprevrže v medsebojno obračunavanje in iskanje resnice. Jo bodo našli?

1. del:
Lisa, ki se je odpravila po evropski transverzali GR5, v nepojasnjenih okoliščinah izgine. Čez pet let se po njenih stopinjah odpravijo njeni prijatelji Zoë, Michiel in Ylenia. Nepričakovano se jim pridruži še Lisin oče Piet.

scenarij: Gert Goovaerts, Lynnsey Peeters
režija: Jan Matthys
v glavnih vlogah: Boris Severen, Violet Braeckman, Lucas Vanden Eynde, Viv Van Dingenen, Said Boumazoughe, Lauren Callebaut, Indra Cauwells

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:30
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:40
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Presunljiva in pretresljiva zgodba o siromašni japonski družini, ki se mora preživljati z vsakodnevno krajo, enega najbolj čislanih japonskih režiserjev ta hip, Hirokazuja Koreede. Zlata palma v Cannesu 2018.

Po enem rednih tatinskih podvigov Osamu in njegov sin Šoto naletita na dekletce, zapuščeno v mrazu. Osamujeva žena je do deklice sprva zadržana, ko pa izve, kako težko je njeno življenje, jo vzame pod svojo streho. Čeprav je Osamujeva družina siromašna in se z drobnimi tatvinami komaj preživlja, so njeni člani srečni v skupnem bivanju. Nato pa nepričakovan dogodek razkrije skrivnost, ki tesne družinske vezi postavi pred resen preizkus.

Originalni naslov: MANBIKI KAZOKU
Leto produkcije: 2018
Država: Japonska
Žanr: drama
Režija: Hirokazu Koreeda
Scenarij: Hirokazu Koreeda
Igrajo: Lily Franky, Sakura Ando, Mayu Matsuoka, Kilin Kiki, Kairi Jyo, Miyu Sasaki

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov