Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 30. jan. 2021

TV Maribor • Sob, 30. jan.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na Televiziji Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni ter informacije o sporedu.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Kedves Nézőink! Ma a Hidakkal jelentkezünk. Az adás tartalma:

- megemlékezés a holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából;
- visszatérhettek az iskolába az általános iskola első három osztályának tanulói;
- agrár-vándorbölcső Hodoson;
- a Jó tanuló, jó sportoló című felhívás muravidéki nyertese;
- járványok az irodalomban.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Mostovi si lahko ogledate naslednje prispevke:

- mednarodni dan spomina na žrtve holokavsta;
- učenci prvega triletja so se vrnili v šolske klopi;
- kmečka potujoča zibelka na Hodošu;
- prekmurski zmagovalec natečaja Dober učenec, dober športnik;
- epidemije v literaturi.

Polfinalna para 27. svetovnega prvenstva v rokometu sta Danska – Španija in Švedska – Francija. Danci po maratonskem četrtfinalu proti Egipčanom še naprej uspešno branijo naslov svetovnega prvaka, zdaj jim nasproti stojijo novi zahtevni nasprotniki – Španci so bil svetovni prvaki v letih 2005 in 2013. Tudi drugi polfinalni obračun bo dvoboj dveh nekdanjih večkratnih najboljših ekip na svetu, tako da si lahko obetamo zanimivo tekmo. Oba polfinala bomo prenašali na našem drugem programu.

V tem letu bo potekal 50. Festival narodno-zabavne glasbe Ptuj, ki je najstarejša in najuglednejša prireditev te vrste v Sloveniji. In prav prvi festival je potekal leta 1969, ko je Mestna občina Ptuj praznovala 1900-letnico prve pisne omembe Ptuja. Festival igra pomembno vlogo v razvoju slovenske kulture in spodbuja kakovostno rast narodno-zabavne glasbe v Sloveniji.

V izboru mariborskih jutranjikov med drugim tudi o: pravicah pacientov, senzualni meditaciji, biopiri, medicinski hipnozi, dispečerskem centru in destiliranju. Konec je seveda glasben in sicer s skupino BO!

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Priznanje za narodnosti. Za leto 2020 ga je prejela Marjana Fodor.
Letošnji načrti Državne slovenske samouprave. Ob naložbah želijo prirejati tudi dogodke.
Spomin na Avgusta Pavla. V preteklih petnajstih letih so ga ohranjali Slovenci in Madžari.

Po treh letih v Parizu Tokuzo postane kuharski mojster. Zaposlen je v kuhinji hotela Ritz, kjer dela pod okriljem revolucionarnega velikega kuharskega mojstra Augusta Escoffierja. Stanovanje si deli z dekletom Françoise in bivšim kuharskim kolegom Šintarom, ki se mu kot slikarju kar ne nasmehne sreča.
Nekega dne veleposlanik Avano Tokuzu sporoči izjemno novico: japonski dvor želi, da bi vodil pripravo banketa ob ustoličenju novega cesarja. Tokuzo se mora odločiti med pariškim življenjem, ki se mu je privadil, in obljubo, ki jo je dal na smrt bolnemu bratu Šutaru.

Babičev mlin je kombinirani plavajoči mlin na reki Muri, pri kraju Veržej. Mlinarska hiša je na kopnem, mlinsko kolo pa je postavljeno na čolne (kumpe), pogonska sila se prenaša z jekleno vrvjo.

V spomin Vladimirju Babiču (1933 - 2021).

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

Janez Anton Scopoli je utemeljitelj slovenske botanike. Leta 1760 je izdal prvo, 1772. pa dopolnjeno izdajo Flore carniolice, temeljnega popisa rastlinstva pri nas oziroma takratne širše Kranjske. 15 let je živel in ustvarjal v Idriji, kjer pa ni bil srečen. Morda je prav zaradi tega prehodil številne idrijske hribe in velik del takratne Kranjske in popisoval rastline, živali in minerale. Idrijsko obdobje je bilo njegovo najbolj plodno. Zadnja leta je preživel v italijanski Pavii, tam je oblikoval botanični vrt, kot je videti še danes. Po njem je poimenovan rod volčičev z vrsto kranjski oziroma scopolijev volčič. Ob 200-letnici njegove smrti, ta je bila lani, so njegov portret pripravili v uredništvu oddaje Na vrtu.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Sončni raj je besedna zveza, ki označuje zadnjih nekaj let prizadevanj Bogdana Maka in njegove družine. Nekoč so v Vodolah nad Malečnikom iskali vrt, našli so kmetijo, jo ekološko usmerili in v celoti zamenjali življenjski slog. Bogdan Mak s posestva Sončni raj bo gost oddaje Dober večer Televizije Maribor.

Oddaja »Obrazi naših rojakov« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

Nošenje mask, higiena rok, upoštevanje medsebojne razdalje in izogibanje nakupovalnim središčem, kadar obisk ni nujen, so minimalni koraki solidarnosti, ki jih lahko vsak napravi za družbo in ranljive skupine ob slabšanju zdravstvenih razmer v Sloveniji, opozarja stroka. Ob tem pa se porajajo številna vprašanja v zvezi z novim koronavirusom in ukrepi za zajezitev okužbe. Nanje bomo odgovarjali v kontaktni oddaji Premagajmo covid 19. Vprašanja nam lahko pošljete na e-naslov korona@rtvslo.si.

Tokratni Opus bo posvečen rodbini Ipavec, v kateri sta se skozi več generacij prepletala zdravniški poklic in komponiranje. Najplodovitejša glasbena ustvarjalca sta bila Gustav in Benjamin Ipavec, poleg njiju pa tudi Gustavov sin Josip, katerega stoletnice smrti se spominjamo letos. Umrl je 8. februarja 1921, star komaj oseminštirideset let, med njegovi najbolj znani glasbeno scenski deli sodita prvi slovenski balet Možiček in opereta Princesa vrtoglavka.
Tudi dandanes imamo Slovenci kar nekaj poklicnih zdravnikov, ki pa so obenem s srcem predani glasbi. Tako bomo v drugem delu oddaje predstavili baritonista Domna Križaja in njegovo življenjsko sopotnico sopranistko Mojco Bitenc, ki sta zaključila tako študij medicine kot glasbe, zdaj pa se jima odpirajo možnosti za angažmaje tudi v tujini.
Avtorica oddaje: Darja Korez Korenčan

Vabljeni k ogledu.

Zadnja dva superveleslaloma v svetovnem pokalu je dobila Lara Gut-Behrami, ki v zadnjem obdobju kaže odlično formo. Ob odsotnosti Ilke Štuhec bo edina Slovenka na tekmi Maruša Ferk, ki je superveleslalomske točke osvojila v St. Antonu in Crans Montani.

Chamonix pod Mont Blancom je prizorišče zadnjih dveh slalomov pred svetovnim prvenstvom v Cortini d'Ampezzo. Posledično je to za marsikoga tudi zadnja priložnost, da si izbori mesto v ekipi. To še posebej velja za velike reprezentance z močno konkurenco. Teren v Chamonixu načeloma ni zahteven, lani je na zelo soljeni progi v slalomu zmagal domači as Clément Noël iz Francije.

Po zelo uspešnem koncu tedna pri nas na Ljubnem ob Savinji se karavana ženskega svetovnega pokala v smučarskih skokih seli v Titisee-Neustadt. Na sporedu bosta posamični tekmi. Skakalnica Hochfirst bo prva velika naprava v tej sezoni. Takšne skakalnice zelo ustrezajo tudi našim dekletom, ki si želijo ohraniti visoko formo. Kako bo šlo, si oglejte v prenosu na drugem programu. Reporter bo Miha Mišič.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na Televiziji Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni ter informacije o sporedu.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov