Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 27. feb. 2021

TV Maribor • Sob, 27. feb.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na Televiziji Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni ter informacije o sporedu.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

10:25
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

10:55
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

11:00
Kultura

Nocoj v Kulturi razstava Avtografija, zagonetnost, uporništvo: fotografija Božidarja Dolenca v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova, v galeriji Škuc razstava z naslovom Rujenje umetnice Kristine Hočevar, v Mariboru pa smo obiskali razstavo ob 100-letnici likovne dejavnosti v Umetnostni galeriji Maribor.

Az adás tartalma:

- a parlament elfogadta az egykörös többségi választási rendszert;
- visszatértek az iskolába az általános iskola 4–9. osztályos tanulói;
- tantermi oktatás a Lendvai Kétnyelvű Középiskola végzős diákjai számára;
- a Lendvai Magyar Műsorok Stúdiójának új honlapja;
- Dare Birsa kiállítása a Lendvai Zsinagógában.

Vsebina oddaje:

- državni zbor sprejel enokrožni večinski volilni sistem;
- učenci od 4. do 9. razreda so se vrnili v šole;
- pouk v učilnicah za dijake zaključnih letnikov Dvojezične srednje šole Lendava;
- nova spletna stran Studia madžarskih programov Lendava;
- razstava Dareta Birse v lendavski sinagogi.

Skakalci svetovno prvenstvo v nordijskih disciplinah začenjajo na srednji skakalnici. Pred 16imi leti je na srednji skakalnici v Oberstdorfu svetovni prvak postal Rok Benkovič. Najprej bodo na sporedu kvalifikacije, ki bodo pokazale kako razpoložena je slovenska četverica in kako konkurenčna je pred prvim bojem za odličja na tem tekmovanju.

Vabljeni k ogledu!

Tročlanska zasedba nas Iz Studia 22 pelje po poteh Etna. Če njihovo starost primerjamo z literaturo, po kateri posegajo, so še pravi otroci, ki z otroško zagnanostjo, ljubeznijo in vdanostjo delijo svoj pogled na glasbo. Pravijo, da ta v sebi nosi samo to, kar glasbenik vanjo vloži. Staro v novem, novo v starem. (P)osebna preobleka ljudskih pesmi.

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Oddaja Slovenski utrinki, ki je na madžarski televiziji na sporedu od leta 1992 vsakih štirinajst dni, je informativnega značaja. Pripravlja se o Slovencih na Madžarskem in je namenjena predvsem na Madžarskem živeči slovenski skupnosti. V magazinih je največji poudarek na narodnostni kulturi, ohranjanju porabske tradicije, porabskem šolstvu in narodnostni politiki. Vključeno je tudi čezmejno sodelovanje med Prekmurjem in Porabjem, občasno pa so objavljene tudi reportaže iz Slovenije. Vabljeni k ogledu.

Japonska je poražena v drugi svetovni vojni in Tokio zravnan z zemljo. Medtem ko se skuša ljudstvo sredi splošnega pomanjkanja postaviti nazaj na noge, na japonski dvor prispe vrhovno poveljstvo ameriških okupacijskih sil. Govorice, da bi cesarju utegnili soditi za vojne zločine, spodbudijo Tokuza, da na lastno pest skuša dokazati njegovo nedolžnost. To povzroči trenja z vrhom dvornega ministrstva, a v najbolj napetih trenutkih njegove strasti miri misel na ljubljeno pokojno Tošiko.

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

Nekega sončnega jesenskega dne sta se v vinogradu sočnega in sladkega grozdja srečali mušici Krilka in Letka, prva potrpežljiva in druga prepirljiva in neučakana ter prepričana, da njej veliki grozd pripada le zato, ker je priletela od daleč.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

V sobotnem dodatku Dnevnika bomo raziskovali in sledili zgodbam, ki se dotaknejo vsakega izmed nas. Na terenu in v studio bomo iskali odgovore in odgovornost za nastale težave. Naši novinarji specialisti se bodo tem lotevali poglobljeno in analitično. Sobotni Dnevnikov izbor torej o perečih in na drugi tir potisnjenih problemih in izzivih slovenske družbe.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Gost tokratne oddaje Dober večer do podrobnosti razume poklic učitelja in pozna njegovo esenco. Kako ne? Janez Pastar je dobrih 42 let preživel v prosveti, večino časa kot ravnatelj. In to mnogim bodočim učiteljem. Ker živimo v času, ki od njih in vseh nas veliko zahteva, sem prepričana, da ga boste z veseljem poslušali. Premore veliko znanja in izkušenj - dobitna kombinacija.

Oddaja »Obrazi naših rojakov« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

Nošenje mask, higiena rok, upoštevanje medsebojne razdalje in izogibanje nakupovalnim središčem, kadar obisk ni nujen, so minimalni koraki solidarnosti, ki jih lahko vsak napravi za družbo in ranljive skupine ob slabšanju zdravstvenih razmer v Sloveniji, opozarja stroka. Ob tem pa se porajajo številna vprašanja v zvezi z novim koronavirusom in ukrepi za zajezitev okužbe. Nanje bomo odgovarjali v kontaktni oddaji Premagajmo covid 19. Vprašanja nam lahko pošljete na e-naslov korona@rtvslo.si.

Že dolgo nismo dobili v branje romana, ki bi tako sugestivno povezal živalski in človeški svet, kot je to storil Borut Kraševec s svojim romanesknim prvencem Agni. V njem se osredotoča na nagonskost, prvinskost pri živalih in ljudeh. Avtor spretno razvršča motive, ki se ponavljajo in med seboj pomensko oplajajo, z izbranimi metaforami, simboli in izbrušenim jezikom pa ustvarja umetniški tekst. Roman Mojstrovina Ane Schnabl se dogaja v Ljubljani na sredini osemdesetih let minulega stoletja, ko so se napovedovale prelomne družbene spremembe. Na družbenem ozadju pa pisateljico zanima predvsem ljubezenska zgodba. S slogovno suverenostjo in sproščenostjo hkrati je ustvarila imeniten roman o človeških značajih in naravi ljubezni. Sarival Sosič je poimenoval svoj tretji roman Sin in sin. V središči pripovedi sta brata, ki želita z glasbo osmišljati svet. Roman je poklon umetnosti, njegova družbeno-kritična ost pa izpostavlja odsotnost medsebojnega razumevanja in sprejemanje drugega, drugačnega v sodobnem svetu.
Avtorica oddaje: Alenka Zor Simoniti
Režiserki: Magda Lapajne in Petra Hauc

Val di Fassa (natančneje San Pellegrino) prvič gosti tekme svetovnega pokala v alpskem smučanju. Tu je bilo že več tekem nižje ravni, pred dvema letoma tudi mladinsko svetovno prvenstvo. Po tem, ko so morali odgovorni pri mednarodni smučarski zvezi odpovedati tekme na olimpijskem prizorišču v Jančingu, je vskočila Val di Fassa.

Druga tekaška preizkušnja za dekleta bo skiatlon. Naslov svetovne prvakinje bo branila Norvežanka Therese Johaug, ki ima že deset zlatih medalj s svetovnih prvenstev in je tudi tokrat velika favoritinja.

Prve tekme alpskih smučarjev po končanem svetovnem prvenstvu v Cortini d'Ampezzo gosti Bansko v Bolgariji. Na sporedu bosta dva veleslaloma. Kranjec in Hadalin sta na svetovnem prvenstvu smučala dobro in zanimivo bo videti, kako se bosta odzvala v zaključku letošnjega svetovnega pokala. V Banskem so fantje nazadnje tekmovali leta 2019. Takrat je veleslalom dobil Norvežan Kristoffersen, Kranjec je bil peti.

Moški bodo v skiatlonu najprej tekli 15 kilometrov v klasični tehniki, nato pa še 15 kilometrov v prosti. V tej disciplini bi morali biti najuspešnejši najbolj vsestranski smučarski tekači. Svetovni prvak pred dvema letoma je bil Norvežan Røthe.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na Televiziji Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni ter informacije o sporedu.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov