Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 24. apr. 2021

TV Maribor • Sob, 24. apr.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na Televiziji Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni ter informacije o sporedu.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

10:25
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

10:55
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

11:00
Kultura

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

Az adás tartalma:

- a lendvai Gibko Sport és Turisztikai Egyesület kilométereket gyűjt;
- a 2. Számú Lendvai KÁI filmet készít az 50 éves jubileuma megünneplésére;
- az illatszerek története;
- vidékünkre is megérkeztek a gólyák;
- a balerinacipő.

Vsebina oddaje:

- Športno in turistično društvo Gibko Lendava zbira kilometre;
- DOŠ II Lendava pripravlja film ob praznovanju 50-letnice šole;
- zgodovina dišav;
- tudi na naše območje so prispele štorklje;
- balerinke.

V tokratni oddaji vam ponujamo svet na dlani, slovenska skupnost na Hrvaškem že nestrpno pričakuje nov popis prebivalstva, ki bi moral steči prve dni v aprilu in se zaključiti prve dni maja, a so njegovo izvedbo premaknili na kasnejši čas. Po zdaj dostopnih podatkih je slovenski jezik, jezik nekaj manj kot 10 tisoč oseb(am), pogovarjali smo se z Barbaro Vupora Antolić, poslanko v Hrvaškem saboru.
Obiščemo pa tudi Porabsko Slovenijo/slovensko Porabje, kjer je gospodarska dejavnost skromna, a si na podeželju kmetje utirajo nove poti s pomočjo ekološkega kmetovanja. Obiskali smo Gornji Senik, kjer je že pred leti zaživela vzorčna kmetija, ki sodeluje s Slovensko razvojno agencijo in ki slovi tudi po festivalu jabolk.

Spominska plaketa Avgusta Pavla. Porabska Slovenka priznanje – zaradi pandemije – prejela na domu.- Vas Sakalovci. V zadnjih letih se skokovito razvija s podporo iz različnih projektov.- Celjski grad. Knežji sedež je bil nekoč največja utrdba na Slovenskem.

Tokuzo se po sporu s Tošiko poklapan vrne v Tokio in nadaljuje razmerje z Oume, ženo lastnika menze. Ob nedavnih življenjskih neuspehih se zamisli nad svojim ravnanjem, hkrati pa v njem močneje zagori želja po odhodu v Pariz. Slednjič pride na imenitno domislico: navaden kari bo povzdignil v spoj japonske in francoske visoke kuhinje. Govorico o odlični jedi zanese tudi na uho njegovemu bivšemu šefu Usamiju …
Medtem Tokuzov jetični brat Šutaro čedalje bolj hira, in okoliščine ga primorajo poiskati nenavadno rešilno bilko …

V šesti epizodi nas bosta čarodej Sam Sebastian in čarovnik Leonard naučila čarovniškega fizikalnega trika s kozarcem vode. Obiskal nas bo tudi Neverjetni Sharlatanus Maximus, ki bo poskušal pomanjšati igralne karte, vendar bo pri tem imel preglavice.

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

Vabljeni k ogledu!

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

V sobotnem dodatku Dnevnika bomo raziskovali in sledili zgodbam, ki se dotaknejo vsakega izmed nas. Na terenu in v studio bomo iskali odgovore in odgovornost za nastale težave. Naši novinarji specialisti se bodo tem lotevali poglobljeno in analitično. Sobotni Dnevnikov izbor torej o perečih in na drugi tir potisnjenih problemih in izzivih slovenske družbe.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Mag. Andrej Ferlinc je pravo študiral v Mariboru in Ljubljani, za diplomsko nalogo je prejel študentsko Prešernovo nagrado. Ko je postal vrhovni državni tožilec se je dvajset let vsak dan vozil na delo iz Maribora v Ljubljano. Poznamo ga, denimo kot tožilca v aferi Zdenex, večno slavo ali prekletstvo pa mu je prinesla afera Patria.
Vabimo vas, da si pogovor z Andrejem Ferlincem v oddaji Dober večer ogledate v ponedeljek 19. aprila ob 20. uri v sporedu Televizije Maribor!

V šesti epizodi nas bosta čarodej Sam Sebastian in čarovnik Leonard naučila čarovniškega fizikalnega trika s kozarcem vode. Obiskal nas bo tudi Neverjetni Sharlatanus Maximus, ki bo poskušal pomanjšati igralne karte, vendar bo pri tem imel preglavice.

Oddaja »Obrazi naših rojakov« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

Raziskave Evropske potovalne komisije o namerah potovanj znotraj Evrope kažejo, da se delež Evropejcev, ki nameravajo potovati v naslednjih šestih mesecih, povečuje. Organizatorji potovanj in turistični agenti iz Avstrije, Nemčije in Švice so na nedavni virtualni turistični borzi v organizaciji Slovenske turistične organizacije izkazali veliko zanimanje za slovensko turistično ponudbo. Kje in kako pa bomo letos dopustovali Slovenci? In kako nam bo potovanje olajšalo "digitalno zeleno potrdilo"?

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na Televiziji Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni ter informacije o sporedu.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov